Youtube'den Sonra Myspace de kapatıldı!

Duygu.C

CDarkness
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2007
7.816
2
158
38
İstanbul
Arkadaşlar,

Bildiğiniz üzre youtube mahkeme kararıyla kapatıldı.
Şimdi sıra dünyanın bir numaralı müzik sitelerinden last.fm ve myspace'de devletimizden payını aldı ve yedi damgayı erişim engellendi!
Farkında mısınız bilmiyorum ama ufaktan ufaktan baskı üzerine baskı kuruyorlar.
Gittikçe iranlaşıyoruz! Neyse bu konu hakkında yorum yapmak istemiyorum ama last.fm-myspace-youtube gibi önümüzde daha çok engellenecek site olduğunu görüyorum. Bunun için yapmanız gereken internet ayarlarınızda dns ayarlarınızı değiştirmek.

Ayarlarınızı
208.67.222.222
208.67.220.220

olarak değiştirirseniz sorun yaşamaz rahatça istdiğiniz yere girebilirsiniz. Şahsen bende sevgili! Başbakanımız Tayyip Erdoğan gibi! ayarlarımı değiştirip giriyorum.
Malum adam ben giriyorum sizde girin diyor! Ve youtube'a en çok giren ülkelerin başında geliyoruz :)

Söyliceklerim bu kadar karar sizin ben giriyorum sizde girin!
 
DNS ayarları nasıl değiştirliyordu acaba?
bir de ben uzun zaman önce zaten değiştirmiş ve youtube a girmeye başlamıştım
bir süredir youtube sitesi açılıyor fakat videolar açılmıyor bu ayarla bu sorun da düzelir mi acaba?
 
Normal PC Kullanıcıları için şöyle ki;

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir



1.) Denetim masası --> Ağ Bantılarına Tıklanır


1.jpg


2.)Yerel Ağ Bağlantılarında Sağ tuşla özelliklere girililr.

2.jpg


3.)internet iletişim kuralları (TCP/IP) kısmı işaretlenip özellikleri butonuna giriyoruz.

3.jpg


4.) Dns sunucularına sırasıyla ilk kutuya: 208.67.222.222 İkinci kutuya: 208.67.220.220 rakamları yazılır.

4.jpg


5.) Yerel ağ bağlantıları bölümüne tekrar geliyoruz ve yine sağa tıklayarak açılan bölümde "Onar" diyoruz.

5.jpg


6.) Artık Dns sunucnuz değişmiş ve yasaklı siteye giere hale gelmiş oluyorsunuz.

6.jpg
 
Macintosh Kullanıcılar içinse :1closedeyes:
ki bu ben oluyorum :)

1-)Ekranın sol üst köşesindeki apple menüsünden System Preferences bölümüne tıklayacağız.
2-)Network simgesine çift tıklayalım.
3-)Buradan değiştirmek istediğimiz (genelde dahili ethernetdir) adaptörü seçelim.
4-)TCP/IP sekmesine tıklayalım, eğer mac internete bağlanmak için dinamik IP kullanacak şekilde ayarlanmışsa DNS adreslerini Domain Name Servers (Optional) bölümden ayarlayabiliriz, eğer IP numarasını da elle ayarlamak istiyorsak Configure kutusuna tıkladığımızda açılan pencereden Manually seçeneğini seçebiliriz ve daha sonra DNS adreslerini değiştirebiliriz.
5-)Hangi DNS adreslerini kullanacağız?
208.67.222.222
208.67.220.220

Kolay gelsin..
 
DNS ayarları nasıl değiştirliyordu acaba?
bir de ben uzun zaman önce zaten değiştirmiş ve youtube a girmeye başlamıştım
bir süredir youtube sitesi açılıyor fakat videolar açılmıyor bu ayarla bu sorun da düzelir mi acaba?

Birdaha değiştir canım ayarlarını istersen düzelir heralde
 
Back
X