Yumurta takibi ile hamile kalanlar:Hangi yumurtalığınızdaki yumurta ile hamile kaldın

silagul

yorgun savaşçı
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2007
1.735
32
358
Kanada
Selam arkadaşlar

Öncelikle konuyu yalnış yere açtıysam kusuruma bakmayın.
Benim merak ettiğim sağ yumurtalık erkek sol kız derler diye duydum.Şimdi aslı astarı varmı diye sizlerin yardımınıza ihtiyacım var.
Bunun için yumurta takibi ile hamile kalanlar kesin sonucu verebilirler çünkü o ay hangi tarafta yumurta oluştuğunu bilirler ve cinsiyetleri nelerdir?

Selam arkadaşlar

Öncelikle konuyu yalnış yere açtıysam kusuruma bakmayın.
Benim merak ettiğim sağ yumurtalık erkek sol kız derler diye duydum.Şimdi aslı astarı varmı diye sizlerin yardımınıza ihtiyacım var.
Bunun için yumurta takibi ile hamile kalanlar kesin sonucu verebilirler çünkü o ay hangi tarafta yumurta oluştuğunu bilirler ve cinsiyetleri nelerdir?

Alakası yok bebeğin cinsiyetini kadının yumurtası değil erkekteki spermde bulunan kromozom belirler

Sperm hücreleri hem X hem de Y kromozomu içerebilirler. Yumurta hücreleri ise her zaman X kromozomu taşırlar.

Yumurta hücresinin içine girmeyi başarabilen sperm hücresi X kromozomu taşıyorsa bebek kız olur
Yumurta hücresinin içine girmeyi başarabilen sperm hücresi Y kromozomu taşıyorsa bebek erkek olur.

Yani bebeğin cinsiyetini belirleyen her zaman erkeğin sperminde bulunan kromozomdur.

Yeni oluşan canlının kromozom kodu
erkek ise 46 XY
dişi ise 46 XX olarak ifade edilir.

Sperm hücreleri hem X hem de Y kromozomu içerebilirler. Yumurta hücreleri ise her zaman X kromozomu taşırlar.

Yumurta hücresinin içine girmeyi başarabilen sperm hücresi X kromozomu taşıyorsa bebek kız olur
Yumurta hücresinin içine girmeyi başarabilen sperm hücresi Y kromozomu taşıyorsa bebek erkek olur.

Yani bebeğin cinsiyetini belirleyen her zaman erkeğin sperminde bulunan kromozomdur.

Yeni oluşan canlının kromozom kodu
erkek ise 46 XY
dişi ise 46 XX olarak ifade edilir.

Verdiğin cevap için teşekkürler canım ama ben yinede araştırma mahiyetli merakımdan öğrenmek istiyorum.
:54:

Back
X