Çocuk Hastalıkları yüksek ateş

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

melisasen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2007
44
1
86
45
İstanbul
mrb benim oglum 23 aylık 2 gündür ateşi hiç düşmüyo doktora götürdüm gripten diyor antibiyotik vermiyor serozil kullanıyoduk bıraktırdı 38 .39. 40 .ka kadar çıkıyor ateş gecede ılık duş bile fayda etmiyor dolven veriyorum colpol yok ateş yine yüksek napcam bilmiyorum

termalgine var bide canım şurup olarak bide dede nene usulü sirkede iyi geliyo ben 2 aylıkken bile yapmıştım geçmiş olsun

iki gündür atesi düsmüyorsa sen hastahaneye götürsen....benim de cocuklarim var , nezaman ateslenseler hemen ates düsürücü veriyorum ve gecmezse doktora götürüyorum....
acaba cocugunun disidemi geliyor...ondanda olabilir....canim gecmis olsun dikkat et....Allah sifasini versin en kisa zamanda....

Sirke Sürmeyin Sakin Kizlar,ateşi Düşsün Diye, O Yanliş Bilinen Bi Uygulamaymiş
, Tv.de Dr. Söylemişti, Sirke Zararliymiş

Sirke Sürmeyin Sakin Kizlar,ateşi Düşsün Diye, O Yanliş Bilinen Bi Uygulamaymiş
, Tv.de Dr. Söylemişti, Sirke Zararliymiş

ewt bende duymuştum ,yanlış hatırlamıyorsam ciğerlere soluk alıp verirken zarar veriyormuş. ama işe yaradığı doğru...
eklem yerlerine ıslak bezle kompres yapabilirsin. kızıma bebekken doktor birde fitil vermişti. şimdi kullanılıyormu bilmem ama o da düşürüyordu ateşini..çok geçmiş olsun. acil şifalar diliyorum...
birde daha önce hib (menenjit) aşısı yaptırmışmıydın.

Slm kızlar benzer bi durumu bende 3 kez yaşadım en sonuncusu dündü üstelik.
bende ilk olduğunda her zamanki gibi normal özel hatanedeki doktora götürdüm size söylediğinin aynını söyledi griptendir dedi elime bir iki ilaç yazıp gönderdi ama hiç bi faydası olmadı tabiki..
gece ateşi 41 re çıkınca direk çocuk acile götürdük orda hemen bi ateş iğnesi yaptılar....açıkçası ben korktum ateşli çocuğa iğne yapılmaz diye biliyordum ama başka çaremde yoktu o an için....ama 15 20 dakika sonra yavrumun ne yapsam düşüremediğim aeşi 36 ya düşüverdi....o olaydan sonra ne zaman yüksek düşüremediğim bi ateşi olsa hemen çocuk acile gidiyorum dedim ya daha dün bile vuruldu o iğneden...

canım bence doktoruna danış bizim de ateşimiz kolay kolay inmez en son çare novaljin damla hemen düşürüyor.bir sor doktorunuza.

gitmemmi doktora cumadan beri doktordayım 5 kez gitmiştirim bugun yine gittim anadolu saglık merkezine 5 ayrı doktora gittim neyse ateşimiz dün gece yine 5 de 40.1 di hemen ılık duş aldırdım doktor navalgin şurup verdi en zor anda ver diye gece verdim ondan yarım ölçek dolven 38 ze düştü ama oglumun bugun gözleri çapaklandı ses kısıldı acayip öksürük var bizim doktor antibiyotik vermedi ama bugun gittim dr verdi bogazlar iltihaplı dedi azı dişimiz çıkıyo zatenpeki bu bizim doktorada dün akşam götürdüm o görmedimi bogazlarını grip dedi o kadar ateş düşürücü peditus bu çocuk durduk yere ateşlenmez ya bitki çayıda içmiyo önceden hep içerdi zorla kaşıkla veriyom ıhlamurlu bal inşallah düzelir

canım benim kızımda eskiden çok ateşlenirdi eşim dr. ama ben yinede çok telaşlanırdım.öyle zamanlarda üşüyecek falan diye düşünme hemen soy koltuk altlarına,kasıklarına ve anlına ıslatılmış pamuk koy.tüm fitilde koy popusuna.dolven suruptan içir.baktın düşmüyor hemen acile götür.ateş ihmale gelmez allah korusun havale mavale geçirir.öksürdüğünden bahsetmişsin odayı nemli tut varsa soğuk buhar makinesi çocuğu yanına yatır.baktın havlama gibi öksürük varsa hemen dışarı çıkar soğuk hava iyi gelir.benim kızımın faranjiti var bazen nefes alamayacak şekilde öksürük krizlrine girer biz hemen balkona çıkarırız gece yarıları.evin kaloriferliyse soğuk buhar makinesini muhakkak kullanmalısın.

eskiden nisa sürekli hastalanır ve hep korka korka antibiyotik kullanırdık.6 yada bi fazla antibiyotik kullandığımız için ultrasyonla böbreklerine baktırırdık.biliyorsunuzki fazla antibiyotik böbrekelrde yük yapıyor.ama allaha şükürler olsun nutriwayin multivitamini kullanmaya başladığımız zamandan beri biz kızımıza antibiyotik vermiyoruz.hasta olmuyormu hiç diyeceksiniz.evet oluyor ama ayakta atlatıyor.ve acayip enerjik bu beslenme destek ürünü sayesinde.çocuğu olan herkese benden tavsiye.hem büyük bir gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.bu vitaminler organik tarımla yetiştiriliyor bi kutuda çiğnese bişey yapmıyor sadece o geceyi hiperaktif olarak sabahlıyorsunuz.sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.:enbuyukkk:

slm canim,bnm kizimda 23 aylik,,,
eger bnm kizda atesi olunca vitil veriyorum iyi geliyor bide havalr ne kadrda soguk olsa bebeginin atesi varsa cok giydirme,,islak bir bezle hep basina ,bacaklarina ve ellerini koy bunu her 5dakikada bir yap,bnm kiza iyi geliyor ins senin bebisinde faydasini goruru,ve ins en kisa zamnda gecer,sevgiler

tşk arkadaşlar oglumun yine çıktı ateşi gece baygın yatıyor hiç bişey yemiyor arada su içiyo bugun 4 cü gün ateş ilk defa başıma geliyo öksürükte var ama doktor akcidem şurup verdi öksürügü kessin diye benim bildigim öksürük kesilmez vermek istemiyorum gözleri sönük çapaklanmaya başladı fena tutuldu okadarda korurum sırtına devamlı bez koyarım terleyince korumayanlarınkine bişey olmaz

canım öncelikle geçmiş olsun şu aralarda bi grip salgını var.ateşle başlıyo benim yeğenimde öyle ateş düşürücülerle düşrüyoz biz ateşini calpol.

Buyuk gecmis olsun ates en korkulan durumdur bebeklerde ve cocuklarda.
Ben rusya da yasiyorum burasi oldukca soguk bildiginiz gibi.
Benim oglumdada devamli yuksek ates olur 39. 40 hata ustu diyebilirim.
Yazdiklarini okudum cocuga sakin bal verme, bal enerji verir ve atesi yukseltir.
Ayrica sirkenin sakincasinda bahsedilmis, burada ates durumunda vucudu votka ile ovalayarak atesi dusuruyoruz, doktorlarin tavsiyesi.
Ayrica doktorlarin sozu vardir cocugun atesini mutlaka dusurun bizler zatureyi tedavi ederiz ama havale gecirmis cocugun beyine verdigi zarari tedavi edemiyiz diye.
Canim cocuguna sakin sekerli seyler verme bol bol sivi icir ayrica iceriginde parasetemol olan ilaclar yuksek atesi dusurmuyor ( 39 ve uzeri) bu durumlarda mutlaka anelgin igne veya damlalar verilmeli evet anelgin kalbe etki ediyor ama ates daha kotu.
Birde cocuklarda ates 3 gunden fazla devam ederse kesin antibiotik verilir.
3 gun icinde verilmez bunu unutmayin ayrica ates dusuruculer 38.5 derecenin altinda verilmez.
Insallah en kisa zamanda iyilesir bebisin, saglikla kalin

çok geçmiş olsun...dört gün boyu süren ateşleri bizde yaşadık....birisinde bronşit olduğunu öğrendim...diğerinde ise 6. hastalık diye bir şey....ama seninki öksürük falan diyorsun...muhtemelen enfeksiyon olabilir....tabiki doktor değiliz ama bizim doktora çaresizliğimizi ve günlerdir çocğun elimzedn akıp gittiğini söylemiştik...oda bize kova nın içine daldırın çıkarın demişti...bu yaşta özellikle doktorlar antibiyotikten sakınıyor...vardır bir bildikleri ama çok zor seni anlayabiliyorum...benim kuzu dört gün çıplak yattı....ateşten sonra banyoya yeniden alıştırmak zor oldu:çok üzgünüm:çok geçmiş olsun gözün üstünde olcak artık:çok üzgünüm:

saolun kızlar bugun yine gittim doktora oglum dün gece öksürükten uyuyamadı babamın eski 1 arkadaşıydı doktor bizim buraya klinik açmış bogazları iltihaplanmış dedi igneye başladı novesef antibiyotiklerin faydası olmadı inşallah igneyle düzelir ne yiyor ne içiyor kan testide yaptırdım yarın alcam bal veriyodum öksürügünü yumaşatsın diye kara turp ilacınıda yaptım fayda etmedi doktor ateşine dikkat et dedi sadece çıkar diye oglum bi düzelsin bırakcam kırsın döksün oglum 2 yasında ama doktora bırak doktor amca diye bagırıyor bebegim napsın cumadan beri 7 doktor görmüştür biri tonsilit diyor yarın oldu götürdüm bronşit dedi bugun götürdüm bogaz enfeksiyonu hepsi ayrı ayrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…