Yüksek kilo hamile kalanlar:(

bderen658

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
6
Kızlar selammm 🙋🏻‍♀️
31 yaşındayım daha önce bir dış gebelik geçirdim ve maalesef sol tüpüm acil müdahale ile alınmak zorunda kalındı. Çok uzun ve ağrılı bir süreç atlattım yaklaşık 45 gün sonra fark edildi dış gebelik.
Bu süreçte çok yıprandım panik atak yaygın anksiyete bozukluğu ile uğraştım yeşil reçeteli ilaçlar antidepresanlar derken 100 kilolara çıktım. Bir kısmını zar zor verdim ve sürpriz 82 kg ile 8+1 haftalık hamileyim :) kalp atışını duyduk şu an için her şey yolunda.
Çok mutluyum anne olmayı çok bekledim ama endişelerim de beni yemeye başladı.
Çok bulantım yok ama felaket gazım ve hazımsızlığım var. Sanki 2 aylık değil de 6 aylık gibi karnım. Zaten yüksek kiloda hamile kaldım doğuma giderken çatlayacakmışım gibi hissediyorum böyle düşündükçede nefesim kesiliyor daralıyorum. Gözümde büyüdü hamilelik:(
Ödem desen aman aman bu haftalarda böyle olur mu bilmiyorum kimisi olmaz diyor kimisi olur.
Bedenim bana ait değilmiş gibi hissediyorum şimdiden.
Sizinde böyle hazımsızlık, gaz,ödem sorunlarınız oldu mu erken haftalarda?
Kendinizi nasıl hazırladınız gebeliğin ilerleyen dönemlerine?

Merhaba , hayirli olsun 😍 ilk 3 ayda siskinlik odem oluyor, ikinci 3 ayda geciyor ve son 3 ayda geri geliyor o siskinlik.

Ben 93 kg ile hamile kaldim ama aylarca kustum ve gebelik sekeri cikinca insulin kullanmamak icin diyetime dikkat ettim. 88 kilo ile doguma girdim. Dogumdan bir hafta sonra 78 kg ya dustum.

Beslenmenize cok dikkat edin diyebilirim. Imkaniniz varsa bir diyetisyenden destek alin kendi duzeninizi oturtana kadar.

Merhaba , hayirli olsun 😍 ilk 3 ayda siskinlik odem oluyor, ikinci 3 ayda geciyor ve son 3 ayda geri geliyor o siskinlik.

Ben 93 kg ile hamile kaldim ama aylarca kustum ve gebelik sekeri cikinca insulin kullanmamak icin diyetime dikkat ettim. 88 kilo ile doguma girdim. Dogumdan bir hafta sonra 78 kg ya dustum.

Beslenmenize cok dikkat edin diyebilirim. Imkaniniz varsa bir diyetisyenden destek alin kendi duzeninizi oturtana kadar.
Çoook teşekkür ederim 🥰
Bende şu an için kusma yok, gün gün geliyor gidiyor bulantı.
Bu iyi bişey sanırım ama anne olmayan kısmım keşke kussan da yiyemesen diyo :(
Canımın pek bişey istediğide yok ama sanırım daha hamileliğimi idrak edemediğimden beslenmemi toparlamaya başlayamadım. Teşekkür ederim tavsiyeniz için bugünden itibaren biraz daha dikkatli olmaya çalışcam🫠

80 ile hamile kaldım 34. Haftada sadece 6.5 kilo aldım çok gözünüzde büyütmeyin yediği nize dikkat ettiğiniz sürece bir sorun olmaz sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏

Gözün aydın. İns sağlıkla bebeğini kucağına alırsın 🌺

Ben 80.4 ile hamile kaldım. Toplam 7.5 kg aldım. 4 kg bi bebek doğurdum. Yasım da 40. Kilolu hamile kalmak iyice kilo alıp şişmanlayacaksın demek değil. Sadece daha dikkat edeceksin. İpin ucunu sakın birakma.

Zamanı geldiğinde mutlaka şeker yüklemesi de yaptır. Bende görünen hiç belirti olmamasına daha önceki gebeliğimde yasamamama rağmen hamilelik şekeri çıktı.

Hamileliğin başında gaz ve sisliklik problemi olur. Normaldir. Bol lifli gıdalar tüket ve yürü. 🌺

Diyetisyenle de ilerleyebilirsiniz daha garanti olur.

Merhaba bu süreçte bir diyetistenle ilerlediyseniz öneri alabilir miyim bende bu arayıştayım da

Kilolu hamile kalanlar çok kilo almıyor nedense.
82 ile gebe kaldım. 6. ayımdayım ve nerdeyse kilo almadım.
Kusma falan yok bende de. Karnım hep tok gibi hissim var. Ekstra yemiyorum demek istiyorum. Boş yere kaygılanmayın.

Merhaba bu süreçte bir diyetistenle ilerlediyseniz öneri alabilir miyim bende bu arayıştayım da
Hayir ama onceden yillarca diyetisyen tecrubem oldugu icin benzer listeleri yaptim. Internetten de biraz arastirdim.
Siz isterseniz 1-2 ay diyetisyen destegi alip sonra kendiniz devam edin

Kızlar selammm 🙋🏻‍♀️
31 yaşındayım daha önce bir dış gebelik geçirdim ve maalesef sol tüpüm acil müdahale ile alınmak zorunda kalındı. Çok uzun ve ağrılı bir süreç atlattım yaklaşık 45 gün sonra fark edildi dış gebelik.
Bu süreçte çok yıprandım panik atak yaygın anksiyete bozukluğu ile uğraştım yeşil reçeteli ilaçlar antidepresanlar derken 100 kilolara çıktım. Bir kısmını zar zor verdim ve sürpriz 82 kg ile 8+1 haftalık hamileyim :) kalp atışını duyduk şu an için her şey yolunda.
Çok mutluyum anne olmayı çok bekledim ama endişelerim de beni yemeye başladı.
Çok bulantım yok ama felaket gazım ve hazımsızlığım var. Sanki 2 aylık değil de 6 aylık gibi karnım. Zaten yüksek kiloda hamile kaldım doğuma giderken çatlayacakmışım gibi hissediyorum böyle düşündükçede nefesim kesiliyor daralıyorum. Gözümde büyüdü hamilelik:(
Ödem desen aman aman bu haftalarda böyle olur mu bilmiyorum kimisi olmaz diyor kimisi olur.
Bedenim bana ait değilmiş gibi hissediyorum şimdiden.
Sizinde böyle hazımsızlık, gaz,ödem sorunlarınız oldu mu erken haftalarda?
Kendinizi nasıl hazırladınız gebeliğin ilerleyen dönemlerine?
Gebeliğiniz hayırlı olsun; inşallah evladınız sağlıkla kavusursunuz🥰🤲🏼 Ben çok kilolu değilim 64 kilo ile hamile kaldım 9. Haftaya geldik. İlk ogrendigimden beri karnım o kadar şiş ki sanki 5 aylik hamileyim bu da ister istemez moralimi bozuyor bebek daha minicik meyve kadarken bu kadar göbek nereden ileri geliyor diyorum kendi kendime. Ama sanırım cevap: gaz ve şişkinlik. Bir de ara ara bir içim kaziniyor midem bulanır gibi olunca bir şeyler yemeye yöneliyorum içimi bastırsın diye; 4 kilo aldım bile şimdiden ve karnımı herkes farkediyor artık. 9 aya ne halde çıkarım çok merak ediyorum.

Ben ilk hamilelliğimde 90 dan 78 e düşüp kalmıştım. Ve zor değildi.yaş 23 dü
Sonrakine 30 yaşında 65 kilo ile kaldım çok enerjiktim
Üçüncüye 36 da kaldım.70 ile. 4 kilo aldım 2 haftaya doğum olur. Ama hayatımın en zor ,en yorucu ,en hasta senesini geçiriyorum.

Ben de sizin kilolarınızdayım nerdeyse 28 haftada toplamda 2 kg aldım tansiyon ve gebelik şekerim de var :) yok yok yani bulantım pek fazla olmamıştı benim de diyetisyene de gitmedim ama abur cubur aşırı karbonhidrat hiç yemedim ilk aylarda bulantı olursa arada yiyordum ama kuruyemiş olarak çiğ badem ceviz yedim . Özetle abur cubur ve paketli gıdalar mümkün oldukça bebiş ve sizin için hiç yemeyin çok fazla almıyorsunuz zaten.

Gebeliğiniz hayırlı olsun; inşallah evladınız sağlıkla kavusursunuz🥰🤲🏼 Ben çok kilolu değilim 64 kilo ile hamile kaldım 9. Haftaya geldik. İlk ogrendigimden beri karnım o kadar şiş ki sanki 5 aylik hamileyim bu da ister istemez moralimi bozuyor bebek daha minicik meyve kadarken bu kadar göbek nereden ileri geliyor diyorum kendi kendime. Ama sanırım cevap: gaz ve şişkinlik. Bir de ara ara bir içim kaziniyor midem bulanır gibi olunca bir şeyler yemeye yöneliyorum içimi bastırsın diye; 4 kilo aldım bile şimdiden ve karnımı herkes farkediyor artık. 9 aya ne halde çıkarım çok merak ediyorum.
Bende sizinle aynı durumdayım. 66 kilo ile hamile kaldım, şu an 7.haftada 67 kiloyum. Ama karnım 6-7 aylık gibi. Gaz ve mide yanması, bulanması çok var. Ama karnım çok rahatsız ediyor. Evde ve dışarıda full elbise giyiyorum ki karnımı hiçbir şey sıkmasın. Nasıl olacak bu durum anlamadım

Back
X