Yumuşak yüzlü olmak

Gece gece sinirim çok bozuldu. Belki bu da dert mi dicrksiniz ama artık iyice kafama takar oldum. İnsanların bana olan tavırlarını anlamıyorum. Ben yumuşakmyuzlu bırıyım. Kim olursa olsun ve karşılıgında ne yaparsa yapsın her zaman yargılamadan kınamadan dinlerim. Anlamaya calısırım. Arkadaşlarımo çok nadir terslemişimdir.

Sorun su ki ben boyle davrandıkça insanlar beni salak mı goruyor napıyor anlamıyorum. En kırıldıgımda 5 6 yıllık olan arkadasım. Ya başkalarının yanında mum olan kız bana karşı surekli bir tersleme içersinde. Brn bişey yaptığımda beni azarlayan ınsan aynı şeyi diğer arkadaşı yapınca kedi gibi duruyor. Ve en yakın arkadaşı da ben değilim. Hani samimiyetten falan da degıl bu. Çunku çok daha yakın arkadaşları var onlara karşı hep saygılı ben bi fikir versem hemen sen ne bilirisn tabrı ya da senın kafan basmaz tavrı artık beni cidden sınır ediyor.

Arkadaşlığını bitir diyebilirsin ama diğer insanlarda aynı şekilde. Hep bi sen zaten ceptesin tavrı içinde. Başkalarına yapmaya cesaret edemediği espirileri bana yapıyorlar. Neden çunku herkesin yaptıgı yanlışa kendimce mantıklı bir kılıf uyduruyorum ve trrs tepki vermiyorum diye. Yoksa cidden salak olamam dimi .

Bu gecede arkadaşım bir sıkıntısını anlattı. Bende birşeyler sordum olayı daha iyi anlayabilmek için. Ve "yinr kaç kere dicem sana o oyle degıl şöyle. Bi anlayamadın . zaten anlasan şaşardım gibi "ters şeylrr soyledi. Bende sinirlendim hiç birşey yazmadım daha. Çunku soylryince ne alakası var sen çok alıngansın ne var bunda diyor. Ama aynı tavırları kendisi asla kabul etmiyor. Ve bu bir kerelik olan bişey degıl..bana karşı hep böyle.

Ben insanlara karşı içiçimden gelerek boyle davranıyorum. Karakterim bu şekilde. Zorlama degıl. Ve kimseye iyi gibi gorunme derdim yok ama artık degışmek, agzına geleni cekinmeden soyleyrn insanlar gibi olmak istiyorum. Çünkü çevremde gorduğum kadarıyla o insanlara karşı bir saygı var herkes korkarak birşey soyluyor ama yinede çok seviliyorlar. Sorunum cok sevilmek falan degıl ama insanların bana aptalmışım gibi muamele yapmasına , cocuk gibi azarlamasına dayanmıyorum.

Ve iş hayatına girince kendimi duşunemiyorum. Arkdaş ortamında boyleysem iş ortamında nasıl olur kabus gibi.
Hemen hemen sizin gibiyim belki bir tık daha hafifi. Ben bunun ceremesini arkadaş ortamında değil de iş ortamında cekenlerdenim. Sonuc: kalp kırıklığıyla istenen bir tayin.

Sorunu kendimde aramaktan yoruldum. Aman kimse kırılmasın demekten de. Kırılması gerekiyorsa kırılsın diyemedim bi türlü. Bende iyi niyet çoğu zaman suistimal edildi. Verilen tavsiyelere ben de uymalıyım.

Gece gece sinirim çok bozuldu. Belki bu da dert mi dicrksiniz ama artık iyice kafama takar oldum. İnsanların bana olan tavırlarını anlamıyorum. Ben yumuşakmyuzlu bırıyım. Kim olursa olsun ve karşılıgında ne yaparsa yapsın her zaman yargılamadan kınamadan dinlerim. Anlamaya calısırım. Arkadaşlarımo çok nadir terslemişimdir.

Sorun su ki ben boyle davrandıkça insanlar beni salak mı goruyor napıyor anlamıyorum. En kırıldıgımda 5 6 yıllık olan arkadasım. Ya başkalarının yanında mum olan kız bana karşı surekli bir tersleme içersinde. Brn bişey yaptığımda beni azarlayan ınsan aynı şeyi diğer arkadaşı yapınca kedi gibi duruyor. Ve en yakın arkadaşı da ben değilim. Hani samimiyetten falan da degıl bu. Çunku çok daha yakın arkadaşları var onlara karşı hep saygılı ben bi fikir versem hemen sen ne bilirisn tabrı ya da senın kafan basmaz tavrı artık beni cidden sınır ediyor.

Arkadaşlığını bitir diyebilirsin ama diğer insanlarda aynı şekilde. Hep bi sen zaten ceptesin tavrı içinde. Başkalarına yapmaya cesaret edemediği espirileri bana yapıyorlar. Neden çunku herkesin yaptıgı yanlışa kendimce mantıklı bir kılıf uyduruyorum ve trrs tepki vermiyorum diye. Yoksa cidden salak olamam dimi .

Bu gecede arkadaşım bir sıkıntısını anlattı. Bende birşeyler sordum olayı daha iyi anlayabilmek için. Ve "yinr kaç kere dicem sana o oyle degıl şöyle. Bi anlayamadın . zaten anlasan şaşardım gibi "ters şeylrr soyledi. Bende sinirlendim hiç birşey yazmadım daha. Çunku soylryince ne alakası var sen çok alıngansın ne var bunda diyor. Ama aynı tavırları kendisi asla kabul etmiyor. Ve bu bir kerelik olan bişey degıl..bana karşı hep böyle.

Ben insanlara karşı içiçimden gelerek boyle davranıyorum. Karakterim bu şekilde. Zorlama degıl. Ve kimseye iyi gibi gorunme derdim yok ama artık degışmek, agzına geleni cekinmeden soyleyrn insanlar gibi olmak istiyorum. Çünkü çevremde gorduğum kadarıyla o insanlara karşı bir saygı var herkes korkarak birşey soyluyor ama yinede çok seviliyorlar. Sorunum cok sevilmek falan degıl ama insanların bana aptalmışım gibi muamele yapmasına , cocuk gibi azarlamasına dayanmıyorum.

Ve iş hayatına girince kendimi duşunemiyorum. Arkdaş ortamında boyleysem iş ortamında nasıl olur kabus gibi.

Neredeyse 20 yıllık dostumla benzer bir durum içindeydim,terslemek değil ama bana karşı niyeyse bi alaya alma tavrı içindeydi,ciddi birşey söylesem sitem edecek olsam mesela,gereksiz bir kahkaha hali..diğer arkadaşlarımıza yapmadığı şekilde yani..Patlamam çok kötü oldu,hiç beklemiyordu biliyorum, neye uğradığını şaşırdığının da farkındayım.Asla geri adım atmadım ,önce içerledi ama zaman geçtikçe belki de bana hak verdi, ve inan her zamankinden daha yakınız..
Arada böyle bir cinnet gerekiyor demek ki,bazıları o dilden anlıyor..

40 li yaslara yaklastigim su gunlerde, kendime deger vermeyi,hayir demeyi,
Canimi sikani hayatimdan cikarmayi ogrendim.ben haketmeyen insanlara deger verecek tepeme cikardim zamaninda. Simdi tek tek indiriyorum tepemden. Kisaca si herkese hakettigi degerı vermek en onemli si de kendinize deger vermeniz gerekiyor

Gerektiğinde cevap vermelisin.
_anlasan şaşardım
_düzgün cevap ver ,çocuğun yok karşında, soru sorduğuma pişman etme burda

Bakın kendiniz söylemişsiniz, sizi cepte gibi görüyorlar. Ben de sizin gibiydim, yıllar önce okuduğum bir yazı bakış açımı değiştirdi. Şöyle diyordu : İnsanlara hayır demeyi bilirseniz sizin fikirlerinize daha çok değer vermeye başlarlar. Daha kıymetli olursunuz.
Gerçekten de öyle. İnsan doğası gereği burnunun ucundakini göremez. Siz sevdikleriniz için hep böyle olmuşsunuz. Siz bir şey yaptığınızda o zaten sizin ödevinizmiş gibi algılanmaya başlanmış. Tıpkı anne babaya olan bakış açısı gibi. Annem babam tabiki beni sevecek, tabiki beni dinleyecek, tabiki benim için fedakarlık yapacak çünkü onlar annem ve babam, bunun için ayrıca minnettar olmama gerek yok gibi bir düşünce olur ya, çevrenizdekilerin size bakış açısı da böyle olmuş.
Önce siz kendinize değer verin ki çevrenizdekiler de değer versin. Mesela sizi terslediklerinde bu kadar sabırlı olmayarak başlayın işe.
Kendime deger veriyorum aslında ve gerçekten olması gereken benim yaptığım gibi olduğuna inanıyorum. Guzel guzel konuşmak anlatmak varken neden tersliyim diye dusunuyorum. Ama karşılığı her zaman cok kotu oluyor. ben insanlara nasıl saygı duyuyorsam onlarda ban saygı duysun istiyorum ama saygı gormek bir yana hep azarlanan en ilk gozden çıkarılan oluyorum.
Bana nasıl davranılıyorsa öyle davranmayı denicem ama ustumde yaapmacık durmaz inş

Kaybetmekten korkmayın. Muhtemelen yaş aldıkça kaybetmek daha korkutucu geliyor.
Seneye daha zorlanacaksınız, sonraki seneye daha da. Sizden sürekli götüren insanları kaybettiğinizde kendi bütünlüğünüzü korumuş olursunuz.
Bu korkutucu bir şey değil. Bir insan sizinle mutlu oluyor ama sizi mutlu etmiyorsa bu sevgili, arkadaş, aile her ne olursa olsun sağlıklı bir ilişki şekli değil.
Vereceğiniz tepki basit, iyi hissediyorsanız iyidir, kötü hissediyorsanız kötü.
Kişilerin varlığı kadar sizi tamamlama şekli de önemli. Olmuyorsa olmuyordur.
Yada gönlünüzü çok çok geniş tutup, ne olursan ol diyebilirsiniz. Bende öyle yürek yok mesela :)
"Bir insan sizinle mutlu oluyor ama sizi mutlu etmiyorsa bu sevgili, arkadaş, aile her ne olursa olsun sağlıklı bir ilişki şekli değil." burda ne kadar dogru soylemişsiniz. Beni anlatmoşsınız resmen. Bi iki arkadaşımla bu şekilde bi ilişkimiz var. Onlar benle hep goruşmek ister bi sıkıntıları oldugu zaman hep beni ararlar. Ama ben artık bahane uyduruyorum gorüşmemek için. Çünkü kendimi onların yanında hiç iyi hissetmiyorum.

Gerektiğinde cevap vermelisin.
_anlasan şaşardım
_düzgün cevap ver ,çocuğun yok karşında, soru sorduğuma pişman etme burda
Bu kadar sert hiç tepki vermedim şimdiye kadar ama nprmal bir şekilde kırıldığımı soyleyince genelde verilen fiks cevap "ne alakası var" oluyor

40 li yaslara yaklastigim su gunlerde, kendime deger vermeyi,hayir demeyi,
Canimi sikani hayatimdan cikarmayi ogrendim.ben haketmeyen insanlara deger verecek tepeme cikardim zamaninda. Simdi tek tek indiriyorum tepemden. Kisaca si herkese hakettigi degerı vermek en onemli si de kendinize deger vermeniz gerekiyor
Nasıl başardınız bunu? Arkadaşlarımın diğer insanşara olan tavırlarıno gordukçe şaşırıp kalıyorum bana neden boyleler diye. Herkes aynı şekildr davranıyprsa bende bir sorun var demekki diye sürekli kendimi sorgulamaktan kendimdr hata aramaktan bıktım artık.

Bu kadar sert hiç tepki vermedim şimdiye kadar ama nprmal bir şekilde kırıldığımı soyleyince genelde verilen fiks cevap "ne alakası var" oluyor
Karşı taraf arsız. Seni kırmak için bilerek söylüyo zaten. Senin kırıldığını söylemen onun hoşuna gider. Sert tepki vermelisin. Konuşmazsa da konuşmasın. Kendi öz saygım daha önemli

O kaba arkadaşınla arkadaşlığını bitir. Arkadaşlığınızın miyadı dolmuş. Saygı kaybedilmiş. Artık adam olmaz o arkadaşlık.

Buna benzer bir şey ben de yaşadım. 20 yıllık arkadaşım bana karşı zıvanadan çıkmıştı. Durduk yerde iğnelemeler, gittiğimiz ortamda tartışma çıkarmalar... Tadımız kaçmasın diye alttan aldıkça tepeme çıktı. 20 yıl falan demedim, bıçak gibi kestim ilişkimi. Sonra istedi görüşmek ama görüşmedim, bitti. O gün bugündür kafam rahat. Tavsiye ederim. Her arkadaşlığın bir ömrü olduğuna inanırım. Sizinkinin de ömrü dolmuş.
Tek o arkadaşım olsa bitireyim arkadaşlığımı ama sıkıntı bende demekki. Çünkü yrni tanıştıgım insanlarla ilk 3 4 gun iyi gidiyor sonrada onlarda diğerleri gibi bi uzerimden ego tatmini yapmaya başlıyorlar. Boş gereksiz kpnuştugumu vs duşunmuyorum. Hani olur ya sürekli yerli yetsiz konuşan insanlar olur artık bi sus dersin istemezsin yanında . Öyle biri de degilim ama neden boyle oluyor anlamıyorum

Bende senin gibiyim ama senin çevren gerizkali fesat insanlarla dolu uzaklas muhatap alma.bir iki sana düzgün davranan insan yeter.

Bence gerekene gerektiği gibi davranmalıyız yanı insanları azarlar gibi davranmakta hoş değil sizi anlıyorum bence bir tavrınız varsa bunu ortaya koyun ve susun açıklama yapmayın net olun çünkü iş kendimizce açıklamaya gidince karşı taraf hee heee diyor kendimden biliyorum artık değiştim mesela baktım çok üzülüyorum hakettiklerinde insanlara her şeyi söylüyorum ve ortamı terk ediyorum ki kudursunlar arkamdan:-)

Nasıl başardınız bunu? Arkadaşlarımın diğer insanşara olan tavırlarıno gordukçe şaşırıp kalıyorum bana neden boyleler diye. Herkes aynı şekildr davranıyprsa bende bir sorun var demekki diye sürekli kendimi sorgulamaktan kendimdr hata aramaktan bıktım artık.
Siz tepki vermediginiz surece bu laflara devam edecek ler. Bir kere tepki verin. Ben size nasil saygiliysam siz de bana saygili olmak zorundsiniz deyin bakalim nasil da laflarina dikkat e diyorlar. Biz bu Dunya ya insanlarin kahrini xekmeye mi geldik Herkes agzindan çıkan a dikkat etsin haddini bilsin

Canım merhaba. Ben de kismen senin gibiydim 2 3 senedir çok farkliyim artık.
Beni cepte görmezlerdi ama ben tam bir pollyanna idim. Herkesin hakkında iyi düşünürdüm empati yapar herkesi haklı bulurdum. Herkese karşı güzel zan ederdim. Kendi haklarımdan feragat edip fedakarlık yapardım her şeyden falan.
Sonra ben çok üZüldüm . Çok hastalandım.... maddi manevi bu hallerimden bedeller ödedim ve bambaşka biri oldum çıktım. Çok guclendim. Dilim yangın yeri gibi oldu ama hala bazen kırmamak için sessiz kalmaya devam ediyorum ama ustelerlerse de pişman oluyorlar.

Sana tavsiyem asla ama asla değmez. Insan hastalaninca psikolojisi bozulunca o kötülük yapmamak adına sustuğun seni hasta eden insanlardan intikam almak istiyorsun. En iyi intikam ise güçlü olman. Muhakkak değiş. Etrafin senin bu yönünü kullanmak isteyen kurnaz cakallarla dolu. Evlenince hayat daha zor olacak. Provalar yap kendi kendine ciddiyim. O sana pat pat laf soylendigi zaman yasadigin üzüntüyü tekrar tekrar sar izle zihninde. Lafını esirgeme kimseden. Artık annem bana kızıyordu şu kardeşlerin şu iyilik hallerini hak etmiyor kendine gel diye. Sert yuzlu ol her şeyden önce böyle olmak iste. Bak o zaman her şey nasıl değişecek.

Bir de buralarda takıl arada :)) burada çok güçlü kadınlar var zira. :KK66: yazdıklarını okumak iyi gelecek sana.

Son düzenleme:
Yalnız kalmapahadınao tepki i arkaşlarına vereceksin. Eğer senin gibi değerveriyorlarsa hatalarından dönecekler. Bencil olmalısın. Bu dünya senin etrafında dönüyor saygılı merhametli vicdanlı ol ama bu gerçeği unutma. Sen yoksan kimseyok

Deveye diken insana da miken yararmış. Hicbir sey yapamiyorsan soğuk davran. Mesafe koy.

Back
X