yumurta takıbım ne yapmam gerekıyor,fıkrınıze ıhtıyacım var!!

Rosem

****BİRİCİGİM***
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2007
3.103
20
116
Diğer
merhaba kıslar.yaklasık 11 aydır bebıs ıcın ugrasıyoruz henuz bırsey yok.gecen hafta yenı buldugum doktora muayene oldum cok sukur muayene sonucum guzel cıktı.doktor esımden spermogram ıstedı.
cok sukur esımın sonuclarıda bundan oncekı yaptırdıgımız analıze gore yukselmıs.:nazar:

neyse doktor dedıkı bu sonuca gore sıze ASILAMA uygulanacak dedı.
bana daha once hıc yumurta takıbı yapılmadı.oncekı doktorum bırkac ay yumurta takıbı sonrasında asılama demıstı.o yuzden kafam cok karıstı.
esımle konustuk ve hemen asılama yapmak ıstemıyoruz zaten ınternetten arastırdıgıma gorede hemen asılamaya gecılmıyor.
neyse doktor bana dedıkı gonaphane ılacına basla.5 gun kullan dedı ılac bıtımınde e2 hormonuna baktıR benı ara dedı.dun estradıol yanı e2 hormonuma baktırdım degerım 168 cıktı. :nazar:doktor degerın cok ıyı oldugunu soyledı.sonra dedıkı pekı bu ay asılama yaptıracakmısınız?bende yok dedım bırkac ay sadece yumurta takıbı yaptırmak ıstıyorum.o zaman dedı 14 yada 15.gun ılıskıye gırın kendılıgınden catlar yumurta dedı.
ılac yada ıgne vermedı.
pekı dedım ultrasonda bakılmıyacakmı?gerek yok dedı..fisfisfis

pekı ben sımdı ne yapmalıyım kıslar?yumurtanın kac cm olduguna bakılması gerekmıyormu?neden o zaman cogu kısı vajınal ultrasona baktırıyor?

bu konuda fıkırlerınıze ve bılgınıze ıhtıyacım var.
sevgıler..a.s.

canım bencede o eğer o ialcı kulllnıyorsan takibie gitmende fayda var.. o dr nasıl öyle demiş hayret yani.. ya çatlamassa yumurta??ilginç yanii. bence takibe git.. baksın.. ne durumda yumurtaların..

canım bencede o eğer o ialcı kulllnıyorsan takibie gitmende fayda var.. o dr nasıl öyle demiş hayret yani.. ya çatlamassa yumurta??ilginç yanii. bence takibe git.. baksın.. ne durumda yumurtaların..

canım bende ıste bundan korkuyorum yanı sadece e2 hormonuna bakıp nasıl karar verıyor kendılıgınden catlar dıyor..hıc anlamıs degılım..benneyaptımki

Canım benim yumurta takibi gerekli. O şekilde yumurtlama takibi olmaz. Kaç mm olduğuna bakılması gerekir. Yumurtanın çatlamaması durumunda hemen çatlatma iğnesi vurulması gerekir. İlaçlarla oluşan yumurta gelişimleri takip edilmeyecekse bunun adına neden yumurtlama takibi denmiş. Çok ilginç. Doktorun sıcaklardan sağlığının etkilendiğini düşünüyorum. Biraz tatil yapsın :mymeka:

yani bencede çok ilginççç.. tembbelki eediyor sanırım senin dr un canımm.. gün aşırı takibe çağırması lazım.. kaç mm olduğunu görmek için.. bakalım çatlıcakmı.. ya çatlamassaaa??bence sen dr unla konuş ve git canım..işi şansada bırakma..onlara göre hava hoş zati.. hayret bişi yaa..

canlarım tesekkur ederım fıkırlenız ıcın.pazartesı gunu eskı doktoruma gıdecem bakalım ne dıcek.ne garıp doktorlar var ıyıkı bırbırımıze danısıp fıkır alısverısınde bulunuyoruz.:dance:

ben 3 ay boyu yumurta takibi yaptırdım dr.um hep 14.gün beni çağırdı yumurtlama olmuşmu kaç santim diye eğer istenilen büyüklükteyse pregnyl iğneyle çatlatıyorlar ama ultrasonla bakılması gerekir belki erken yumurtluyosun bunu nerden bilecekki

merhaba kızlar.. bende durumumu sizlerle paylaşmak istedim.belki sizlere yardımcı olurum.
bazen dr.lar stress yapmayalım ,normal gidişine bırakalım diye sürekli kontrole almıyorlar.benim dr.da 2 ay önceki kontrolümde yumurtayı gördü süper dedi hemen bir çatlama iğnesi vurdu kaçırmayalım 19mm.dedi.bugün ve sonraki gün birlitelik önerdi.. ama olmadı. sonraki gidiişim adetin 2.günde hormon testi : -fsh -lh-prolaktin-serbest t4-tsh-estradiol değerlerine baktık.normal herşey dedi.gonaphane verdi;5.gün başla 5günde 2 tane al,ilaç bitiminden bir gün sonra , gün aşırı ilişki verdi.
3 ay boyunca bu şekilde devam et,hamilelik olmaz ise,testler genişleticem eşinden de test isteyeceğim dedi.

rosem nasılsın canım,ben de bu ay ilk defa klomen kullandım ilaç bittikten 2 gün sonra yani dün yumurtlama takibine başlandı,mmsini söyledi pazartesi yine çağırdı 18mm olana kadar takip edicez dedi,canım seni sıkıntıya sokmak istemem canınıda sıkma nolur ama doktorun biraz sanki aşılama yapayımda ısrarcı davranmış bencede hemen geçmeyin aşılamaya,en iyi arkadaşım ve eşi için tüp bebek bile zor diyolardı bir yumurtlama takibi ve ilaçla Allah nasip etti onlara,bazı doktorlar para düşünebiliyolar,yinede sen bilirsin tatlım,herşey gönlünce olsun

rosem senin ovulasyon durumunda anormallilk olmadığı için kendiliğinden çatlayacağını düşünmüş olmalı.bence problem etme. ama insan boşa vakit geçirmek istemiyor di mi ,seni çok iyi anlıyorum.ne gerekiyorsa yapmak istiyorsun.bu gonaphane ilacı araştırdığımda, çok iyi ve hızlı yumurta oluşturduğunu öğrendim. sanada mı 3 ay kullan dedi??

cnm bnim durumumda sana benziyo bizde13 aydır urasıyoz hersey normal dr istiyosanız asılama yapalım dedi ama eşimde bende herkes ilaç kullanıyo yumurta takibi yaptırıyo neden hemen asılama dedik.o da yumrta takibine gerek yok zaten yumurtluyosun herseyin normal,ilacada gerek yok yumurtan oluyo ve gelişiyo adetlerinde düzenli dedi.ilaçlar kist yapabiliyormuş zamanı size bırakıyorum istediğiniz kadar bekleyin eğer olmazsa aşılama yapalım dedi bnde çok kararsızımfisfisfiseşimle sonbahara kadar bekleme kararı aldık ama ben acaba ilaç kullansammı diyom 1 ay deniyim yine olmazsa kullanmam beklerim.böle elin kolun bağlı olmak çok zor:a015:

rosem nasılsın canım,ben de bu ay ilk defa klomen kullandım ilaç bittikten 2 gün sonra yani dün yumurtlama takibine başlandı,mmsini söyledi pazartesi yine çağırdı 18mm olana kadar takip edicez dedi,canım seni sıkıntıya sokmak istemem canınıda sıkma nolur ama doktorun biraz sanki aşılama yapayımda ısrarcı davranmış bencede hemen geçmeyin aşılamaya,en iyi arkadaşım ve eşi için tüp bebek bile zor diyolardı bir yumurtlama takibi ve ilaçla Allah nasip etti onlara,bazı doktorlar para düşünebiliyolar,yinede sen bilirsin tatlım,herşey gönlünce olsun

canım hıc asılama ıstemıyorum o kadar acele etmeye gerek yok.bırkac ay yumurtaya bakılsın ıstıyorum cunku bundan once hep adet duzensızlıgı yasadım belkıde oneckı aylarda yumurtlamayı kacırdık.:uhm:

rosem senin ovulasyon durumunda anormallilk olmadığı için kendiliğinden çatlayacağını düşünmüş olmalı.bence problem etme. ama insan boşa vakit geçirmek istemiyor di mi ,seni çok iyi anlıyorum.ne gerekiyorsa yapmak istiyorsun.bu gonaphane ilacı araştırdığımda, çok iyi ve hızlı yumurta oluşturduğunu öğrendim. sanada mı 3 ay kullan dedi??

canım bana doktor ısrarla asılama yapmak ıstıyor.ama ben buna psıkolojık olarak hazır degılım.hem bundan once hıc yumurta takıbı yaptırmadım.bu ılacı sadece bu ay kullandım .pazartesı doktora gıdecem yınede ıcımı rahatlamasını ıstıyorum bakalım kac tane yumurtlamısım..:dance:

cnm bnim durumumda sana benziyo bizde13 aydır urasıyoz hersey normal dr istiyosanız asılama yapalım dedi ama eşimde bende herkes ilaç kullanıyo yumurta takibi yaptırıyo neden hemen asılama dedik.o da yumrta takibine gerek yok zaten yumurtluyosun herseyin normal,ilacada gerek yok yumurtan oluyo ve gelişiyo adetlerinde düzenli dedi.ilaçlar kist yapabiliyormuş zamanı size bırakıyorum istediğiniz kadar bekleyin eğer olmazsa aşılama yapalım dedi bnde çok kararsızımfisfisfiseşimle sonbahara kadar bekleme kararı aldık ama ben acaba ilaç kullansammı diyom 1 ay deniyim yine olmazsa kullanmam beklerim.böle elin kolun bağlı olmak çok zor:a015:

canım ben hemen asılamaya gecmek ıstemıyorum.belkıde bu gune kadar yumurtlamayı kacırdık bende adet duzensızlıgı vardı zaten.
sende hemen asılamaya gecme enazından bır ay doktor kontrolunda yumurtayı kontrol altına aldır. bakalım belkıde ılk aydan tutar.pekı esının degerlerı nasıl?hıc baktırdınızmı?

eşiminde değerleri iyi,rahimfilmi cektirdim oda iyi çıktı.bundan önce gittigim dr 1 kere adetimin 13.günü 18mm yumurtam oluşmustu çatlatma iğnesi yaptı o zamanda olmadı.bende bu ay olmazsa bidaki ay belki ilaç kullanmayı denerim.asılama için acelemiz yok .nasip.bidahaki ay baska bi dr yumurta takibi yaptıradabilirim bakalım

bende aynı ilacı kullandım benide çağarmadı doktor ultrasyon için sadece progestan tahlili istedi okadar ben ilacı kullanıp adet olunca gidecektim bana öyle dedi

rosemımım canım arkadaşımö çok merak ettim seni yaa delimi o dr yaa ya çatlamassa verdi sana ilacı kontrole çağırmıyor:oklava:

eşiminde değerleri iyi,rahimfilmi cektirdim oda iyi çıktı.bundan önce gittigim dr 1 kere adetimin 13.günü 18mm yumurtam oluşmustu çatlatma iğnesi yaptı o zamanda olmadı.bende bu ay olmazsa bidaki ay belki ilaç kullanmayı denerim.asılama için acelemiz yok .nasip.bidahaki ay baska bi dr yumurta takibi yaptıradabilirim bakalım

canım esının degerlerı ıyıymıs sende de bır sorun yoksa hemen acele etme asılama ıcın tabıkı.bende aynı senın gıbı dusunuyorum.bızım bebıslerınde elbet bır zamanı var zamanını beklıyor demek kı..:1hug:

bende aynı ilacı kullandım benide çağarmadı doktor ultrasyon için sadece progestan tahlili istedi okadar ben ilacı kullanıp adet olunca gidecektim bana öyle dedi

canım pekı senın e2 ye bakıldımı yanı estradıol a benım dun estradıola bakıldı 168 cıktı.ya kafam cok karıstı sımdı gıtmelımıyım gıtmemelı mı?:uhm:

rosemımım canım arkadaşımö çok merak ettim seni yaa delimi o dr yaa ya çatlamassa verdi sana ilacı kontrole çağırmıyor:oklava:
balcım bende tedırgınım arkadasım doktor yıne sordu asılama yaptırackmısın dedı yok dedım..:oklava:

Back
X