YUMURTALARIN DÖLLENMEMESİ

hul87

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
78
64
18
Hocam merhaba..tüp bebek tedavısıne basladım 15gun önce..çikolata kistim vardı ve doktor cok küçük sorun olmaz dedi(daha once laparoskopi oldum tekrarladı)..gectiğimiz salı gunu 6adet yumurtam toplandı ve 5i iyi kalitede dendi.ertesi gun eşimdede sperm sorunu olmamasına ragmen yumurtaların döllenmediğini (dejenere oldugunu) öğrendim.şok gibiydi..doktorum net bi acıklama yapmadı adet oldugunda gel konusalım dedi..neden kaynaklanmıs olabilir diye sorular kafamda dönüp duruyor..yardımcı olabilirmisiniz ?

Çikolota kistleri olarak da adlandırılan endometriozis hastalığı genellikle sadece kist oluşturmakla kalmaz aynı zamanda yumurta sayı ve kaitesini de olumsuz olarak etkiler. Sizde toplanmış olan 6 yumurtanın 5 tanesinin tümünün döllenememesi yumurta kalitenizin iyi olmamasından, spermin dölleme kalitesinin iyi olmamasından veya laboratuar şartlarından olabilir. Size uygulanan tedavinin bile başarısız olması nedeniyle bu sonuca ulaşılmış olabilir. Size önerim farklı bir merkezde vakit kaybetmeden tekrar deneme yapmanızdır. Böylece uygulanan tedav,i yanlışlığı veya olumsuz laboratuar koşulları ihtimalinden arınmış olacaksınız. İkinci denemede de aynı sonuç alınırsa döllenmeme malesef sizin yumurtanız yada sperm kaynaklı olduğu ortaya çıkacak buna göre aksiyon alınacaktır.

Merhaba ben ceyda,2 yillik evliyim tup bebek denedik 26 aralik 2015 tarihinde transfer yapildi yasim 27 esim azosperm tese ameliyati oldu guzel gecti bende herhangi bir sikinti yok sorum su: bebegimizin tutma sansi ne kadar yuksek rica etsem cevaplar misiniz tesekkur ediyorum

Eşinizde menide sperm bulunmadığı için (azospermi) size mecburen tüp bebek yapılması gerekmektedir. TESE denilen eşinizin yumurtalıklarından sperm aranması işlemi başarılı olmuş bu sevindirici, umarım yeterince bulunup geri kalanlar dondurulabilmiştir ki her seferinde eşinize TESE yapılmasına gerek kalmasın…Embryonun tutunma şansı ancak size verilen embryonun kalitesiyle ilgili olduğundan bu konuda benim yorum yapabilmem mümkün değildir. Bunu ancak size işlemi yapan doktorunuza sorabilirsiniz. Ancak sperm üretimini etkileyen faktörler embryonun gelişimini de etkileyebilmektedir. Umarım ilk denemede hamile kalabilirsiniz. Kalamadığınız taktirde bize başvurursanız size yardımcı oluruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…