yüksek bina korkusu...yardım...

kar1971

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
182
1
643
Arkadaşlar taşınmam gerekiyor. Ama düzgün temiz evler çok katlı. Ben bugüne dek en fazla 5 katli binada oturdum. Eşim ve kızımın isteği ile 10.katta bir ev tuttuk. Ama ben çok korkuyorum. Asansörle eve çıkarken bile içim bir hopluyor. Temizligimi kendim yapıyorum. Ama o evde ben asla cam silemem. Az buz değil çok korkuyorum. Evin içinde aklima geliyor bu bina çok yüksek diye urperiyorum. Bina yeni 2 yillik falan kolonu kiriside kalın . Benim gibi olup sorununu asan arkadaşlar varmı? Nasil yenebilir içimi rahatlatabilirim. Lutfen yardımcı olun. Ben normal degil miyim. Doktora gitmem gerekirmi ?

Korkunun üstüne gideceksin derler ama bende senin gibiyim.

Acayip korkuyorum yüksekten.

Aynı senin gibi bende en fazla 5. katta oturdum.

Yüksek yerlerde yapamıyorum.

Ev seçerken bi 1. kattan bakmıyorum (biri cama vurur falan korkarım ben ve hırsızlık yüzünden korkuyorum), birde 5. kattan sonrasına bakmıyorum. :)

Allah yardımcın olsun canım.

bende de yüksek kat fobisi var cnm..
4. katdan yüksekde oturamam...
ankarada park oran evleri var yeni yapıldı,20 katlı falan...
eşime dedim ki,bu binanın 20. katında oturduğumuzu düşünsene, ben hayatta cam falan silemem dedim...
adamın verdiği cvp öyle bir şey düşünmek istesem de düşünemem, haa düşündüm diyelim, biz o evin 20. katında oturmayı başarabilirsek eğer, camları sen silmezsin,temizliği sen yapmazsın zaten, emin ol buna...
adam direk paradan girio olayı,benim fobim falan umrunda değil...

ben 14. katta oturuyorum, ilk başlarda biraz ürperiyordum, ben de cam falan silemem sanıyordum ama alıştım camı da siliyorum balkona da çıkıyorum...içinde olunca alışırsın zamanla...

bendede yükseklik fobisi var otuduğum en yüksek kat 4. kat olmuştur.bu korkum yüzünden uçağa binemediğim için eşimin bi çok yurtdışı gezisini de kaçırdım.

şu an ev bakınıyoruz hiç bir şekilde 4. yada 5.katın üzerine taşınmayı asla ve asla düşünmüyorum.ve işin garibi bu korkumun üzerine gitmeyi bile istemiyorum.

10.kat demek evin ne diyeyim allah yardımcın olsun..

ikeanın yanına ikiz kuleler yapıldı.bende eşime diyorum en üst kat bizim olsa deil cam silmek,camın yanına bile oturamam ben diyorum.eşimde aynı senin eşin gibi, orda oturcak parayı bulsak camları sen silmezsin herhalde diyor

Çok korkuyorsanız cam sılmeyın zaten..Ve sureklı bunu kendınıze hatırlatmayın.Sonuc olarak bır suredır orada oturuyorsunuz ve hıcbırsey olmadı..Kendı kendınızı telkın edıp sakınlestırmekten baska carenız yok..Asamayacagınızı dusundugunuz durumda doktora gorunun derım..

haha aynen yaa..

Benim yükseklik korkum pek yoktur ama ben cam silmem.. Düşmenin 4.katı 10.katı yok,Allah korusun :18:
Ama kendinizi telkinlerle sakinleştirin.balkona çıkın,çıkamıyorsanız kapısında durun ilk gün,sonra yavaş yavaş çıkın. aşağıya değil etrafa uzaklara bakın,manzaranın güzelliğini düşünmeye çalışın..

Camdan bakın etrafa zamanla gözleriniz alışır. Üzerine gidin yavaş yavaş.

Yüksekten bakınca insanın içi bir garip olur ya o his benim hoşuma gidiyor

Bende yukseklikten korkarim bizim ev ucuncu katta ben daha yuksekte de otururum ev konusunda korkum yok

bende 4.kattan aşağıda oturamam 3.kattaki evimize hırsız girdide camdan:) ama 14te olur 24te.çokta güzel olur.ferah ferah.perde kullanmam manzara izlerim.çok isterdim gerçekten.

Valla 10.katta cam silme zaten, bu iş oldum olası bana hep tehlikeli görünür, yüksek katlarda pencere temizliği yapan şirketler var, yılda bir iki neyse çağırır birilerini temizletirsin.

Alışmak konusunda diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim, içinde olunca zamanla alışırsın, yavaş yavaş balkona çıkmakla başlayabilirsin, bir zaman sonra alışırsın diye düşünüyorum ama cam silmeye alışma lütfen, hayırlı olsun yeni evin =)

Aslinda benimde yukseklik korkum var eskiden oturdugumuz evler 5 katt ve 1.katti sonra baska bir eve tasindik 15. katta oturuyorum aslinda ilk baslarda annem istemedi ama ben istedim manzarasi cok guzel balkondan pencereden denizi seyretmek guzel oluyor hemde yazin pufur pufur hic klima ihtiyaci yok acmiyoruz

Cevaplarıniz için teşekkür ederim. Benim gibi olan arkadaşlar varmış. Eve gitmek bile istemiyorum. Ev aslında bazi özelliklerinden dolayı cok güzel. Ölçü almak için gitmek lazım gitmiyorum. Eşime pek yansitmiyorum. Camlara yaklasmak istemiyorum. Hayırlısı olur insallah. Bu korkumu atlatip alismak istiyorum.

Camları silmek icin Mıknatıslı cam silme makinası varmış ondan alacağım. Cift cam icin ayrı oluyormus. Kullanan ve bilgisi olan varmı acaba ?

hayatım zamanla alışırsın korkma fakat bebeğin yada küçük çocuğun varsa camları kapalı tut hatta özel kilit taktır

benimde yükseklik korkum var şimdi 4. katta oturuyorum başta burası bile bana yüksek gelmişti sonra alıştım ama daha yüksek evleri sevmiyorum ben yapamam gibi geliyor

Merhaba, zaten taşınmışsınız zamanla alışırsınız diye tahmin ediyorum. Gün geçtikçe kendinizi daha rahat hissetmeye başlarsınız. Bu arada yeni evinizde gülegüle oturun. :)

Henüz taşınmadik . Ölçü almaya gitmem lazım sürekli erteliyorum. Allahtan hayırlısı . Yüksek evde oturanlari okudukca biraz rahatliyorum.alismak zorundayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…