yüksek lisans yapan bayanlar ..sizi bekliyorum....

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
Kızlar..4 senelik sınıf öğretmeniyim..okul ort : 89.03 yüksek lisans yapmak istiyorum.universite de kalmak niyetim bile vardı ama ben kpssye asildim. Bu kadar beklememin amaci okuduğum bölümü uygulanmakti.aklima takilan su:
1.kendi alanımda mı yapmalıyım yoksa ilgi duyduğum üstün Zekalılar ogt.nde mi( üstün Zekalılar ogt sadece birkaç üniversitede var bunedenle ilerisi için daha dar kapsamki görünüyor)

2.hangi puan türüne yuklenmeliyim..sınıf ogt eşit ağırlık ama üstün Zekalıların sözel mi emin olamadim ???
3.HANGİ kaynaklari önerirsiniz.g.gidiyordan alabileceğim?

Son düzenleme:
Ales calismak icin mi soruyorsun?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

şu an yüksek lisans yapmıyorum ama atandıktan sonra ilk işim yüksek lisans yapmak olacak, ben de okul öncesi öğretmenliği mezunuyum son sorunu bilmiyorum ama bence ilgi duyduğun alanda yüksek lisans yapmalısın böylece daha başarılı olursun, sonuçta o konuyla ilgili sürekli araştırma yapman ve okuman gerekecek

Eğitim bilimlerinden yapmayı düşünmez misiniz? Müfettişlik yolunuz açılır hem..

Kizlar y.dilim hiç yok alesten ne kadar yüksek alirsam o kadar iyi olacak..onun için olabildiğince okul ortalamami yüksek tutmaya çalıştım..ilgi duyduğum alanda yapmak güzel ama ilerisi ıcın daha sıkıntılı muhtamelen. Sinif öğretmenliği kendi alanim birçok yerde doktora açılıyor ama ayni fırsat üstün zekalilarda yok
bu arada müfettişlik düşünmüyorum milli egitimde kalmak istemiyorum 1 den aldigim öğrencilerimi 4 e kadar getirmek ve sınıf öğretmenliği yapmak istiyordum yaptim neredeyse..ama üstün zekalı oldugundan suphelendigim çocuklara tani koyup gerekli birimlere sevkedemiyoruz ve o cocuk korelip gidiyor.. ya da ben bu konularla ilgilendigim icin daha üzülüyorum...her neyse..aslında ikisi de ea tan alsa ne guzel olurdu ) kaynak öneren yok mu?

akademik kariyer düşünüyorsan zaten önce dili halletmen gerekiyor,doktoraya dilsiz giremezsin , kadrolar da dil şartıyla açılıyor ama yabancı dil şartı ilk etapta olmadan öyp kapsamında atanabilirsin, program içeriğini biliyormusun bilmiyorum ama hem araş. gör. olarak atanıyorsun hem y.lisans+dr yapıyorsun. yanlız atandıktan sonra 2 yıl içinde dil barajını geçmen gerekiyor, yoksa atılıyorsun. hatta artık bu program kapsamında bildiğim kadarıyla 6 ay süreyle yurt dışına burslu olarak dil öğrenimi için araş. gör. gönderiyor.

ales için pek çok kaynak mevcut yediiklim fena değildi diye hatırlıyorum.

başarılar..

Üstün zekalılar ögrt.eşit ağırlık canım.Sözel olanlar işitme engelliler ögrt ve zihin engelliler ögretmenligi.

ben yapıyorum anam ağlıyor ev-eş-evlilik-okul-dersler vs... eğer boş vaktin varsa yap yoksa araya sıkıştıracağını düşünme sen sıkışıyorsun.

hmmm biri bana seslenmiş
akademisyenliğe geçmek istiyorsanız iki yol var.
1- ya yüksek lisansa başlayıp ilanlar çıktıkça araştırma görevliliğine başvurup cari usül ile mülakatı geçerek alıncaksınız. (burada dil her üniversitede şart değil, ALES ve diploma puanı önemli. ve tabi yazılı ve sözlü sınav puanları)

2- ya da ÖYP programı ile başvurup araştırma görevlisi olacak yükseğe devam edeceksiniz. (burada da yabancı dil şart değil ama dilsiz kazanmak zor)

ben 2. yoldan milli eğitimi bırakıp geldim.
alanım ingilizceydi ama eğitim bilimlerindeyim şu an.

yardımcı olabileceğim bir şey olursa sorabilirsiniz.

alese çalışırken dgs kitaplarını ales ve dgsde çıkmış soruları çözdüm... dgsnin güvender vardı sanırım. ales kitabınıda 2. el kitapçıdan bulmuştum...

bu arada yabancı dile mutlaka ihtiyacın olacak... gireceğin üniversitede bazen üds gibi dil sınavları bazende kendi bünyelerinde dil sınavını geçmen gerekiyor... hadi geçtin diyelim tez yazarken ve projelerde mutlaka çeviri yapman gerekecek... ingilizce kurusna gitmelisin...

ayrıca kendi istediğin bölüme girersen daha çok mutlu olursun... sevmediğin bölümün derslerini çalışmak, yada tezle ilgilenmek çok sıkıcı olur..

Üstün zekalılar ögrt.eşit ağırlık canım.Sözel olanlar işitmeondan so ra lliler ögrt ve zihin engelliler ögretmenligi.

Ayyy sagolunnnn Hocam ben OYP ye basvurmayacagim. Yüksek lisansi bitiresiye kadar milli egitimde calismaya devam etmeyi düşünüyorum. O iki senede de dilu halletmeye çalışacağım..ondan sonraki çizgim doktoroya devam edeceğim.o zaman milli egitimi bırakma söz konusu olabilr...
Konu acarken yazdigim gibi ya sinif ogretmenliginde ya da üstün zekalilarda y.l. yapmak istirorum.mantiken sinif ogreymenliginin önünün daha açık oldugu aşikar...ben kasimdakine gireceğim ve simdiden test cozuyorum az az ama hepsi eskikaynak..ne oönerirsiniz...eşit agirliga yuklenmek gerekecek ve min85 gerek. Say 2 nasil halletsemmm..konu anlatimli mi alsam deneme seklinde mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…