- 18 Kasım 2013
- 1.520
- 438
- 123
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
Kızlar..4 senelik sınıf öğretmeniyim..okul ort : 89.03 yüksek lisans yapmak istiyorum.universite de kalmak niyetim bile vardı ama ben kpssye asildim. Bu kadar beklememin amaci okuduğum bölümü uygulanmakti.aklima takilan su:
1.kendi alanımda mı yapmalıyım yoksa ilgi duyduğum üstün Zekalılar ogt.nde mi( üstün Zekalılar ogt sadece birkaç üniversitede var bunedenle ilerisi için daha dar kapsamki görünüyor)
2.hangi puan türüne yuklenmeliyim..sınıf ogt eşit ağırlık ama üstün Zekalıların sözel mi emin olamadim ???
3.HANGİ kaynaklari önerirsiniz.g.gidiyordan alabileceğim?
Kızlar..4 senelik sınıf öğretmeniyim..okul ort : 89.03 yüksek lisans yapmak istiyorum.universite de kalmak niyetim bile vardı ama ben kpssye asildim. Bu kadar beklememin amaci okuduğum bölümü uygulanmakti.aklima takilan su:
1.kendi alanımda mı yapmalıyım yoksa ilgi duyduğum üstün Zekalılar ogt.nde mi( üstün Zekalılar ogt sadece birkaç üniversitede var bunedenle ilerisi için daha dar kapsamki görünüyor)
2.hangi puan türüne yuklenmeliyim..sınıf ogt eşit ağırlık ama üstün Zekalıların sözel mi emin olamadim ???
ben yapıyorum anam ağlıyor ev-eş-evlilik-okul-dersler vs... eğer boş vaktin varsa yap yoksa araya sıkıştıracağını düşünme sen sıkışıyorsun.
Üstün zekalılar ögrt.eşit ağırlık canım.Sözel olanlar işitmeondan so ra lliler ögrt ve zihin engelliler ögretmenligi.
hmmm biri bana seslenmiş
akademisyenliğe geçmek istiyorsanız iki yol var.
1- ya yüksek lisansa başlayıp ilanlar çıktıkça araştırma görevliliğine başvurup cari usül ile mülakatı geçerek alıncaksınız. (burada dil her üniversitede şart değil, ALES ve diploma puanı önemli. ve tabi yazılı ve sözlü sınav puanları)
2- ya da ÖYP programı ile başvurup araştırma görevlisi olacak yükseğe devam edeceksiniz. (burada da yabancı dil şart değil ama dilsiz kazanmak zor)
ben 2. yoldan milli eğitimi bırakıp geldim.
alanım ingilizceydi ama eğitim bilimlerindeyim şu an.
yardımcı olabileceğim bir şey olursa sorabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?