Köfteler Yumurtalı Urfa Köftesi

MATMAZEL87

Kün fe yeküni
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
2.892
101
363
maydonozu bol tutalım

Kişi başına 1 çay bardağı ince kısırlık bulgur kullanılır.
6 çay bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
4-5 tane taze soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı isot (urfa biberi)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane çok ince doğranmış kuru soğan
arzuya göre 1 fiske tarçın
yine istenirse 2-3 diş sarımsak

Maydanoz ve taze soğan ince ince kıyılıp bir kenarda bekletilir. Diğer bütün malzemeler iyice karıştırılır ve yoğurulmaya başlanır. 20 dakika-30 dakika kadar yoğurulucak olan bu karışıma ara ara su eklenir. Toplam su miktarı 2 su bardağı geçmemelidir. Avuçla eze eze iyice macun halini alan bulgur karışımına maydanoz ve soğan da eklenir. 3 yumurta çırpılarak 1 su bardağı sıvı yağda omlet gibi pişirilir ve bulgura eklenir. Yağlı yumurta karışıma iyice yedirildikten sonra arzuya göre şekil verilir. Marul ve naneyle süslenen servis tabağında sunulur.

tarçınmı ?
bana deişik geldi genelde tatlılarda ve zeytınyaglı dolma vs falan kullanılıyo ya
tarçın kullanmasak olurmu ?

ya bu tarifi çok yerde gördüm. herkes önce ne alaka dediğini, sonra bayıla bayıla yediğini yazmış. denemek lazım :KK51:

tarif için tşkler

Hayatımda yediğim en güzel kısır tarzı Bi köfte mi diyeyim ne diyeyim bilemedim. Ama harika bir tadı var. Ben tarçınsız yapıyorum inanılmaz güzel oluyor. Suyunu sakın fazla kaçırmayın. İşin püf noktası yağla yumurtada. Yağ iyice kızacak yumurtaları kırıp çatalla iyice çırpıp ekleyin. Mutlaka deneyin kızlar.ben bayıldımmmmm...

Back
X