Hemen hemen sizin gibiyim belki bir tık daha hafifi. Ben bunun ceremesini arkadaş ortamında değil de iş ortamında cekenlerdenim. Sonuc: kalp kırıklığıyla istenen bir tayin.Gece gece sinirim çok bozuldu. Belki bu da dert mi dicrksiniz ama artık iyice kafama takar oldum. İnsanların bana olan tavırlarını anlamıyorum. Ben yumuşakmyuzlu bırıyım. Kim olursa olsun ve karşılıgında ne yaparsa yapsın her zaman yargılamadan kınamadan dinlerim. Anlamaya calısırım. Arkadaşlarımo çok nadir terslemişimdir.
Sorun su ki ben boyle davrandıkça insanlar beni salak mı goruyor napıyor anlamıyorum. En kırıldıgımda 5 6 yıllık olan arkadasım. Ya başkalarının yanında mum olan kız bana karşı surekli bir tersleme içersinde. Brn bişey yaptığımda beni azarlayan ınsan aynı şeyi diğer arkadaşı yapınca kedi gibi duruyor. Ve en yakın arkadaşı da ben değilim. Hani samimiyetten falan da degıl bu. Çunku çok daha yakın arkadaşları var onlara karşı hep saygılı ben bi fikir versem hemen sen ne bilirisn tabrı ya da senın kafan basmaz tavrı artık beni cidden sınır ediyor.
Arkadaşlığını bitir diyebilirsin ama diğer insanlarda aynı şekilde. Hep bi sen zaten ceptesin tavrı içinde. Başkalarına yapmaya cesaret edemediği espirileri bana yapıyorlar. Neden çunku herkesin yaptıgı yanlışa kendimce mantıklı bir kılıf uyduruyorum ve trrs tepki vermiyorum diye. Yoksa cidden salak olamam dimi .
Bu gecede arkadaşım bir sıkıntısını anlattı. Bende birşeyler sordum olayı daha iyi anlayabilmek için. Ve "yinr kaç kere dicem sana o oyle degıl şöyle. Bi anlayamadın . zaten anlasan şaşardım gibi "ters şeylrr soyledi. Bende sinirlendim hiç birşey yazmadım daha. Çunku soylryince ne alakası var sen çok alıngansın ne var bunda diyor. Ama aynı tavırları kendisi asla kabul etmiyor. Ve bu bir kerelik olan bişey degıl..bana karşı hep böyle.
Ben insanlara karşı içiçimden gelerek boyle davranıyorum. Karakterim bu şekilde. Zorlama degıl. Ve kimseye iyi gibi gorunme derdim yok ama artık degışmek, agzına geleni cekinmeden soyleyrn insanlar gibi olmak istiyorum. Çünkü çevremde gorduğum kadarıyla o insanlara karşı bir saygı var herkes korkarak birşey soyluyor ama yinede çok seviliyorlar. Sorunum cok sevilmek falan degıl ama insanların bana aptalmışım gibi muamele yapmasına , cocuk gibi azarlamasına dayanmıyorum.
Ve iş hayatına girince kendimi duşunemiyorum. Arkdaş ortamında boyleysem iş ortamında nasıl olur kabus gibi.
Sorunu kendimde aramaktan yoruldum. Aman kimse kırılmasın demekten de. Kırılması gerekiyorsa kırılsın diyemedim bi türlü. Bende iyi niyet çoğu zaman suistimal edildi. Verilen tavsiyelere ben de uymalıyım.