Yükseklik korkusu olanlar yardimci olabilir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.985
173
Cocukluktan beri yükseklik korkum var. Son yillarda artti ama. Bir ara bogaz köprüsünden ve ust gecitten bile cok tedirgin geciyordum. Nispeten biraz daha duzeldim ust gecit konusunda.

4. Katta faln asagi bakamiyorum. Simdi bir ev degistirme durumumuz var. 6 katta. Hatta biraz tepede oldugu icin bir tarafi daha yuksekte hissettiriyor kendini. Ev konusunda secenek cok az. Bunu kaçırırsam riske girmis olurum istedigim bolgede.

Ama ben bir turlu kendime guvenemiyorum. Camlar da fransiz oldugu icin o yukseklik iyice kendini belli ediyor. Daha once 3. Kattan fazla oturmadim. Alisabilir miyim emin degilim. Ya alisamazsam korkusu oluyor. Her gece huzursuz olursam falan.

Özellikle yükseklik korkusu olanlardan fikir bekliyorum.

5. katta oturuyorum henüz öyle eğilip camdan bakmadım cam silmedim balkonda rahat rahat oturmadım korkuyorum , kediden korkuyorum , depremden korkuyorum , geçmiyor yani , en azından benim için .

5. katta oturuyorum henüz öyle eğilip camdan bakmadım cam silmedim balkonda rahat rahat oturmadım korkuyorum , kediden korkuyorum , depremden korkuyorum , geçmiyor yani , en azından benim için .

Off ayni ben. Deprem korkumdan dolayi da ekstra korkuyorum. Yani su an ruh halim.iyi degil. Alisirmiyim kendime guvenemiyorum. Psikiyatri ye gidecegim ama ha diyince sonuc alinacak seyler degil. Beklesem ev kacarsa baska ev bulamayabilirim. O zaman da baska sıkıntılar yasayabilirim.

Bu toplu sebeplerden dolayı bende yeni başladım psikiyatriste henüz bir sonuç alamadım tabi . Korkularımın üstünede gitmeye çalıştım ama yok yani , beceremedim . Kendinize güveniniz yoksa hiç taşınma işine girmeyin derim ben .

Tasinmaya mecburum ama ev yok. Sansima hep 6 7 ve 8. Katlar cikti. Biraz daha beklersem ev bulamazsam ise basladigimda baya sıkıntı yaşayacağım.

Ben randevu aldim ama zaten hemen sonuc vermez. Dah muayene bile olmadim. Kendime guvenemiyorum evet. Zamanla alisilir mi bilmiyorim. Daha once 1. Katta oturuyorken 2. Kat taşınınca cok yuksek gelmisti sonra alismistim. 3. Kat vs tamam ama sonrasi yuksek geliyor. Bir de onu acik arkasi daha cok yuksek. Camlar da tam boy cam. Ev sicakligini yasayabilir miyim asiri tereddütluyum.

Vallahi ben 10 yıldır aynı evde oturuyorum , oturuyorum ama mecburiyetten tabi , alışamadım , sürekli huzursuzum , zaten deprem sebebiylede evi satılığa çıkardık 1. kat yada villa arıyorum mesela , bu konuda bende kendime güvenemiyorum artık .

benim annemde de çok ciddi yükseklik korkusu var , uçağa ilaçlı biner mesela.ama evimiz 5. kattayken o eve alıştı.ilk başta korkardı cama yanaşmaya ama artık yanaşıp sigara içiyor camda.elinin eriştiği yeri silebiliyo da.ya yaşadığın eve alışılıyo.fark bile etmiyosun nerdesin diye.üst geçitlerden ben de korkardım bi de zangır zangır sallanır bazısı, ama artık istanbulda bir yerlere yetişme telaşından neyin üstünden geçtiğimi bile fark etmiyorum bazen.

Evet ucak korkum da var. Benim bu korkularimin sebebi daha cok boslukta olma hissi. Eve vakarken de kendimi hep boslukta hissettim. Ben ayagim karaya yakin olsun istiyorum

Arabayla köprüden geçemem, viyadüklerde ellerim terler ama şükür ki uçağa binebiliyorum ve 8. Katta oturuyorum. Cam kenarından aşağı bakmıyorum, balkonda kenarda durmuyorum diğer türlü rahatsız etmiyor beni. Deprem korkusu da her türlü olacak zaten tek katlı evde ölmeme garantisi yok ki :/

Evet ucak korkum da var. Benim bu korkularimin sebebi daha cok boslukta olma hissi. Eve vakarken de kendimi hep boslukta hissettim. Ben ayagim karaya yakin olsun istiyorum
O zaman 6.kat ev hiç mantıklı değil, başka alternatif yok mu?
Konuyla alakasız olacak ama yeni eve kayınvalidenizle taşınmıyorsunuzdur umarım. Önceki konunuz epey etkilemişti beni.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…