yorumlarınızı bekliyorum :)

birhemsire

Hemşire
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2015
25
12
8
27
Merhaba kızlar hemen konuya gireyim şöyleki ben 17 yaşımdayım ve benim derdim daha çok kadınsal alanda neyse herkes gibi benimde her ay regl dönemlerim oluyor yalnız çok agrılı geçiyor ve ben ne kadar istemesemde ilaç almak zorunda kalıyorum ve ilaç kullanmanin zararli oldugunu savunanlar var bir de ilac kullaninca 4 gün süren kanamam 2 güne düşüyor ve bir ay sonraki regl dönemim bir öncekinden daha şiddetli oluyor siz simdi ilac kullanma diyeceksiniz evde oldugum zamanlar kullanmamaya çalısıyorum zaten bitki çayları ile hafifletiyorum ama okulda yada baska bir yer de bitki cayi olmadigi icin ilac kullanmak zorunda kalıyorum ilaç konusunda sizin düşünceleriniz neler?

Bir sağlık çalışanı olarak arkadaş önerisi ile değil, bilimsel kaynaklar yolu ile karar vermenizi beklerdim.
Ağrı kesicinizi doğru seçer ve doğru aralıklarla kullanırsanız zararından çok yararı olur.
Çünkü ağrı çekmek bir stres faktörüdür. Ağrı da çeşitli hormonal ve immun mekanizmalarla vücuda zarar verir.

Eğer dayanılmaz şiddette ağrı varsa bende kullanılmasi taraftariyim. Ayda bir iki kere içilmesi ciddi zararlara yol açmaz

Çok ağrın olursa sadece kullan ağrı kesici
sen yanında götür bitki çayını bir bardak sıcak su istersin kantinden teneffüste içersin
en zor dönemlerden biri de regl zamanıdır maalesef

Bence doktora gidin.Önce sorunun kaynağı bulunsun.Dayanılmayacak kadar ağrı varsa bir problem olabilir.Ayrıca olması gereken kanamanın günü ortalama olarak bellidir.Bundan az ya da çok sürüyorsa mutlaka kontrol edilmeli.

Ağrı kesici bendede aynı etkiyi yapıyor. Ayrıca kanama azalınca polip oluşma riski var. Dolarex digerlerine nazaran kanamayı daha az etkiliyor

Bu zamana kadar bunu dert etmezdim ama suan onemli birsey olabildigini dusundum ve ben cekingen oldugumdan bu konuyu herkese acama burada en azından gizlilik var konuyla ilgili arastirma yaptim ama arastirmalardan birinde kullanın yazarken birinde kullanmayin yaziyor ve sonra aklima burasi geldi ve buradaki insanlarinda fikrini ve dusuncelerini ayrica tecrubelerini merak ettim bilimsel arastirmalardan cok bazen tecrubeler de onemli olabiliyor.

Korkunun ecele faydasi yok ama doktora gitmekten de korkuyorum arkadasim da bu dertten gitti ve kist gibi birsey cikti cocugu olamayacagini ogrendi ve ben de ayni seyin olmasindan korkuyorum

Benimde bazen dayanamayacak derecede ağrılarım oluyor her ay olmasa da arada ağrı kesici içiyorum. Ama normal regl gününden şaşmıyor , ne fazla ne az normal.

Korkunun ecele faydasi yok ama doktora gitmekten de korkuyorum arkadasim da bu dertten gitti ve kist gibi birsey cikti cocugu olamayacagini ogrendi ve ben de ayni seyin olmasindan korkuyorum

Adet dönemi ağrı çeken her kadının çocuğu olmasaydı şuanda dünya nüfusu bugünkünün yarısı kadar olmalıydı canım. Her kist aynı değil tıpkı her ağrının tek nedeni kist olmadığı gibi. Bir an önce doktora gitmelisin.

böyle birşey varsa ve iş işten geçtikten sonra öğrensen daha mı iyi yani?

Çok ağrın varsa doktora git derim. Belki baska bir problem vardir. Bir de ayaklarını sicak tut. Ben ayaklarimi usutunce çok fazla oluyor ağrım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…