• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yumurta zenginligi nedir

geoz22

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
65
32
18
Hocam merhabalar bana polikistik over oldgum soylenmisti bu gun baska bir doktora gittim ve polikistik over olmadigimi yumurta zenginligimin oldugunu söyledi yumurta etrafinda kesecikler var dedi kafam karisti bu ne demek oluyor yumurta zenginligi cocgumun olmamasina sebepmidir adetlerimde genelde 6 ayda 4 ayda bir geliyor.

Hocam merhabalar bana polikistik over oldgum soylenmisti bu gun baska bir doktora gittim ve polikistik over olmadigimi yumurta zenginligimin oldugunu söyledi yumurta etrafinda kesecikler var dedi kafam karisti bu ne demek oluyor yumurta zenginligi cocgumun olmamasina sebepmidir adetlerimde genelde 6 ayda 4 ayda bir geliyor.
merhabalar polıkıstık over olması durumunda( fazla sayıda yumurta kesecıklerı varlıgı) adet düzensizliği mevcut ıse anovulasyon yanı yumurtlama tembellıgı sözkonusu olmaktadır. Böylece yumurtlama olmaması nedenı ıle kendılıgınden gebelık oranı oldukca düşmektedır.Bu durumda eşinizin sperm sayı ,hareket ve morfoloji degerlerıne ve tüplerınızın durumuna gore tedavı yolunu belırlemek gerekır. Sperm analızı normal ise(ve tüpler açık ise) yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Ancak aşılamanın bıze verecegı basarı oranı %10-15 tir (yanı yuksek bır oran degıldır.) Ancak klasık bılgılere gore rahım tup fılmı normal , sperm sayı ve hareket degerlerı normal ıse polıkıstık over sendromunda maxımum 3-4 kez hap veya ıgnelerle yumurtlatma ve/veya aşılama yapılabılır. Gebelık olusmaz ıse sıze daha yuksek gebelık oranı sunacak tüp bebek en dogru secenektır.

Back