Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba kızlar bende dün ilk kez tüp bebek merkezine gittim çok gergin ve heyecanlıydım.Ama doktorum gerçekten çok iyi biri lafı hiç dolandırmadan söylüyor ama umutsuzlukta yaratmıyor istanbul cerrahi hastanesinde serdar bey ve ıvf koordinatörü zehra hanım ikisinide çok sevdim.Neyse kızlar benim sormak istediğim bişey var dün doktorum ultrasonla yumurtalıklaıma baktı sağ tarafta hiç yumurta yok solda ise 2 tane var fakat olması gerekenden büyüklermiş yani dün adetimin 2.günü olmasına rağmen yumurtalarım 20mm ne kadar büyükler demi?Doktorum dha ve folik asit verdi dha yumurtaları baskılıyormuş sanırım.doktorum benden karyotip testi istedi genlerimde bi anormallik varmı acaba diye.bide hsg çektirmem gerekiyormuş.Benim gibi yumurtaları gereğinden büyük olan varmı?:18:
Canim oncelikle tedavin hayirli olsun , insallah saglkla bebek sahibi olursun daha dogrusu bende dahil cumle isteyenler
canim benim durumum senle ayni degil ama 2 konuyu paylasmak istedim
1- benimde yumurtalarimdan ikisi iriydiama 12 mm ve 14 mm di.drun tedaviyi bir ay erteleyelim yada masraftan kacmassan 3 gun ilac uygulayip bakalim dedi.3 gun ilac uyguladik digerkucuk yumurtalarda gelisim gosterdi ve tedaviyi tamamladik.ama canim bir fark var benim yum rezervim yuksek
2- diger konu ise doktorun hakkinda ben tedavimi medical park bahcelievlerde oldum. Serdar beyin daha once calistigi hastanede yani
tedavimle o ilgilenmedigi halde sagolsun bir pazar sabahi transferimi kendisi gerceklestirdi. Benim transferim normalde sikintili gecerdi embriyoyu ne zaman yerlestirdi hissetmedim bile
doktorun cok tecrubeli ve dikkatli doktoruna guven cnm
allah yolunu acik etsin
Merhaba kızlar bende dün ilk kez tüp bebek merkezine gittim çok gergin ve heyecanlıydım.Ama doktorum gerçekten çok iyi biri lafı hiç dolandırmadan söylüyor ama umutsuzlukta yaratmıyor istanbul cerrahi hastanesinde serdar bey ve ıvf koordinatörü zehra hanım ikisinide çok sevdim.Neyse kızlar benim sormak istediğim bişey var dün doktorum ultrasonla yumurtalıklaıma baktı sağ tarafta hiç yumurta yok solda ise 2 tane var fakat olması gerekenden büyüklermiş yani dün adetimin 2.günü olmasına rağmen yumurtalarım 20mm ne kadar büyükler demi?Doktorum dha ve folik asit verdi dha yumurtaları baskılıyormuş sanırım.doktorum benden karyotip testi istedi genlerimde bi anormallik varmı acaba diye.bide hsg çektirmem gerekiyormuş.Benim gibi yumurtaları gereğinden büyük olan varmı?:18:
sağ tarafta yumurta olmamasına korkma her ay her yumurtalık yumurta üretmeyebiliyor yani gelecek ay da olmayacak diye bişey yok.
tüp bebek ilaçları ile 21-22 mm e kadar yumurtalar büyütülüyor zaten bu büyüklük korkuç bişey değilki. sadece adetin 2. gününde çatlamış olması gerekirdi çatlamamış olması sorun bence.
ayrıca sadece 2 yumurtan olması rezervinin az olduğunu gösterir tüp bebek yaptırırken yumurta sayının biraz daha fazla olması iyi olur yani her yumurta işe yaramıyor içinden birkaçı işe yarıyor birkaçı kaliteli oluyor o nedenle sayı en az 4-5 olsa daha iyi olur.
dha yumurta sayının artmasında fayda sağlayacak rezervin çok az çünkü.. ayrıca yumurta sayısını artıran kürleri araştır. folik asiti bebek gelişimi için herkese veriyorlar annenin vücuduna folik asit depolıyorlar hamilelik öncesinde.
dha aynı zamanda hani önden giden yumurtan olmasın diye çünkü bazısı 20 mm oluyor bazısı 10 mmde kalıyor hani bunların ölçüleri birbirine yakın olsun hepsi gelişsin diye öncesedn östrojen içeren ileçlar verebiliyorlar.
testlerinide yaptır tabii birşey çıkmaz inşallah ben seni korkmuş gördüm korkma derim
hsg yi herkesten istiyorlar bakalım rahim ne durumda bir sorun varmı diye bunlar tedbir amaçlı bunların yapılması şart zaten.
canım doktorum banada yumurtaların büyük demişti tüp bebek ilaçları almış gibisin demişti ama kaç santimdi bilmiyorum test falan istemedi benim fsh yüksekti başarısz bir tedavim oldu RABBİM HERKESE ANNELİĞİ TATTIRSIN İNŞALLAH ŞU 2011 DE BİZEDE ANNELİĞİ YAŞATSIN