Gebeliğe Hazırlık Yumurta Gelişimi Ve Rahim Duvarı Kalınlaşması

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

DrYAaa Dnzz

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2022
69
20
18
28
Kızlar dün Yazmıştım ama Kimse Görmedi O Yüzden Tekrar Açıyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim
2 aydır gebelik tedavisi görüyorum hormonlarım normal sıkıntı yok ama polikistik dedi. Ama tam polikistik diyemeyiz dedi doktor. Bugün kontrolüm vardı yumurta takibi yapılıyor bu ay klomen kullandım birde glifor yazdı 4 5 gündürde onu kullanıyorum ilk gittiğimden beridirde inofolic combi kullanıyordum. Sağda 17 - 23 mm 2 tane solda da 22ve 23 mm 2 tane yumurtam gelişmiş ve doktorum rahim duvarında kalınlaşmış hadi hayırlısı bakalım dedi ve yumurta çatlatma iğnesi yaptırdı.Rahim duvarı kalınlaşmış ne demek hocam nasıl yani dedim güzel şeyler oluyor demek falan dedi sizlerdende bilgi alayım dedim benim gibi olan varmı yada bu konuda bilgi sahibi kardeşlerim bana yardımcı olabilirmisiniz

Rahim duvari kalinlasmasi olasi bir gebelik durumunda fetusun rahme yerlesmesini kolaylastirir. Bildigim kadariyla 8-12 mm arasındaki kalinlik yerleşme ivin en uygun kalinlik. Yani klomen ve igne ise yarar çatlayan yumurta da saglikli bir sekilde dollenirse rahim ortami hazir demek istemis doktorunuz. Yalniz doktorunuz soyledi mi bilmiyorum ama 2+2 yani 4 tane iyi gelismis yumurtaniz varsa cogul gebelik de yasayabilirsiniz bilginiz olsun.

Yok öyle bişey söylemedi ama güzel şeyler konuştu geçen ay rahim duvarın kalınlaşmış vs demedi ve sadece 1 yumurfam güzel gelişmişti bu ay 4 yumurta ile rahim duvarı kalınlaşmış ve güzel şeyler söyledi bende umutla bekliyorum

Insallah en kisa surede nasip olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…