Yüksek lisans derdi

kolera9

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2016
958
297
103
Herkese merhaba, tobb etü'de tezsiz işletme yüksek lisansı yapan var mı acaba? Masrafların bi kısmını işyerim karşılıyor. Ama devam zorunluluğu vs nasıl hiçbi fikrim yok, çok zorlarlar mı acaba? Tez yokmus ama dönem projesi var. Bide haftada 3 gün dersler diye duydum ama emin değilim bunları nerden öğrenebilirim? Derslerden kalırsam ben ödüyomuşum heralde bide ücretini? Yeni evlenicem evlenir evlenmez de haftada 3 gün tekrar okula gitmek z geç saatlerde eve gelmek zor geliyor kafam karıştı hiç bulaşmasam mı Uzaktan eğitimle falan mi yapsam işletme yüksek lisansını?

Şartlarını bilmiyorum sadece tobbun zorlayıcı bi okul olduğunu biliyorum ama çocuk falan yokken yaptın yaptın sonra çok zor zaten.

Bende baska bir okulda tezsiz yapıyorum . Haftada 4 gün dersim var devam zorunluluğu var . Dersten kalırsan Parasını ödüyorsun . Maliyeti diper okullara göre yüksek değil eğitimi guzel . Bende Evliyim çocuk yok . Özel sektörde yükselmek istiyorsa mutlaka yüksek lisans yapmalısın .
Bizde de tez yok dönem projesi var projede öyle çok zor bşy değil 90 aldım inan ben bile o notu aldıysam herkes alır .

Diğer sorular hakkında bilgim yok ama dönem projesi için bana mesaj atın elimden geldiğince yardımcı olurum size.

Devlet üniversitelerinden birinde yaptığım tezsiz yüksek lisansı yeni tamamladım.
Yüksek lisans tezsiz bile olsa mesaili çalışıyorsanız dışardan göründüğü kadar kolay değil. Tamamlamak için uykudan, gezmeden fedakarlık etmek gerekiyor.
Yıl boyunca haftada 3 akşam Avrupa yakasına, 17:30-22:30 arasında derse gittim , benim aracım olduğu için yol çok sorun olmadı.
Ödevi, vizesi, finali, sunumları ve bitirme projesi derken bazen çok yorulup bunaldığım anlar oldu ama hep kendimi motive ettim çünkü çok istediğim bir şeydi. Sağolsun eşim de süreçte çok destek oldu. Kısacası demem o ki özel sektörde iseniz ve işvereniniz de sizi destekliyorsa bu fırsatı değerlendirin.
Not: Sınavlarından kaldığınız ders olursa bir sonraki dönemde tekrar almanız ve ders başına ödeme yapmanız gerekir.

Şartlarını bilmiyorum sadece tobbun zorlayıcı bi okul olduğunu biliyorum ama çocuk falan yokken yaptın yaptın sonra çok zor zaten.

Evet çocuk olduktan sonra zor tabi ama şimdide daha 2 aylık evli olucam eve duramıcam :/

Teşekkür ederim. Ben daha 2 aylık evli olucam yüksek lisans başladığında. Daha yeni evliyken haftada 4 akşam evde olmamak zor geldi sadece eve gelmem 11i bulucak çünkü okul baya uzak. Para ödeme ders başına mı oluyo kalırsam?

Diğer sorular hakkında bilgim yok ama dönem projesi için bana mesaj atın elimden geldiğince yardımcı olurum size.

Çok teşekkür ederim:)

Bu kadar kafaya takıyorken hiç yapmasan mı

Evet kafaya taktım valla şimdiden stres oldum tekrar öğrenci olmak falan bekarken halletmek lazımdı sanırım bu işi:) Yeni evliyken evin tadını çıkarmak varken okula gidesim gelmedi

Evet çok zor geldi bana. Bide 2 aylık evli olucam tam sürekli gezip eğleniceğimiz zamanlar ben haftada en az 4 gece evde olamıcam eşim yalnız olucak falan. Aracımız yok okulda uzak eve gelmem 11i bulucak. Çok bunalıcam gibi geliyo şimdiden stres oldum

Evet kalırsan ders basına para ödüyorsun . Evde duramamak ilk başta bana da zor geldi ama sonradan kendine bşyler katmış oluyorsun guzel oluyor . Bence fırsat varken yap hem özlemiş olursunuz birbirinizi

Şimdi sırf adı olsun yüksek lisansın diye yapacaksanız TOBB'a gerek yok. Ama kendinize bir şeyler katmak, CV'nizi geliştirmek içinse uzaktan eğitimle TOBB bir olmayacaktır elbette. Eşinizle zaten evlisiniz, vaktiniz hep olacak. Ama yüksek lisans yapma fırsatı bir daha elinize geçmeyebilir, hem de çalıştığınız yer karşılayacakmış daha ne?

Ben ben ben
İkinci dönemimi okuyorum. Tezsiz yüksek yapıyorum. 1.5 yaşında da bebeğim var ve çalışıyorum.
sorularınızı cevaplayayım. 10 ders artı dönem projesi. yani 2 dönem 2 ders 2 dönem 3 ders alıyorsunuz. Geç saatte eve dönmek derken sizin bölümü bilmem ama benim derslerim erken saatlerde en geç biten 18:30 da bitiyo çok nadir dersler 20:30da bitiyor. ayrıca bazı dersler cumartesi de olabiliyor. Aldığınız her dersin iki gün ders saati oluyor. yani bir ders haftada 4 saat okutuluyor. ayrıca yılda 3 dönem okuyorsunuz yani yaz dönemim ağustosta bitiyor sonra eylülde tekrar ders.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…