YUMURTA REZERVİ AZ OLUPTA LAPARASKOPİ YAPTIRAN VAR MI? Lütfen yardım

pamukluseker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
16
0
36
Antalya
mrb arkadaşlar. yardıma ihtiyacım var... Ben 6 yılllk evliyim çikolata kistim var ve hipotiroidi hastasıyım. Geçen hafta dra gittim bebek tedavisi için, dr bana tüplerinin birisi kapalı ve iltihaplanma söz konusu sana hemen laparaskopi yapalım dedi. Durumuma bakp normal mi? yoksa tüp bebek mi? ona göre tedaviye başlayacak. ertesi gün dr beni arayıp daha önce benden istediği kan tahlilleri sonuçları çıkmış yumurta rezervinde azalma var vakit kaybetmeyelim dedi. Ben çok kararsızım zaten az olan yumurta rezervim operasyondan sonra daha kötü olursa. operasyon yerine hemen vakit kaybetnmeden tüp bebeğe mi başlasam bilmiyorum. böyle bir durum yaşayan var mı? lütfen paylaşır mısınız?

kimse yok mu? bana yardımcı olacak

Merhaba benimde yumurtalık rezervimin çok iyi olmadığını söyledi doktor ve infertilite de tanı koymak amaçlı laporoskopi ameliyatı oldum.Yumurtalık rezervinin kötü olmasınaa sebep olacak hiç bir durum olmaz.Laporoskopi ameliyatı kapalı bir ameliyat.Karına 3 delik açılıyor ve kamerayla giriliyor.Karın karbondioksit gazıyla şişiriliyor sen de kist falan varsa onlar alınır.Ayrıca tüpleri açmak amacıyla aynı anda histereskopi de yapılıyor.Korkma çok zor bir ameliyat değil..2-3 gün sonra normal hayatına dönersin herhalde.Bu ameliyatı olman yararına olur bence hiç gecikme.Ben de hiç bir kist olmamasına rağmen sırf tanı amaçlı yapıldı.Senin durumunda gerekli yapılması.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Şİmdiden geçmiş olsun...

selam bende 7 yıllık evliyim
4 sene önce tanı amaçlı laparoskopi oldum tüplerim tıkalı ve benimde hipotiroidim var
endometriozis çıktı 3-4 ay geçici menopoza girdim ilaçla
iki senedirde 6 kere tüp denedik ama maalesef bebeğimiz olmadı
lap.tan önce fsh sorunum yoktu ama lap.tan sonra fsh yüksekliği yaşadım
bu yüzden tedavilerim başarısız oldu 6 tedavide sadece 1 kere transfere girebildik
yumurtalarım sadece 2 yada 3 oluyorlar şimdi düşünüyorumda lap. olmadan direk tüp denesydim
bizimle aynı merkezde tedavi olan bir arkadaşa da tüp tıkanıklığı teşhisi konmuş
ve lap. olmadan direk tüp denemiş ilk denemesinde oğlu oldu şimdi 2. tedavisini oluyor
Allah yardımcınız olsun ...

valla bu konuda çok çeken biri olarak sana nacizane tavsiyem önce tüp bebek tedavisine girip yumilerini dondurtman olur..

Benim fsh yada rezerv ile ilgili hiç bir problemimim yoktu..2 sene önce hidrosalpenks yüzünden lap yapıcaz dediler..bende hemen yattım oldum..Bir sürü komplikasyon yaşadım..İçeri giripte sadece tüplerle uğraşmamışlar..Yumurtalıklara giden ince damarlardan birine dokunsalar zaten o yumurtalığın çalışmasını engelliyorlar maalesef..
Çok ehil ellerde en iyi hastane ve doktorda olmanı tavsiye ederim laparoskopini..Ben devlet hastanesinde oldum ve mahvettiler beni..Şimdi uğraşıyorum ve yaşadıklarım hiç kolay şeyler değil cnm..

Bana biri dese idi önce tedavini gör toplat yumilerini diye inan herşey farklı olurdu..Evet belkide hiç etkilenmeyebilir rezervin ama eğer etkilenirse geri dönüşü olmadığından en azından laptan önce 1-2 sefer yumurta toplatmak ve dondurtmak bana çok mantıklı geliyor..

mrb geelincik, bu konuda biraz araştırma yaptım. kimi drlar olumlu kimileri olumsuz konuşuyor.Benimle bu yüzden içim rahat değil bir süre erteldim.hayırlısı inş. tşk

Slm, ben de bundan korkuyorum. Sonuçta herşeyin tedavisi mümkün ama söz konusu yumurta olunca tedavi çok daha zor oluyormuş. Allah hepimizin yardımcısı olsun

ben de senin gibi düşünüyorum arkadaşım.Şunda bir tüp bebek merkezindeyim birazdan randevum var burdaki drlarında fikrini almak istdim. benim için dua edin lütfen. gelişmeleri bildiririm

ben de senin gibi düşünüyorum arkadaşım.Şunda bir tüp bebek merkezindeyim birazdan randevum var burdaki drlarında fikrini almak istdim. benim için dua edin lütfen. gelişmeleri bildiririm

ben sana herhangi bir tüp bebek merkezindeki doktorun söyleyeceği şeyi söyliyim gülüm..Asla benim düşündüğüm gibi bir şey önermezler yani ben öyle zannediyorum..Çünkü laparoskopi onlar için çok basit bir işlemmiş gibi duruyor..Önce kesinlikle onu yapalım diyecekler.Sonra tüpe geçelim..

arkadaşlar dr görüştük. olumlu şeyler söyledi. fsh yükselmiş dedi ama yumurta rezervim o kadar da kötü değlmiş.bana ultrasonsa gösterdi 10tanenin üzerinde yumurtam varmış. önümüzdeki ay aşılama yapalım dedi tutmaz ise tüp deneriz dedi. çok rahatladım. inş aşılama tutar hemen gerek kalmaz tüpe... Rabbim hayırlısını versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…