E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
selam arkadaşlar .14 senelik evliyiz malesef tüm çabalarımıza rağmen.bebeğimiz olmadı ve en son tüp bebek uygulamamızda on yumurta toplandı.bunların yedi tanesi döllendi ,ama embriyolarda anomali gözlemledikleri için,genetikğe yönlendirdiler ve embriyolara pgd uygulandı.sonuçsa yedi tane embriyonun hepsinde trizomi ,monozomi yani kimisinde kromozom fazlalığı kimisindede eksikliğ çıktı.yani özürlü bebek olma ihtimali olduğundan.transfer edilemedi.bunun eşimdenmi bendenmi kaynaklandığını .genetik çözemedi.fakat byologların söylemesine göre,yumurtalar daha sperm verilmeden önce.anormallikler sergilemiş.kısacası yumurtalardan kaynaklanıyor .büyük bir ihtimalle.buna karşı yapılan tahlil sonucunda.eşimle ikimizin kromozom sayıları normal çıktı.kısacası artık normal tüp bebek uygulama ihtimalimiz düşük denesekte yine aynı hayal kırıklığını yaşayabiliriz.bir ara evlatlık edinmek istedim.fakat şuan istemiyorum.kıbrıstaki tüp bebek merkezini araştırdım.dinen başkasının yumurtasıyla tüp bebek uygulamak cazi değil,bilincindeyim ama eşimle yaşadığımız sorunlar gerek çevre beni buna mecbur bıraktı.yumurta bağışıyla tüp bebek beşbin euromuş.seyahat hariç ,çevrenizde kıbrısa giden veya yakınları giden varmı.ortamları nasıl bilgi istiyorum.teşekkürler