Yumurtalıkları Büyütebilir Miyiz?

mine41

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
29
1
288
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım. Umarım bende aranızda uzun zaman yer alırım.

Benimde bir problemim var. Ve nasıl çözeceğimi, yada çözülebilir olup olmadığını bilmiyorum. Ben şu ana kadar hiç regl olmadım. Bunun için defalarca doktorlara gittim. Her defasındada yumurtalıklarımın gelişmediği ve bu sebeple regl olamadığımı söylediler. Tabi bunun sonucu çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim.
Ben çocuk delisi biri olarak bu sonuçla nasıl baş edeceğimi bilemedim, her doktora gidiş sonunda hüsrana uğradım.

İçinizde bu konu hakkında bir bilgisi olan, yol gösterecek olanlar vardır belki. Yumurtalıkları büyütmenin bir yolu var mı? Bu konuyla ilgilenen bir tedavi merkezi var mı?

Çok teşekkürler şimdiden... :utangac:

doktorlar genelde bu tür sorunlara karşı gonephen yada klomen veriyor. adetin 3. günü yada 5. günü başlıyosun ve beş gün boyunca birer tane içiyosun. bitkisel olarak dersen eğer bal,tarçın ve çörek otunun karışımını sabahları aç karınla ye faydası var gerçektende. Çörek otunu iyice ez. allah herkeze bebişini kucağına almayı nasip etsin.

Canım, benm bir arkadaşım var tıpkı senin rahatsızlığından onunkiside ama şu anda 1 aylık hamile tüp bebek yaptırdı ve tuttu hatta şimdilerde kaçız olduğunu öğrenmeyi bekliyorlar. rahmin ve yumurtalıkların varsa küçük olması veya adet olamaman sorun değil diyebiliyorum.Arkadaşta ankarada mayada yaptırdı.

Merhaba arkadaşlar,

Benimde bir problemim var. Ve nasıl çözeceğimi, yada çözülebilir olup olmadığını bilmiyorum. Ben şu ana kadar hiç regl olmadım. Bunun için defalarca doktorlara gittim. Her defasındada yumurtalıklarımın gelişmediği ve bu sebeple regl olamadığımı söylediler. Tabi bunun sonucu çocuk sahibi olamayacağımı öğrendim.
Ben çocuk delisi biri olarak bu sonuçla nasıl baş edeceğimi bilemedim, her doktora gidiş sonunda hüsrana uğradım.

İçinizde bu konu hakkında bir bilgisi olan, yol gösterecek olanlar vardır belki. Yumurtalıkları büyütmenin bir yolu var mı? Bu konuyla ilgilenen bir tedavi merkezi var mı?

Çok teşekkürler şimdiden... :utangac:

Canım ilaç kullanmıyorsan soğan kürüne başla bence,adet düzeni için çok faydası varmış,bi dene ondan sonrada incir kürüne başla faydası var gerçekten,bak bende kimyasal gebelik oldu ama incir küründen sonra oldu,daha önce tık yoktu.

Canım, benm bir arkadaşım var tıpkı senin rahatsızlığından onunkiside ama şu anda 1 aylık hamile tüp bebek yaptırdı ve tuttu hatta şimdilerde kaçız olduğunu öğrenmeyi bekliyorlar. rahmin ve yumurtalıkların varsa küçük olması veya adet olamaman sorun değil diyebiliyorum.Arkadaşta ankarada mayada yaptırdı.

acaba nerde tüp bebek denediler? bilgin varsa istanbulmu sevinirim

Anunaki rica etsem arkadaşınla görüşme sağlayabilir miyim? Aynı sorunu yaşıyorum ve bu sebepten evlenemiyorum. Tedavisi hakkında bilgi almak doktorunu öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursan minnettar olurum. Teşekkürler

Sonuç
Merhaba arkadaşlar,

Çok teşekkürler şimdiden... :eek:

Merhaba, konunun üzerinden 10 sene geçmiş.
Evet arkadaşlar, benim gibi sorunu olan arkadaşlar için genel bir durum güncellemesi yapayım dedim.
Bu geçen 10 sene boyunca defalarca doktora gittim yine. Kocaeli'de Kadın doğum uzmanı olarak övülen her doktora gittim. Hepsi bana yumurtalıklarımın küçük olduğunu söyledi.
2 sene evvel kasık fıtığı ağrısıyla devlet hastanesinde bir genel cerraha gittim. Genel cerrah detaylı ultrason istedi. Ultrason teknisyeni çekim yaparken rahim ameliyatı mı oldunuz dedi. Ben şok içinde hayır neden böyle dediniz dedim. Rahim gözükmüyor dedi.
Bana bir rapor hazırladı ve raporda fıtıkla ilgili konuların dışında "Hipoplazik Uterus" yazıyordu.
Doktor raporu okuyunca rahim alındı mı dedi, hayır deyince bana bir kadın doktoruna gitmemi söyledi. Rahim gözükmüyor dedi, bende bana hep yumurtalıklarımın küçüklüğü ile bilgi verildi ama rahim için birşey demediler dedim. Israr etti kadın doktoru konusunda bende gittim. Kadın doğum uzmanı beni geçiştiren bir yaklaşımla, he evet rahim küçük dedi.
Kadın doğum uzmanlarının bana denk gelenlerinin hepsi sadece doğurtma kısmıyla ilgililer, kadın hastalıkları konusunda böyle vakalarla ilgilenecek bilgileri yok.
Son iki senede 3 tane genel cerrahla tekrar görüştüm kasık fıtığı kontrolü için hepsi bana rahim küçüklüğünü dahil eden bir rapor hazırladılar ama en son gittiğim kadın doğum uzmanı (bunu bildiğim halde) bana rahim küçük demedi.
Geçen ay yumurtalık ağrısıyla Cihan Hastanesinde Kadın doktoru Emine Özdemir'e gittim. Bu sefer durumu anlatarak girdim konuya ve ultrasonda evet rahim güdük dedi. Tedavisi olmadığını, çocuk sahibi olamayacağımı, regl göremeyeceğimi, ama istersem pelvik MR ile detaylı inceleme yapabileceğini söyledi. Çok nadir görülen bir sendrom olarak nitelendirdi.

Neticede bugün 41 yaşındayım, bu sebeplerden evlenmedim ve evlenmeyeceğimde. Benim gibi olanlar araştırırken bu sayfaya denk gelirlerse umarım faydası olur yazdıklarımın.

Back
X