Yüksek riskli 3 lü test sonucu

eczilayda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
460
90
118
33 yaşında 2. Çocuğuma 18 haftalık hamileyim. İkili test sonucum normal çıktı ama üclü test sonucumda down sendromu riski 1/223 çıktı. Hemen fakülte perinataloji bölümüne yönlendirilip bilgilendirildim. Harmony ve amniyosentez hakkında. Eşim okumus bir insan olmasına rağmen aman balık yağı kullandın kullanmadın diye tartıştık. En son vermiyorum amniyosenteze imza dedi. Eve gelince kayınvalidem ve görümcem ona telefonda kızıp beni sakinleştirdiler ve araştırıp harmony teste yöneldik. Acilen bölge sorumlusu ile konuşup kan verdik. Eşim de sakinleşince ilimizdeki özel ayrıntılı ultrason çeken bir yerden randevu aldı ve fakülteye gitmekten vazgeçtik.

Çok moralim bozuk. Kafamda olasılıkları bile değerlendiremeyecek kadar üzgünüm. Zaten bu hafta hep kendimi kötü hissetmiş ve tansiyonum her ölçümde düşük çıkmış. Doktorum.kardiyolojiye yönlendirmişti. Biz babalardan önce ana oluyoruz hissediyoruz, ama bazen kendimi umursaıyor ve onun kuluçka makinesi gibi hissediyorum. Bu benim çocuğum değil mi, ben üzülmüyor muyum, beni desteklemesi gerekmez mi?

Sen cok haklisin ama emin ol esinde uzuntuden ne yapacagini bilememis. Kan sonucun temiz gelince Allah in izniyle, bosuna birbirimizi kirmisiz diceksiniz

Benimde aynı senin gibi olmustu canım. 2li normal 3 lü de 1/200 çıkmıstı afp değerinden dolayı . Ama benim tekrarlayan düşüklerim vardı bi dojtor bana afp ondan yüksek çıkabilir demişti . Sonuç olarak kızımı sağlıklı bi şekilde kucağıma aldım şükürler olsun RAbbime. Senin bebeğin de çok sağlıklı olacak inş . Ben de o zamanlar Kahroldum çok ağladım ama inan bebeğin herşeyi hissediyor. Allahım sağlıkla kucagına almayı nasip etsin ..

Benimde aynı senin gibi olmustu canım. 2li normal 3 lü de 1/200 çıkmıstı afp değerinden dolayı . Ama benim tekrarlayan düşüklerim vardı bi dojtor bana afp ondan yüksek çıkabilir demişti . Sonuç olarak kızımı sağlıklı bi şekilde kucağıma aldım şükürler olsun RAbbime. Senin bebeğin de çok sağlıklı olacak inş . Ben de o zamanlar Kahroldum çok ağladım ama inan bebeğin herşeyi hissediyor. Allahım sağlıkla kucagına almayı nasip etsin ..

Cevap verdiğiniz icin sağ olun hepinize kendimi cok yalnız hissediyorum. Cevremde destek olan insanlar var ama gercekten ne yasadığımı bilen anlayan insanların desteklemesi çok güzel.

2 ki test normalken üçlü test yapılması çok gereksiz bence. Zaten doğruluk payı düşük. Rahat olun bence hiçbirşey çıkmayacak. Boşa stres yapıp hamileliğinizi kendinize zehir etmeyin

Erkekler böyle durumlarda ne yapacaklarını pek bilemiyorlar maalesef, mazur görmeye çalışın. O şu an dışlanmış gibi öyle düşünün. Bebek anne karnında gelişip onunla bağ kurarken baba sadece bir yabancı şimdilik. O da bunun eksikliğini abartılmış ilgilenme tavırları göstererek kapatmaya çalışıyo olabilir. Boşuna birbirinizi üzmeyin, insan hamileyken daha fazla ilgi daha fazla anlayış bekliyor ister istemez ama değişen biziz adamlar aynı adam sabırları da bir yere kadar tükenebiliyor:) Güzel düşünün güzel olsun. Allah'ın izniyle sağ salim alırsınız bebebğinizi kucağınıza. O şimdi hissediyodur üzüldüğünüzü. Allah içinizi ferahlatsın inşallah.

Çok sağ olun. Çok şükür ayrıntılı ultrason ve fetal dna analizi sonuçlarımız temiz çıktı. Radyolog da ben amniyosentez gerektirecek bir sorun görmüyorum dedi. Bu tür sıkıntılarda bulguların büyük çoğunluğu ilk 14-20 hafta arası bulgu veriyormuş. Geri kalan ufak bir yüzde ise 30. haftaya kadar. O yüzden ultrason bulgularınız iyiyse 3lü teste hatta bu tarama testlerine hiç rağbet etmeyin. Şimdi bunlarla yüzlerce gebeye cehennem azabı yaşatan sisteme lanet okuyorum. Ama imkanınız varsa piyasada ayrıntılı ultrason işinde uzman birini bulun ve takip olunun. Allah yavrularımıza sağlık huzur nasip etsin hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…