yumurtası çatlamayıp yumurtalıktan atılmama sebebiyle tüpbebek yaptıran varmııı

fakelove

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2007
3.661
0
356
Diğer
merhaba arkadaşlar benim yumurtam çatlamıyo ve yumurtalıktan atılmıyo ve birde FSHım 12 bu yüzden bana tüpbebek dendi benim gibi bu sorunu yaşayıp tüpbebek yaptıran varmı sonuçları yazarsanız sevinirim

Evet canım bende de yumurta çatlamamasına anovulasyon denir canım.Benim sorunumda aynı.Polikistik over hastasıyım,yumurtalarım çatlamıyor.Yumurtalık stimulasyonu yaptıdırm.Çatlatma iğnesine rağmen çatlamıyor bir az da büyüyüb kiste dönüyordu.Tüp bebek tedavisine başladım.iğnelerin 5 günündeyim canım.Her şey gayet normal gidiyor canım.Bu gün HSG de çektirdim.Şükürler olsun bir sorunum da yokmuş.Bence vaxit geçirme hemen tüp bebeğe başla..Hepimize Kolay gelsin canımcım...

Evet canım bende de yumurta çatlamamasına anovulasyon denir canım.Benim sorunumda aynı.Polikistik over hastasıyım,yumurtalarım çatlamıyor.Yumurtalık stimulasyonu yaptıdırm.Çatlatma iğnesine rağmen çatlamıyor bir az da büyüyüb kiste dönüyordu.Tüp bebek tedavisine başladım.iğnelerin 5 günündeyim canım.Her şey gayet normal gidiyor canım.Bu gün HSG de çektirdim.Şükürler olsun bir sorunum da yokmuş.Bence vaxit geçirme hemen tüp bebeğe başla..Hepimize Kolay gelsin canımcım...

cevabın için çok teşekkürderim benim hiç

Son düzenleme:
Evet canım aynı sorunları ben de yaşadım.Ameliyat oldum laporoskopi.Sonra asetlerim düzene girdi.Ne yazık kii polikistik overin tedavisi yok :((.Çözüm stimulasyon, aşılama ve ya tüp bebek canım...Bence zaman ve ya para kayb etmeden hemen tüp bebeğe geç canım.

Evet canım aynı sorunları ben de yaşadım.Ameliyat oldum laporoskopi.Sonra asetlerim düzene girdi.Ne yazık kii polikistik overin tedavisi yok :((.Çözüm stimulasyon, aşılama ve ya tüp bebek canım...Bence zaman ve ya para kayb etmeden hemen tüp bebeğe geç canım.

peki aşılamada şansımız varmı aşılamda yumurtaları çatlata biliyolarmı

canım aslımada basarı sansı %15 tüp bebekte % 40
demişti doktorum
bende de poliskistik over var doktorum
tercihi bize bıraktı asılama yada mikroenjeksiyon

asılamayı tercıh etmedık ama
olabılır yanı secımı bıze bırakmıstı

canım aslımada basarı sansı %15 tüp bebekte % 40
demişti doktorum
bende de poliskistik over var doktorum
tercihi bize bıraktı asılama yada mikroenjeksiyon

asılamayı tercıh etmedık ama
olabılır yanı secımı bıze bırakmıstı

ikrar seninde yumurtan çatlamıyomuydu

evet canım actlamadıgı için kist olusuyo minik minik ulturasonda da göstermıstı doktor

canım benimkiler küçük küçük değil bende gelişen yumurta çatlamıyo ve kist oluşuyo ve büyümeye devam ediyo pko gibi değil yani gerçi ben tam pkomuyum değilmiyim bilmiyorum ama benim yumurta gelişiyo çatlamıyo

Canım benim de aynı.Biliyormusun genelde 1 ve ya 2 yumurata büğümeli ve çatlamı.Ama bizde 6-9 yumurta böyümeye başlıyo 1 böyümeye devam ediyor.geride kalanları böyümüyor.yumurtalık etrafında küçük küçük kistlere dönüşüyor.Diyer büyüyen yumurta da çatlamıyor.Ve büyümeye devam ediyor o da büyük 3 - 4 sm lik kiste dönüşüyor.Bu büyük kist genelde adetle beraber atılıyor.ama küçük kistlerimiz kalıyor.Gelen adet döneminde de başka böğle kistlerimiz oluşuyor küçücük ve yumurtalıllarımızı sarıyor her taraftan ve deee Poli kistik over hastasına çevriliyoruz.Yani yumurtalık etrafında çogul kistlerr..
Ama polikistik over hastası olmayıp da dominant follikulu çatlamayan hastalar da var canım..Benim amca kızı da öğleydi.Takip zamanı bu ay da yumurtan çatlamadı dedi doktor.Ama o ay hamile kalmıştı kuzenim..ınşallah sende de öğle olur da kendiliğinden hamiş kalırsın inşallah..

Canım benim de aynı.Biliyormusun genelde 1 ve ya 2 yumurata büğümeli ve çatlamı.Ama bizde 6-9 yumurta böyümeye başlıyo 1 böyümeye devam ediyor.geride kalanları böyümüyor.yumurtalık etrafında küçük küçük kistlere dönüşüyor.Diyer büyüyen yumurta da çatlamıyor.Ve büyümeye devam ediyor o da büyük 3 - 4 sm lik kiste dönüşüyor.Bu büyük kist genelde adetle beraber atılıyor.ama küçük kistlerimiz kalıyor.Gelen adet döneminde de başka böğle kistlerimiz oluşuyor küçücük ve yumurtalıllarımızı sarıyor her taraftan ve deee Poli kistik over hastasına çevriliyoruz.Yani yumurtalık etrafında çogul kistlerr..
Ama polikistik over hastası olmayıp da dominant follikulu çatlamayan hastalar da var canım..Benim amca kızı da öğleydi.Takip zamanı bu ay da yumurtan çatlamadı dedi doktor.Ama o ay hamile kalmıştı kuzenim..İnşallah sende de öğle olur da kendiliğinden hamiş kalırsın inşallah..

çok teşekkürderim canım cevabın için ultrasonla bakıldığı zaman bende küçük küçük yumurtalar görüyorum birden fazla ama bana hiçbir dr pko demedi ben tedavi olduğum ay yumurtam gelişiyo çatlatma iğnesi olduğum halde yumurtam çatlamıyo ve adetim geçti diye dr gittiğim zaman 3,4 santimlik kistlerim oluyo bide benim kistler adetle atılmıyo 2 ay sürüyo atılması için kistler içinde d.kontrol ilaçları veriyolar genelde bana

Hee aslında sen PCOS hastasısın o zaman canım.Bak kistlerinin adetle atılmaması çok kötü.Ben seni yerine olursam hemen tüp bebeğe gecerdim.Çünki ben de 4 kere aşılama yaptırmak istedim ama iğneyle bile yumurtam çatlamadı malesef o yüzden direk tüp bebeğe geçtim.Bir de neredeyse 3 ay doğum kontrol hayı kullanıp da sonra tüp bebeğe başlamalısın.Çünki doğum kontrol hayı yeni fo llikullerin yaranmasını engelliyor böğlece kistlerin de azalmış ve sorulmuş oluyor canım ama sen en iyisi iyi bir doktor bul kendine ve bir de o ne oneriyor onu dinle.Ama durumun anlatdığın gibiyse mutlaka dogum kontrol hapı kullanman lazım.(Bu arada doktorum ben ve lisansızı onkoloji jinekoloji yönünden yapıcam seneye inşallah)Kalbini ferah tut korkma:Bak senin durumunda ben de dahil ne kadar arkadalar var..Öptüm

Hee aslında sen PCOS hastasısın o zaman canım.Bak kistlerinin adetle atılmaması çok kötü.Ben seni yerine olursam hemen tüp bebeğe gecerdim.Çünki ben de 4 kere aşılama yaptırmak istedim ama iğneyle bile yumurtam çatlamadı malesef o yüzden direk tüp bebeğe geçtim.Bir de neredeyse 3 ay doğum kontrol hayı kullanıp da sonra tüp bebeğe başlamalısın.Çünki doğum kontrol hayı yeni fo llikullerin yaranmasını engelliyor böğlece kistlerin de azalmış ve sorulmuş oluyor canım ama sen en iyisi iyi bir doktor bul kendine ve bir de o ne oneriyor onu dinle.Ama durumun anlatdığın gibiyse mutlaka dogum kontrol hapı kullanman lazım.(Bu arada doktorum ben ve lisansızı onkoloji jinekoloji yönünden yapıcam seneye inşallah)Kalbini ferah tut korkma:Bak senin durumunda ben de dahil ne kadar arkadalar var..Öptüm

canım ne olduğunu bende anlamadım inan bi çatlamadı yumurtalarım tıp fakültesine gidiyorum ben artık ne yapıcaklar bilmiyorum inş hayırlı tedavilerle karşılaşırım
aslında ben aşılama olsa şansım olurmu diye hep aklımda ama sen yazınca ondanda korktum yine çatlamazsa diye rabbim yardımcımız olsun
şimdi bende tüpbebek yaptırmayı düşünüyodum ama bugün tüpbebek raporumda sorun çıktı aşılama olduğumu sanmışlar ve profların 2 gün sonra karar vericeklerini söylediler senin bilgin varmı bu konuda bana fsh yüksek diye vereceklerdi raporu şimdi ise aşılama olmadığı için işin karıştığını söylediler

Valla canım bu konuda bir bilgim ve fikrim yok.Aslında ben azeriyım yurt dışından geliyorum.Ama hakkında hayırlısı.Bence tedaviye başlamak istiyorsan ilk önce iyi bir merkez seçmen lazım canım.

Back
X