33 yaşında 2. Çocuğuma 18 haftalık hamileyim. İkili test sonucum normal çıktı ama üclü test sonucumda down sendromu riski 1/223 çıktı. Hemen fakülte perinataloji bölümüne yönlendirilip bilgilendirildim. Harmony ve amniyosentez hakkında. Eşim okumus bir insan olmasına rağmen aman balık yağı kullandın kullanmadın diye tartıştık. En son vermiyorum amniyosenteze imza dedi. Eve gelince kayınvalidem ve görümcem ona telefonda kızıp beni sakinleştirdiler ve araştırıp harmony teste yöneldik. Acilen bölge sorumlusu ile konuşup kan verdik. Eşim de sakinleşince ilimizdeki özel ayrıntılı ultrason çeken bir yerden randevu aldı ve fakülteye gitmekten vazgeçtik.
Çok moralim bozuk. Kafamda olasılıkları bile değerlendiremeyecek kadar üzgünüm. Zaten bu hafta hep kendimi kötü hissetmiş ve tansiyonum her ölçümde düşük çıkmış. Doktorum.kardiyolojiye yönlendirmişti. Biz babalardan önce ana oluyoruz hissediyoruz, ama bazen kendimi umursaıyor ve onun kuluçka makinesi gibi hissediyorum. Bu benim çocuğum değil mi, ben üzülmüyor muyum, beni desteklemesi gerekmez mi?