• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurta Dondurma Serüvenim (Bekar, Yaş:28, AMH:0,95)

homegrrl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2019
65
10
88
Herkese merhabalar,

Dün gerçekleşen yumurta dondurma sürecimi sizlerle paylaşarak en azından bu dertten müzdarip kadınlarımıza tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

29.09.2025 tarihinde reglimin 2. gününde hormon testi vermek için Kartal Lütfi Kırdar hastanesine gittim, testlerimi verdim ve eve döndüm. Testin amacı yazdan beri suratımdaki sivilcelerdi. Çene bölgesindeydi asla geçmiyorlardı, tüylenme artmıştı ki zaten pcos için tedavi görmüştüm. Herhalde yine hortladı dedim ama reglim asla şaşmıyordu yıllardır. Ertesi gün sonuçlar çıkınca şöyle bir göz gezdirirken AMH diye bir hormon testi gördüm ki ilk defa görmüştüm. 0.95 normal referans aralığı yazıyordu ama googledan bakınca başımda aşağıya kaynar sular döküldü. Reglim günü gününedir, yoğundur, ortalama 5 gün sürer lekelenmeyle 6 olur. Ben pcos derken yumurta rezervim alarm veriyormuş.

Googledan konu ile alakalı baya araştırma yaptım, arkadaşlarıma danıştım, ailem de erken menapoz öyküsü var mı diye sordum ama yoktu. Tek işlem tüm doktorların ortak kararı olarak yumurta dondurma olarak görülüyordu ki devlette de sadece sanıyorum Zeynep Kamil yapıyormuş sonradan öğrendiğim kadarı ile. İyi bir tüp bebek merkezi ve doktoru araştırmaya başladım İstanbul anadolu yakasında. Hastane ve doktor ismini özelden vereceğim ki reklam olmasın bu konuda buradaki tecrübeleriniz çok yardımcı oldu. Herkese çok teşekkür ederim.

4 Ekim günü doktor ile görüştük, hastane iyi bir hastane olduğu için değerin doğru olduğunu düşündü, ultrasondan baktı ve teyit etti. Keşke pcos olsaymışsın dedi hatta o zaman yumurta sayısı daha yüksek olurdu dedi. Ben tüm üniversite yaşamında sürekli doğum kontrol hapları kullandım pcos için gelin görün ki değilmişim. :D

Doktor ile görüşüldü, fiyatlar alındı. Adetin 2. günü randevulaştık. (24.10.2025)

Adetin 2. günü ultrasonda ilk ultrasondan daha kötü bir senaryo gördü, değerlerimden daha düşük folikul saydı. Moraller tabii iyice düştü ki adetin 2. gününe kadar çok sıkı bir diyet yaptım ve vitaminler kullanmaya başladım. Protein, antioksidan ağırlıklı paketli gıdaların asla olmadığı bir diyet uyguladım. Bu konuda chatgpt sağolsun baya yardımcı oldu. Kalite konusunda herhangi bir problem yaşamamak adına. Çünkü hedefleri ortalama olarak 8-10 adet olgun yumurta dondurmak eğer ilk seferde olmazsa ikinci seferde yapmak istiyorlar. Psikolojik ve maddi açıdan kaldırmak açıkçası biraz zorluyor.

Kanlar verildi ve ilaçlar yazıldı. İğneler tüp bebek tedavisinde kullanılan yumurta olgunlaştırma iğneleri, ben Gonalf, Meriovert ve Genotropin ile akşamları iğne yapmaya başladım, hemşire kullanımını anlatırken bir ağlamadım değil ne yaşıyorum ya ben diye. 28 Ekimde cetrotide eklendi listeye ve günde 4 iğneye başladık. 28 Ekim de yumurtalar güzelce büyürken 29 Ekim'de sol taraf büyümemişti hiç ve doktor umarım tek seferde hallederiz diyince stres gene yüklendi ama kötüyü çağırmanın faydası yok dedik, beslenmeye ve vitamine devam edildi, iğne saatlerine dikkat edildi. 1 Kasım da kontrole gittiğimde 13 yumurta olgun olarak sayıldı ve kan testi sonucunda 4 Kasım operasyon denildi. 36 saat öncesinde çatlatma iğneleri verildi bunlar otrivelle ve gonapeptyl idi. 3doz olarak yapıldı ve iğneler ile vedalaştım. :)

4 Kasım sabahı operasyona alındım. Öncesinde yumurta eşleşmesi için DNA testi yapıldı. Operasyonda 8 adet yumurta toplandı ve şükür ki 8i de olgundu. :)

Kendime gelmem öğleni bulunca taburcu edildim, süreç psikolojik açıdan zordu ama çok şükür ki iyi bitti ve artık soru işareti kalmadı. Dilerim ki herkesin istediğinde çocuğu olur bu şekilde maddi manevi zorlanmaz.

Son düzenleme:
Çok iyi yapmışsınız tebrik ederim umarım ihtiyacı olan birileri görür çok yaygın bi işlem değil ama yuttdışında 20li yaşlarda yumurta donduran çok var.

Çok iyi yapmışsınız tebrik ederim umarım ihtiyacı olan birileri görür çok yaygın bi işlem değil ama yuttdışında 20li yaşlarda yumurta donduran çok var.
teşekkür ederim, evet reddit de okumuştum. insanların sağlık sigortaları karşılıyor ve tr de olduğu gibi bir değer sınırı olmadığı için değerleri çok iyiyken yapıyorlar. keşke ülkemiz de değer sınırı da kaldırılsa ya da en azından özel sağlık sigortası karşılasa.

Merhaba maddi manevi zor biliyorum ama bu işlemi birkaç kez daha yaptırıp havuz oluşturabilirsiniz. Çünkü eğer ilerde eşinizde problem çıkarsa 8 yumurta bir kerede elinizden kayıp gidebilir. Embriyolar oluşmayabilir elinizde 20 30 tane dondurulmuş yumurta olsa sanki daha iyi olmaz mı

Merhaba maddi manevi zor biliyorum ama bu işlemi birkaç kez daha yaptırıp havuz oluşturabilirsiniz. Çünkü eğer ilerde eşinizde problem çıkarsa 8 yumurta bir kerede elinizden kayıp gidebilir. Embriyolar oluşmayabilir elinizde 20 30 tane dondurulmuş yumurta olsa sanki daha iyi olmaz mı
merhabalar, düşünmedim değil açıkçası. erkek arkadaşım yarın sperm testi verecek, onun durumuna göre ben de düşüneceğim. ancak şöyle bir durum var, bir kere yaptırdım ve donduruldu. devlet benim havuz yapmama müsaade ediyor mu onu da araştırmak gerekiyor. heyet raporum var ama sonuçta doktorların yeterli gördüğü değere ulaşıldı.

teşekkür ederim, evet reddit de okumuştum. insanların sağlık sigortaları karşılıyor ve tr de olduğu gibi bir değer sınırı olmadığı için değerleri çok iyiyken yapıyorlar. keşke ülkemiz de değer sınırı da kaldırılsa ya da en azından özel sağlık sigortası karşılasa.
Ne kadar ödediniz? Gerçekten üreme konusunda yetersiz her şey.

Cidden çok yüksekmiş bi insanın anne olması söz konusu ne kadar önemli bi konu bu.
Evet ki ilaçlar 65k civarında idi. Devlette yaptırmak isteyenler ilaç artı operasyon ile yaklaşık 80k bandında halledebilir ama o da İstanbul’da mümkün şu an sanırım.

Back
X