Gebeliğe Hazırlık Yumurtlama takibine rağmen hamile kalamadim.. Neden??

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

meltqueen

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2023
225
143
23
30
Merhaba arkadaşlar geçen ay ovulasyon testi kullandim ve yumurtlama gününü ögrendim (12.gün pik gördüm). bu günleri fazlasiyla değerlendirdim ama hamile kalamadım. Sizce sorun ne olabilir? LH degerlerim sice nasil? Adeten önce LH tekrar yükselip benim gibi düşen var mi? Birde son olarak dikkatimi ceken 12gün pik gördüm 13. gün catladiysa yumurta, benim luteal dönemim çok mu uzun? 27inci gün adet görmek gerekmez mi ben 30uncu gün adet oldum???? Çok fazla soru oldu kusura bakmayin :KK1:

Eklentiler

• Screenshot_20230522_142636_Premom.webp
    Screenshot_20230522_142636_Premom.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 476
Yani bazen yumurta ve sperm denk gelemiyor maalesef ben de çok mustaribim bu konulardan ama yapacak bir şey yok her ay o günleri değerlendirmemiz gerekiyor.

Canım ben ilk kez Şubat ayında ovulasyon testi yaptım. Gebelik gerçekleşmedi. Bende şüphelendim.cunku bir kadın doğumcu bana şöyle dedi 1 sene uğraş olmazsa ilk önce erkeğe bakıyoruz dedi eğer bir kadın regl düzenliyse kanaması normalse demek ki yumurtluyordur dedi. Bu aklıma gelince eşime anlttim sen test yap dedim ve sperm hareketsizligi sorunu çıktı. Doktor eşime ilaç verdi. Yani bence eşiniz görünsün onda sıkıntı yoksa 1 ay daha ovulasyon testi yapın ama yine olmazsa da boşuna stres yapmayın akışına bırakın sık sık 3 günde bir yada 2 günde bir ilişki yaşayın. Allah'ın işine karışılmaz ne zaman derse o zaman olur.

Biz 6 aydır uğraşıyoruz hemen olmayacağını anladım bende bunu kabullendim ve hayatıma bakıyorum. Tabi ki gönül istiyor ki. Şuan hazırım evim işim belki tayin durumum tmm hazırım gelebilir diyorsun ama senin hesapla Rabbimin hesabı bir değil. Bende Ocak ayından beri stresler yaşadım falan adetime etki etti şuan adet olamıyorum hayatımda ilk kez resmen 2. Aya döndüm günlerdir leke var ama adet yok. Demek ki vakti değil diyorum. İlk önce eşimde çıktı belki o düzeldi bu kez bende çıktı. Hayırlısı yani:)

Biz 6 aydır uğraşıyoruz hemen olmayacağını anladım bende bunu kabullendim ve hayatıma bakıyorum. Tabi ki gönül istiyor ki. Şuan hazırım evim işim belki tayin durumum tmm hazırım gelebilir diyorsun ama senin hesapla Rabbimin hesabı bir değil. Bende Ocak ayından beri stresler yaşadım falan adetime etki etti şuan adet olamıyorum hayatımda ilk kez resmen 2. Aya döndüm günlerdir leke var ama adet yok. Demek ki vakti değil diyorum. İlk önce eşimde çıktı belki o düzeldi bu kez bende çıktı. Hayırlısı yani:)

Inşallah kisa zamanda iki çizgi görmeyi Allah bize de nasip eder. 4 senelik evliyiz ve bu sene bizde artik hersey tamam cocuk için haziriz dedik ve bu kararı aldıktan hemen sonra sanki olacakmiş gibi bi düsünceye kapildik. Ama Allah ne zaman isterse o zaman nasip. Bize güzel bir ders oldu 🤣 1 aydir eşim ve ben takviyelere basladik insallah etkisini görmeyi umarak bekliyoruz. Adetimin 4üncü günü, biter bitmez calismalara devam.

Bizde 2 senelik evliyiz önce ki iş yerimden dolayı istemedim. Sonra iş yerim değişti düzeldi ev taşıdım sonra Sma testi verdik .derken 2 senenin içindeyiz temmuzda dolacak. 6 aydır karar verdik evet hemen olmuyor hele ilk başlarda daha kolaymış durup durup düşünmüyor insan ama şuan herşeyi her hissi hemen heyecana kapılıyorsun. Evde 20 tane gebelik testi var her ay en az 4 tane deniyorum 😁 inşallah bakalım olur. Yaş kaç sizin

Merhaba arkadaşlar geçen ay ovulasyon testi kullandim ve yumurtlama gününü ögrendim (12.gün pik gördüm). bu günleri fazlasiyla değerlendirdim ama hamile kalamadım. Sizce sorun ne olabilir? LH degerlerim sice nasil? Adeten önce LH tekrar yükselip benim gibi düşen var mi? Birde son olarak dikkatimi ceken 12gün pik gördüm 13. gün catladiysa yumurta, benim luteal dönemim çok mu uzun? 27inci gün adet görmek gerekmez mi ben 30uncu gün adet oldum???? Çok fazla soru oldu kusura bakmayin :KK1:
İlk ayda hamile kalma olasılığı yüzde 25 tir. aylar geçtikçe yükselir bu ihtimal. 1 yıla kadar da normaldir.
Adet döngüsü süresi de kişiye özeldir ben mesela 32 günde bir oluyorum

Bizde 2 senelik evliyiz önce ki iş yerimden dolayı istemedim. Sonra iş yerim değişti düzeldi ev taşıdım sonra Sma testi verdik .derken 2 senenin içindeyiz temmuzda dolacak. 6 aydır karar verdik evet hemen olmuyor hele ilk başlarda daha kolaymış durup durup düşünmüyor insan ama şuan herşeyi her hissi hemen heyecana kapılıyorsun. Evde 20 tane gebelik testi var her ay en az 4 tane deniyorum 😁 inşallah bakalım olur. Yaş kaç sizin
yaş 28. Aynı şekilde hamilelik testi koleksiyonum var resmen her ay 5 - 6 tane yapiyorum. Gün boyu yaptigim teste bakiyorum 😄 Stres yapma, beklemedigin anda gelir diyorlar ama asla öyle olursa olur diyebilecek karaktere sahip degilim. Okul iş evlilik herseyi en ince detayina kadar organize etmisimdir. Karakterim bozuk. :halay:

İlk ayda hamile kalma olasılığı yüzde 25 tir. aylar geçtikçe yükselir bu ihtimal. 1 yıla kadar da normaldir.
Adet döngüsü süresi de kişiye özeldir ben mesela 32 günde bir oluyorum
Bende 32 günde bir oluyorum ama mesela korunmayı bıraktıktan sonra adet düzenim değişti vücudum yeni yeni hallere girdi 55 güne kadar bile çıktığı oldu . hiç birşey anlamadım normaldir diyor herkes yani ilk yıl hatta 1.5 yıla kadar olmaması normal mis özellikle biz gibi ilk aydan istemeyip ara verenler. İlk aydan hamile kalma daha yüksekmis. Velhasıl bekliyoruz bakalım 🙏😁

yaş 28. Aynı şekilde hamilelik testi koleksiyonum var resmen her ay 5 - 6 tane yapiyorum. Gün boyu yaptigim teste bakiyorum 😄 Stres yapma, beklemedigin anda gelir diyorlar ama asla öyle olursa olur diyebilecek karaktere sahip degilim. Okul iş evlilik herseyi en ince detayina kadar organize etmisimdir. Karakterim bozuk. :halay:
Aynı bensin aynı ben.. zaten biz amann nolcak desek ilk aydan hamile kalırdık ama diğer umursamaz insanlar gibi ilk zamanda olurduk ama yok illa iş düzelsin evim taşınsin rahatım olsun ay şu olsun bu olsun 😁 benimde yaş 28 canım. Ve kesinlikle düşünmeden olmuyor. Her ay düşünüyorum. Her ay hesap kitap yapıyorum bir anda olur diyorlar herkes ama yok o düşüncede değilim

Aynı bensin aynı ben.. zaten biz amann nolcak desek ilk aydan hamile kalırdık ama diğer umursamaz insanlar gibi ilk zamanda olurduk ama yok illa iş düzelsin evim taşınsin rahatım olsun ay şu olsun bu olsun 😁 benimde yaş 28 canım. Ve kesinlikle düşünmeden olmuyor. Her ay düşünüyorum. Her ay hesap kitap yapıyorum bir anda olur diyorlar herkes ama yok o düşüncede değilim
Sen adet olana kadar günlerini degerlendirmeye devam et. Adet olursan da burdan takipleşelim. Bakarsin ayni gün aliriz güzel haberi 🥰

Olmayınca olmuyor. Tüp bebekte bile herşeyin yolunda gitmesine rağmen tutmayınca tutmuyor. Biraz nasip işi. Stres yapmayın akışına bırakın

7 aylik evliyim olmadi bu ay ovulasyon ve gynoseed jelle denedik yok olmadi yine deliricem

21 günde regl oluyorum 5 gün sürüyor 7. Gün yumurtluyorum evet
7. gün yumurtluyorsanız kesinlikle döllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesi için yeterince vakit kalıyor demektir. Ancak yumurtanın gelişmesi için olan süre tam sınırda, 7 gün evet yeterli bir süre ama ben sizin yerinizde olsam yumurtanın daha iyi gelişimi için birşeyler yapardım. Örneğin incir kürü denediniz mi?

7. gün yumurtluyorsanız kesinlikle döllenmiş yumurtanın rahime yerleşmesi için yeterince vakit kalıyor demektir. Ancak yumurtanın gelişmesi için olan süre tam sınırda, 7 gün evet yeterli bir süre ama ben sizin yerinizde olsam yumurtanın daha iyi gelişimi için birşeyler yapardım. Örneğin incir kürü denediniz mi?
Incir ve masaj evet yaptim yumurtam 22 mm e ulasmisti ama olmadi yine

Back
X