YUMURTLAMA OLMADAN DUPHASTON KULLANMAK

tubam46

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2025
7
0
1
35
Merhabalar,infertile tedavisi için doktora gitmiştim.adetimin 5.günü klomen 1x1 kullandım sonrasında adetin 11.günü kontrole gittiğimde Dr. um yumurtaların tembel dedi ama aynı gün yani adetin 11. günü duphastona başlattı.şimdi adetin 23. günü şiddetli kasık ağrım olduğu için doktora gittim ama kendi doktorum izinli olduğu için başka bir doktordan rica ettim kist patlaması falan mı oldu bakar mısınız,ağrıdan duramıyorum diye,bakan doktor hanım adetin 23. gününde olmama rağmen 20 mm bir yumurtam olduğunu söyledi,sizce hala çatlamayan bu boyutta bir yumurta ile gebelik şansım var mıdır, bir de sonradan okuduğum kadarı ile duphaston yumurta çatladıktan sonra başlanırmış doktorum yumurtan tembel demesine rağmen gelişmiş çatlamış bir yumurta yokken duphastonu acaba neden 16.gğnü değil de 11. günü başlamış olabilir?

Bende tedavi görüyorum bende de pcos var doktor banada her ay duphaston veriyor adetim geç düzensiz başladığı için bu ilaçla zamanında başlasın o arada kendiliğinden gebelik oluşursada zaten hamileliğide destekleyen bir ilaç

Merhaba bende tüp bebek transferi icin gittim. Femara kullandim büyümedi 10 mm de kaldi ganolf kullandim bir sonraki muayeneye gittim yumurta yoktu. O yüzden transferi iptal etti. Regli olamicaksin dedi. Duphaston u verdi 1 hafta sonra basla dedi. Reglinin başından sayarsak 22. Gun kullanmış oldum.

Ayrıca yumurtanız kist olursa duphaston adeti başlatacağı için kistinde atılmasını sağlıyor bende kullanıyorum kist olsa bile duphastonla adet başladığı için zamanında kistte gidiyor

Banada bu ay aşılama yapılacaktı fazla yumurta büyüdüğü için tedaviyi iptal etti 12.gün başladım duphastona bende

Merhabalar arkadaşlar,bana bebek olursa yürünsün diye başladı ama yumurta çatlamadan başlanması yumurtanın çatlamasını önlüyor diye duydum öyle ise doktorum çatlama olmadan yumurtalar küçükken neden duphastona başlattı acaba

Belki yumurtaların ilaca rağmen kücük olduğu için bu ay büyüyüp çatlayacağını düşünmemiş olabilir çatlamasını önlediğini bilmiyorum sadece gebeliğede destek diye biliyorum benim doktorumda fazla yumurtam büyüdü ama daha catlamamıstı banada verdi duphaston engel değil kendin dene diye bi bildikleri vardır heralde

Ne kadar yorucu bir şey,tedavi olsam sıkıntı olmasam daha sıkıntı, herşey her ay ki tedavilerde bambaşka bir şekilde ilerleyebiliyor,verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum,Rabbim size de bana da isteyen herkese tez zamanda hayırlısı ile nasip etsin inşallah

Merhaba,ben adetin üçüncü günü klomen başladım sonra yumurtalar tembel ama bugün (yani adetin 11.günü oluyordu)
“duphastona başla,inşallah hamile kalırsın.”dedi,duphastonu kullandım,adetimin 22.günü bahsettiğim şiddetli kasık ağrısı nedeni ile doktora gittim ancak kendi doktorum yoktu yerine başka bir doktor baktı,20mm bir yumurta olduğunu ve herhangi bir kist,kanama birşey yok dedi,adetin. 22. Günü yani bir sonraki adete bir hafta kala 20mm yumurta olması normal mi sizce?doktora sordum ama sizin doktorunuz olmadığım için bir yorum yapamam tedavi sürecinizi bilmiyorum dedi.

Benim femara ile gördüğüm tedavide tup bebek surecimin oncesi yumurta buyutme catlatma ignesi olarak ilerledigimiz donem. doktor genel anlamda 12. Günde falan yumurta gormeyince tedaviyi sonlandirirdi. Nedense sonrasinda tedaviye devam edelim yinede yumurtayı buyutelim deneyelim denilmedi. 12 mm kalan bile olmuştu yumurta ama iste olmadi diyip geçtiler. Yani sonrasinda zamanında buyumeyen yumurtayı sagliksizmi buluyorlar ya da gebelik şansının düşük oldugunumu düşünüyorlar bilmiyorum. Tabi ben o süreçte cok bilgisizdim hiçte aklıma sormak gelmedi ama bana biz olmadi diyoruz ama hic belli olmaz siz yine düzenli ilişkinizi yaşayın deniliyordu. Yumurta tembelliginden dolayı geç yumurtlamis oladabilirsiniz.

Aslında 12. Günü 12 mm yumurta iyi bir gelişim,yumurtaların sağlıksız olduğunu alıp yani OPU İŞLEMİ yapmadan içinde oosit var mı bakmadan bilemiyorlar ki,22mm yumurta boş çıkarken 18mm yumurta ile embriyo elde edebiliyorlar beş kez tüp bebek denedim bir sürü farklı tedavi gördüm,her tedavi her doktor bambaşka şeyler söylüyor 14 yıldır uğraşıyorum ilk defa adetimin 22.günü 20mm yumurtam olduğuna denk geldim,birbirimiz için dua edelim.

Yani vücudun neye ne tepki verecegi belli olmuyor olmaz diyorlar oluyor kimi olur diyor olmuyor iste. Biraz şans biraz farklı şeyler stres bile etkiliyor biliyorsunuz. Doktorda önemli tabi bakalim hayat bize daha neler gösterecek bütün bebek sahibi olmak isteyenlere hep dua ediyorum. Hakkimizda hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…