Evet canım bende de yumurta çatlamamasına anovulasyon denir canım.Benim sorunumda aynı.Polikistik over hastasıyım,yumurtalarım çatlamıyor.Yumurtalık stimulasyonu yaptıdırm.Çatlatma iğnesine rağmen çatlamıyor bir az da büyüyüb kiste dönüyordu.Tüp bebek tedavisine başladım.iğnelerin 5 günündeyim canım.Her şey gayet normal gidiyor canım.Bu gün HSG de çektirdim.Şükürler olsun bir sorunum da yokmuş.Bence vaxit geçirme hemen tüp bebeğe başla..Hepimize Kolay gelsin canımcım...
Evet canım aynı sorunları ben de yaşadım.Ameliyat oldum laporoskopi.Sonra asetlerim düzene girdi.Ne yazık kii polikistik overin tedavisi yok(.Çözüm stimulasyon, aşılama ve ya tüp bebek canım...Bence zaman ve ya para kayb etmeden hemen tüp bebeğe geç canım.
canım aslımada basarı sansı %15 tüp bebekte % 40
demişti doktorum
bende de poliskistik over var doktorum
tercihi bize bıraktı asılama yada mikroenjeksiyon
asılamayı tercıh etmedık ama
olabılır yanı secımı bıze bırakmıstı
ikrar seninde yumurtan çatlamıyomuydu
evet canım actlamadıgı için kist olusuyo minik minik ulturasonda da göstermıstı doktor
Canım benim de aynı.Biliyormusun genelde 1 ve ya 2 yumurata büğümeli ve çatlamı.Ama bizde 6-9 yumurta böyümeye başlıyo 1 böyümeye devam ediyor.geride kalanları böyümüyor.yumurtalık etrafında küçük küçük kistlere dönüşüyor.Diyer büyüyen yumurta da çatlamıyor.Ve büyümeye devam ediyor o da büyük 3 - 4 sm lik kiste dönüşüyor.Bu büyük kist genelde adetle beraber atılıyor.ama küçük kistlerimiz kalıyor.Gelen adet döneminde de başka böğle kistlerimiz oluşuyor küçücük ve yumurtalıllarımızı sarıyor her taraftan ve deee Poli kistik over hastasına çevriliyoruz.Yani yumurtalık etrafında çogul kistlerr..
Ama polikistik over hastası olmayıp da dominant follikulu çatlamayan hastalar da var canım..Benim amca kızı da öğleydi.Takip zamanı bu ay da yumurtan çatlamadı dedi doktor.Ama o ay hamile kalmıştı kuzenim..İnşallah sende de öğle olur da kendiliğinden hamiş kalırsın inşallah..
Hee aslında sen PCOS hastasısın o zaman canım.Bak kistlerinin adetle atılmaması çok kötü.Ben seni yerine olursam hemen tüp bebeğe gecerdim.Çünki ben de 4 kere aşılama yaptırmak istedim ama iğneyle bile yumurtam çatlamadı malesef o yüzden direk tüp bebeğe geçtim.Bir de neredeyse 3 ay doğum kontrol hayı kullanıp da sonra tüp bebeğe başlamalısın.Çünki doğum kontrol hayı yeni fo llikullerin yaranmasını engelliyor böğlece kistlerin de azalmış ve sorulmuş oluyor canım ama sen en iyisi iyi bir doktor bul kendine ve bir de o ne oneriyor onu dinle.Ama durumun anlatdığın gibiyse mutlaka dogum kontrol hapı kullanman lazım.(Bu arada doktorum ben ve lisansızı onkoloji jinekoloji yönünden yapıcam seneye inşallah)Kalbini ferah tut korkma:Bak senin durumunda ben de dahil ne kadar arkadalar var..Öptüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?