Yumurta çatlama, aşılama ve gebeliğe hazırlık sürecim

aslaningo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2025
5
2
1
30
Kızlar merhaba,
3 yıllık evliliğimde yaklaşık 1,5 seneyi aşkın süredir bebek deniyoruz. Eşimin sperm kalitesi çok iyi benim Amh, tüplerim hepsi olabildiğince çok iyi. Mayıs ayında Letu+ ovitrelle kullanıp denedik, başarısız oldu. Letu bende rahim duvarı incelmesi yaptı, estofemle düzeltmeye çalıştık.
Temmuz ayında aşılama’da karar kıldık, Letu+ gonalf+ovitrelle kullanarak denedik 1 aşılamam tutmadı. Bu ay tekrar aşılama istedik. 7 Ağustosta gonalf 75’lik - 6 gün kullanarak 13’ünde ovitrelle vuruldum. 15 Ağustos bu gün’de aşılamam yapıldı. Şimdi 2 hafta beklemek durumundayım 🥲
Aşılama ağrısız bir işlem fakat idrara sıkışık olduğun için sürekli kasılmak durumundasın, Buda biraz ağrı yapıyor. Benim gibi süreçlerde olan varsa birlikte takip etmek isterim, Umarım hepimiz güzel haberleri alırız 🤍

Kızlar merhaba,
3 yıllık evliliğimde yaklaşık 1,5 seneyi aşkın süredir bebek deniyoruz. Eşimin sperm kalitesi çok iyi benim Amh, tüplerim hepsi olabildiğince çok iyi. Mayıs ayında Letu+ ovitrelle kullanıp denedik, başarısız oldu. Letu bende rahim duvarı incelmesi yaptı, estofemle düzeltmeye çalıştık.
Temmuz ayında aşılama’da karar kıldık, Letu+ gonalf+ovitrelle kullanarak denedik 1 aşılamam tutmadı. Bu ay tekrar aşılama istedik. 7 Ağustosta gonalf 75’lik - 6 gün kullanarak 13’ünde ovitrelle vuruldum. 15 Ağustos bu gün’de aşılamam yapıldı. Şimdi 2 hafta beklemek durumundayım 🥲
Aşılama ağrısız bir işlem fakat idrara sıkışık olduğun için sürekli kasılmak durumundasın, Buda biraz ağrı yapıyor. Benim gibi süreçlerde olan varsa birlikte takip etmek isterim, Umarım hepimiz güzel haberleri alırız 🤍
Selam canım hoşgeldin aramıza 🥰 bende femara gonal f ve ovitrelle kullandım ilk aşılamamı oldum dün. Rahim ağzı darmış çok zorlandım ben o yüzden çok ağrım oldu dün bütün gün yattım nerdeyse ara sıra kalktım bugün işe başladım mecbur ama hareketlerime dikkat ediyorum yavaş yavaş yapıyorum herşeyi. Sende bugün dinlen ağır bişi yapma bu süreçte. Bide sıcak duş yok ılık sadece onun dışında dikkat ederek günlük yaşama devam edeceğiz. Nasıl geçecek bu iki hafta bende hiç bilmiyorum 😂

Selam canım hoşgeldin aramıza 🥰 bende femara gonal f ve ovitrelle kullandım ilk aşılamamı oldum dün. Rahim ağzı darmış çok zorlandım ben o yüzden çok ağrım oldu dün bütün gün yattım nerdeyse ara sıra kalktım bugün işe başladım mecbur ama hareketlerime dikkat ediyorum yavaş yavaş yapıyorum herşeyi. Sende bugün dinlen ağır bişi yapma bu süreçte. Bide sıcak duş yok ılık sadece onun dışında dikkat ederek günlük yaşama devam edeceğiz. Nasıl geçecek bu iki hafta bende hiç bilmiyorum 😂benim
Selam canım hoşgeldin aramıza 🥰 bende femara gonal f ve ovitrelle kullandım ilk aşılamamı oldum dün. Rahim ağzı darmış çok zorlandım ben o yüzden çok ağrım oldu dün bütün gün yattım nerdeyse ara sıra kalktım bugün işe başladım mecbur ama hareketlerime dikkat ediyorum yavaş yavaş yapıyorum herşeyi. Sende bugün dinlen ağır bişi yapma bu süreçte. Bide sıcak duş yok ılık sadece onun dışında dikkat ederek günlük yaşama devam edeceğiz. Nasıl geçecek bu iki hafta bende hiç bilmiyorum 😂
Hoş buldum❤️ gecen sefer çok ağrım olmamıştı aslında ama bu sefer kasık kısmı ağrıdı. Çok kasmışım kendimi herhalde hertarafım ağlıyor resmen. 3 gün duş almayı düşünmüyorum zaten 🤣

Hoş buldum❤️ gecen sefer çok ağrım olmamıştı aslında ama bu sefer kasık kısmı ağrıdı. Çok kasmışım kendimi herhalde hertarafım ağlıyor resmen. 3 gün duş almayı düşünmüyorum zaten 🤣
Olabilir yarına hafifler Sizinde inşallah biraz ben bugün daha iyiyim inşallah birlikte güzel haberler alırız 🥰

inşallah ❤️ bu ilk deneme mi ? Daha önce yumurta takibi felan yapıldı mı?
Evet benim ilk aşılamam regl 3. Günü gittim o gün başladık ilaçlara sonra ara sıra kontrole çağırdı. Siz ilk aşılamada nasıl geçti süreç 2 hafta boyunca herhangi bir belirti yaşadınız mı çünkü ayırt etmek çok zor diyor herkes regl belirtileriyle çok benzerler

Merhaba bende pazartesi günü için randevu aldım. Aşılama yada yumurta takibi nasıl yapılır hiç bilmiyorum. Aşılama denemek istiyoruz. Eğer başlarsak süreci buraya yazarım. Rabbim hayırla sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize.

Evet benim ilk aşılamam regl 3. Günü gittim o gün başladık ilaçlara sonra ara sıra kontrole çağırdı. Siz ilk aşılamada nasıl geçti süreç 2 hafta boyunca herhangi bir belirti yaşadınız mı çünkü ayırt etmek çok zor diyor herkes regl belirtileriyle çok benzerler
ben daha önce yumurta takibi+çatlatma iğnesi kullandığım için göğüslerde hassasiyet olmasını hamileliğe yormuyordum. Çünkü o iğne yalancı hamilelik gibi bir şey. 10-12 gün sonra vücuttan etkileri gidiyor. Hiç extrem bir durum yaşamadım, aynı regl ağrıları gibi ara ara kasılma oluyor, zaten vücudunuzu tanıyorsunuz. Ama her farklı bir etki’de de acaba hamile miyim diyorsunuz. Hiç mide bulantım olmadı, hassasiyette olmadı. Sadece kasılma ve göğüs hassasiyeti. 9.Gün beta yaptırdım 2,95 çıktı. 14 gün yaptırdım 0,95 di.

Merhaba bende pazartesi günü için randevu aldım. Aşılama yada yumurta takibi nasıl yapılır hiç bilmiyorum. Aşılama denemek istiyoruz. Eğer başlarsak süreci buraya yazarım. Rabbim hayırla sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize.
Merhabalar, umarım ilk olur ve sonuç alırsınız. İkisinde’de Regl’in 3. Gününde ilaçları kullanmaya başlıyorsunuz. Doktor kontrolünde genelde 5-6 gün arasında kullanılıyor farklı bir durum olmadığında. Bence Eğer yeni düşünmeye başladıysanız 1-2 ay yumurta takibi ve çatlatma deneyebilirsiniz değerleriniz iyiyse. Tabi eğer sabırsızsanız aşılama da olabilir. Ben 1 ay yumurta takibi ve 2. Aşılamamdayım. Aşılama normale göre biraz daha olasılığı yüksek, spermler labaratuar ortamında ayrıştırıp yıkanıyor. Aşılamaya geçme nedenimde sabırsızlık.

Aşılama düşünüyorsanız regl 3. Günü çağırıyor hemen durumunuza göre ilaca başlatıyor ve ara ara kontrole çağırıyor sizi yumurta yeteri kadar büyüyünce de çatlatma iğnesi yapıyorsunuz doktor söylüyor zaten gün ve saatini 36 saat sonrada aşılama oluyor. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah güzel sonuçlar alırız 😍

Back
X