• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumurta deliğe geldi dertler bizi sardı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LEIDA

Defne ❤️ Demir
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2018
564
1.549
113
31
merhaba arkadaşlar
bir kaç kez bahsetmiştim ben nişanlı iken gebe kaldım maalesef nişan attım karşımdaki kişinin beni banka kasası gibi kullanmaya çalıştığını görünce.

ailemin - anne baba - durumumdan haberi vardı ve kabullendiler, aldırmadık şu an 36 haftalığım bir kızım olacak inşallah.

yaşadığım ülke şeriatla yönetildiği için burada bekar doğum yapmak imkansız hatta kontrollere gitmek bile tehlikeli çünkü zinadan hapse atılıyor sonra sınır dışı ediliyorsun bebeğini de vermiyorlar bazı durumlarda.

o yüzden türkiyeye geleceğim bu hafta doğum için annemle. akrabalarımın yaşadığı ve doğum yapacağım il başka kimsenin haberi de olmayacak, buraya kadar okey, ancak benim anneannemdir, dayımlar diğer akrabalar hamile olduğumu bilmiyorlar. şimdi doğum gelince annem bugün nasıl açıklayacağız dedi kendimi çok kötü hissettim. çok yaşlı insanlar geçen gün de telefonda - kadına malum oldu resmen - seni gebe gördüm aman dedim dilimi ısırdım uyanınca filan dedi anneannem soğuk terler döktüm.

suç değil, çalışan yaşı yerinde kendine bakabilen bir insanım aslında ailenin asisiydim sürekli. bilmiyorum doğum yaklaştıkça annem seni çocukla kim alacak filan bir bunalım moduna girdi, sanki derdim koca bulmak şu an.

size soruyorum, kusura bakmayın uzun oldu. Akrabalara bu nasıl anlatılır, bu süreç nasıl atlatılır?

Hangi ülkede yaşıyorsunuz giriş çıkışlar açık mı şuan nasıl gireceksiniz?
Bu işlerin yumuşak bir yolu yok malesef saklanacak bir şey değil çocuk bu. Her şeyi baştan net bir dille anlatıp yara bandı çeker gibi kurtulacaksınız ve duyacaklarınıza hazır olacaksınız. Zamanla da herkes alışacak alışmak zorundalar nokta.
Çocuklu bir şekilde gayet evlenirsin istersen ama zaten öncelik bu değil.

Kendi anne babanıza açıklayabildikten sonra başkalarının ne dediği önemli değil bence.
Yaşadığınız ülkede durum nasıldır, kurallar nedir bilmiyorum.
Doğum yapmanız sıkıntı oluyorsa büyütürken sıkıntı olmayacak mı?
Kendi nüfusunuza alacak mısınız?

Hangi ülkede yaşıyorsunuz giriş çıkışlar açık mı şuan nasıl gireceksiniz?
Bu işlerin yumuşak bir yolu yok malesef saklanacak bir şey değil çocuk bu. Her şeyi baştan net bir dille anlatıp yara bandı çeker gibi kurtulacaksınız ve duyacaklarınıza hazır olacaksınız. Zamanla da herkes alışacak alışmak zorundalar nokta.
Çocuklu bir şekilde gayet evlenirsin istersen ama zaten öncelik bu değil.
Evet ucuslar acildi, birlesik arap emirliklerindeyim. Tabi yani cocugu sepete mi koyayim saklayayim elbette herkes ogrenecek ama annem aniden tribe girince bende bir afalladim

Amerikada olsaydınız hiç sorun olmazdı ama Türkiyede akrabalar bence tedirgin olacağınız son şey, en fazla kınarlar, dedikodu yaparlar, size ciddi bir zararları olmaz. Burada bana göre komşular ve komşuların cahil kocaları daha tehlikeli olur.

Bana göre gizli doğum yapıp herkese teker teker haber verebilirsiniz. Aile büyüklerine direkt söyleyin, birşey olmaz merak etmeyin. Yalana başvurursanız sonuçları çocuğunuz için daha kötü olur. mesela evlat edindim dersiniz çocuk hırsızı muamelesi görürsünüz, mesela evlat edindim acıdım annesi babası ölmüş dersiniz, bu sefer de çocuk büyükçe sığıntı gibi hisseder. O çocuk size çok ihtiyaç duyacak. ama bir babaya da ihtiyaç duyacak. babasının haberi var mı?

Kendi anne babanıza açıklayabildikten sonra başkalarının ne dediği önemli değil bence.
Yaşadığınız ülkede durum nasıldır, kurallar nedir bilmiyorum.
Doğum yapmanız sıkıntı oluyorsa büyütürken sıkıntı olmayacak mı?
Kendi nüfusunuza alacak mısınız?
Yo yo ulke icinde zina olmadiktan sonra kimse senin dogurdugun cocuga filan karismiyor ulke kisaca hamile kalirsan ulkene don dogur oyle gel burada zina yapmis gibi olma diyor iste sacma kurallar

Dogum icin geleceksiniz tamam ama sonrasi icin bir plan var mi? Yasadiginiz ulkeye geri donmeyecek misiniz? Akrabalardan cok ben sizin geleceginiz icin endiselendim.
ve sanirim ben olsam soylemem akrabalara falan. Evlatlik aldik buyutuyoruz diyebilirim belki su anda aklima geldi o da Tamamen siz soyleme kismini dert ettiginiz icin. Yoksa her kadin evlenmese de anne olmak isteyebilir,bunu gerceklestirebilir tasasi kimseye vazife degil bana gore

Amerikada olsaydınız hiç sorun olmazdı ama Türkiyede akrabalar bence tedirgin olacağınız son şey, en fazla kınarlar, dedikodu yaparlar, size ciddi bir zararları olmaz. Burada bana göre komşular ve komşuların cahil kocaları daha tehlikeli olur.

Bana göre gizli doğum yapıp herkese teker teker haber verebilirsiniz. Aile büyüklerine direkt söyleyin, birşey olmaz merak etmeyin. Yalana başvurursanız sonuçları çocuğunuz için daha kötü olur. mesela evlat edindim dersiniz çocuk hırsızı muamelesi görürsünüz, mesela evlat edindim acıdım annesi babası ölmüş dersiniz, bu sefer de çocuk büyükçe sığıntı gibi hisseder. O çocuk size çok ihtiyaç duyacak. ama bir babaya da ihtiyaç duyacak. babasının haberi var mı?
Babasinin haberi var umrunda degil geçen kiz arkadasim kiziyor bana yazma dedi bebekle ilgili bilgi verirksn dogumda da haber vermeyi dusunmuyorum.ondan

Yo yo ulke icinde zina olmadiktan sonra kimse senin dogurdugun cocuga filan karismiyor ulke kisaca hamile kalirsan ulkene don dogur oyle gel burada zina yapmis gibi olma diyor iste sacma kurallar
Çok ilginçmiş. Ama en azından o aşamada sorun olmayacak olmasına sevindim.
Annenizi memleketine gideceği için stres sarmıştır, kolay değil onun açısından da, mazur görün, kızmayın. Aynı durumda çocuğunu reddedecek bir sürü insan var.
Açıklama kısmına çok takılmayın bence, kestirir atarsınız. Dışta kalanları çok da ilgilendirecek bir durum değil bu.
Sadece merak ettiğim için soruyorum, istemezseniz cevaplamayın lütfen. Babası kabul ediyor mu peki çocuğu?
Kolaylıklar ve hayırlı doğumlar dilerim.

Dogum icin geleceksiniz tamam ama sonrasi icin bir plan var mi? Yasadiginiz ulkeye geri donmeyecek misiniz? Akrabalardan cok ben sizin geleceginiz icin endiselendim.
ve sanirim ben olsam soylemem akrabalara falan. Evlatlik aldik buyutuyoruz diyebilirim belki su anda aklima geldi o da Tamamen siz soyleme kismini dert ettiginiz icin. Yoksa her kadin evlenmese de anne olmak isteyebilir,bunu gerceklestirebilir tasasi kimseye vazife degil bana gore
Dogumdan sonra bebegimin kimligi ve pasaportunh cikarip yasadigm ulkeye gelecegim. Turkiyeyw sadece dogum icin geliyorum

Annenizi de anlamak gerek. Yani tr için de sıradan bir durum değil. Göğüs germeleri gereken bir çok durum olacak, kendinizi annenizin yerine koyun ve anlamaya çalışın. Sizin cinsel hayatınıza kimse karışamaz ama sonuçları aileyi etkiliyorsa biraz asiliğinizden vazgeçmeniz gerek. Ben olsam param da varsa bir tatil beldesi seçerdim ( babasız çocuk için laf söz az gelir) orada doğururdum.Memleketime gitmezdim yani kaçmaktan değil kafam rahat olsun diye lohusalıkta kolay bir süreç değil.

Baştan kabul etmişler tribe girecek birşey yok çocuklu da evlenirsiniz ayrıca evlenmeseniz bile olur evlat çok tatlı çünkü. Anne babanizi da takdir ettim her anne baba kabul etmez. Büyük konusmayayim ama bende kabul ederdim sanırım. Bambaşka bir hayatjniz olacak dogumdan sonra. Hayırlı doğumlar olsun inşallah

Annenizi de anlamak gerek. Yani tr için de sıradan bir durum değil. Göğüs germeleri gereken bir çok durum olacak, kendinizi annenizin yerine koyun ve anlamaya çalışın. Sizin cinsel hayatınıza kimse karışamaz ama sonuçları aileyi etkiliyorsa biraz asiliğinizden vazgeçmeniz gerek. Ben olsam param da varsa bir tatil beldesi seçerdim ( babasız çocuk için laf söz az gelir) orada doğururdum.Memleketime gitmezdim yani kaçmaktan değil kafam rahat olsun diye lohusalıkta kolay bir süreç değil.
Evet haklisiniz, memlekete gitmiyorum zaten dediğiniz gibi yalniz bir kac guvebdigimiz aile dostumuz ile olacagiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X