Doğuma Hazırlık Yurdisinda dogum dusunenler ( KANADA , ABD)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Neden olumsuz konuşup hamile birinin canını skyrsnz??? Neden riskli bir durum karşılaşma olasılığı yüksek olsun ki??
Arkadaşım gitti ikizlere hamileyken 4 ay önce Amerikaya annesiyle 2iz bebekleri oldu. Hatta sezeryan olmuş 1 gün sonra evine gitmiş.
Sadce doğum sonrası doktorları. Verdigi ağrı kesici antibiyotik tarzı ilaçlari Türkiye'den alıp gidin sıra çok oluyor ve eczane bekletiyor demişti o aklımda kalmış.
Arkadaşınız hangi eyalete gitti?
Ben 28. Haftada dusunuyorum gitmeyi. Ilaclari turkiyeden goturun diyorlar evet de, bavul kontrolu vs olur mu ondan da korkuyorum ben acikcasi.
Bizler de arkadaşımızın dogum yaptığı yere gitmeyi planlıyoruz. Onlarin masrafi yaklaşık 20 bin dolar tuttu. Ayrica araba vs de kiralamislardi. Bayagi da lüks bir evde kaldılar, biz daha ekonomik bir ev dusunuyoruz tabi sezeryan dogum ucreti hastane ücretleri de eklenecek. Su an elimizde 20 bin dolara yakın paramız var üstünü de ailelerimizdwn tamamliycaz🙂🙃

Tek korkum şuan için vize alamamak, bu nedenle hem kanada hem de abd ye basvurcaz. Fakat kanada da kuvoz ücretleri kişiye ait olduğu için çok yüklü bir ücret oluyor.

tamam okuma arkadasim o zaman .sirketle gittiklerini 30 bin dolar harcadiklarini vizeye gec randevu verildigini bir an once basvurun yazmisim mesela dimi ? sonra birisi niye riskli olsun ki demis ona cevap yazmisim zaten size degil yani konuyu kapatmisim birisi gelmis niye riskli ki demis ? o da sordugu icin cevap yazmisim . bence siz durumun riskli olduguna inanmak istemediginiz icin bana suan kiziyorsunuz hayir insallah sizinki cicek gibi gecer en ufak skntiniz da olmasin .gider guzelce dogurup gelirsiniz istiyorsaniz ama forumda ay bana yazma diye tavir takinamazsiniz
Arkadaşlarınızın üstünden değil daha gerçekçi ilerleyelim demişsiniz ya, sizin ki arkadaş bizimkiler ne? Ben ona şaşırdım biraz :) ayrıca vize erkene alınıyor, arkadaşlarım değil biz erkene aldık. Ama işte bilen biliyor.. Neyse.. Hepimiz riskleri biliyoruz, özellikle şahsım çok iyi biliyor. Gönlünüz rahat olsun, döneminde hemen hiçbirinizin batamayacağı kadar batıp çıktık şükür evlat konusunda.. Bundan da çıkarız. Şartlar ne olursa olsun her şeye çözüm bulunuyor, gönül hep iyiden yana tabiki ve inşallah öyle olur. Olmasa da ondan da çıkarız önceden çıktıgımız gibi

Verdiğiniz bir bilgi yok. Bir ise yaramiyor. Zaman kaybediyorum size cevap vererek...
Abd veya kanadada dogum yapmis kişilere ulaşmak için post actim.
Ikiz gebelik riskleri vs anlatıp saglik çalışanı olarak bilgi verecekseniz bu başlık altında cok ise yaramayacak baska bir post acip orada düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Postun amaci,
1. Yurdisinda dogum düşünen kişilere ulaşmak
2. Yurdisindq dogum yapan kişilere ulaşmak
3. Bu kisilerden olası masraflar ile ilgili bilgi almak.
4. Ulke, eyalet, hastane hakkında bilgi almak
5. Turkiyeden giderken yanımızda almamız gerekenler

Saglikla ilgili durumlarda zaten doktorunuzla bilgi ediniyoruz.
Orada rutin istenen ama burada gerekli görülmeyen tahliller oluyor. Oğlu 2 yaşına giren arkadaşım mutlaka oradaki doktorunuzla önceden iletişime geçip hangi testler oldugunu öğrenip burada yaptırıp gidin dedi. Burada devlet hastanesinde yapılan sıradan bir tahlil orada ciddi rakamlar olabiliyor dedi ki zaten kur farkından fark çoktur. Aklınızda bulunsun

Arkadaşlarınızın üstünden değil daha gerçekçi ilerleyelim demişsiniz ya, sizin ki arkadaş bizimkiler ne? Ben ona şaşırdım biraz :) ayrıca vize erkene alınıyor, arkadaşlarım değil biz erkene aldık. Ama işte bilen biliyor.. Neyse.. Hepimiz riskleri biliyoruz, özellikle şahsım çok iyi biliyor. Gönlünüz rahat olsun, döneminde hemen hiçbirinizin batamayacağı kadar batıp çıktık şükür evlat konusunda.. Bundan da çıkarız. Şartlar ne olursa olsun her şeye çözüm bulunuyor, gönül hep iyiden yana tabiki ve inşallah öyle olur. Olmasa da ondan da çıkarız önceden çıktıgımız gibi

niye komik surat koydunuz anlamadim .arkadaslariniza sezaryan niye yapildi bilmiyorum bilmem de gerekmiyor .toplumu genel kiyaslarsak diye oranlara bakin diye yazdim size sezaryen bana normal dogum yapilir bu hic bir seyi gostermez konu sahibi icin genel yaklasimlari onemli .bunu da ancak o bolgedeki oranlara bakarak anlariz
ben arkadas ornegini vize ucret gibi yasanmisliklar icin verdim tibbi duruma degil .
ben asla ikizlerle normal dogum yapmazdim istemezdim de mesela bu benim icin onemli .konu sahibi tam tersini de isteyebilir sonucta
vizeyi almissiniz guzel konu sahibine de ugrasin dedim zaten .ama hala randevu alamayan var onu yazdim .
ikincisi ben size bir sey yazmadim
cebinizde cok para varsa zaten cikarsiniz cocuk kuvoze girse de cikiliyor Allahin izniyle .ama cebimizdeki kisitli parayla zor olur diye belirttim Turkiye de cok beklenmeyen masraflar cikti .bu da forum kurallarina aykiri degil . siz bi celallendiniz yazdiniz cevap verdim .bu da konuya son mesajim
hep pozitif seyler duymak istemessiniz anladigim kadariyla o yuzden boyle oldu .
ikizin de bebegi saglikla skntisiz istediginiz ulkede dogsun iyi forumlar

Arkadaşınız hangi eyalete gitti?
Ben 28. Haftada dusunuyorum gitmeyi. Ilaclari turkiyeden goturun diyorlar evet de, bavul kontrolu vs olur mu ondan da korkuyorum ben acikcasi.
Bizler de arkadaşımızın dogum yaptığı yere gitmeyi planlıyoruz. Onlarin masrafi yaklaşık 20 bin dolar tuttu. Ayrica araba vs de kiralamislardi. Bayagi da lüks bir evde kaldılar, biz daha ekonomik bir ev dusunuyoruz tabi sezeryan dogum ucreti hastane ücretleri de eklenecek. Su an elimizde 20 bin dolara yakın paramız var üstünü de ailelerimizdwn tamamliycaz🙂🙃

Tek korkum şuan için vize alamamak, bu nedenle hem kanada hem de abd ye basvurcaz. Fakat kanada da kuvoz ücretleri kişiye ait olduğu için çok yüklü bir ücret oluyor.
Epey zaman geçti inanin hatırlamyrm ama sanki Florida gibi aklımda kalmış da emin değilim. Korkacak. Bir şey yok yaninda reçetesi olsun doktorun bunu sizin için adınıza yazdgni bildiren o zaman sorun olmaz.

valla arkadaslariniz nerede dogurdu bilemem benim de arkadaslarimdan 14 saat sanci cekip illa da normal dogurulan oldu .zaten konuyu arkadaslardan cekelim billimsel bakalim sezaryen oranlarini kiyaslarsaniz oecd ulkelerinde bizim ulkeden standartlarin farkli oldugunu gorursunuz .
Gittiği bölgeye de bağlı, bende gideceğim kısmetse doğum için, aracı bir şirket var, doktoru hastanesi herşeyi ayarlıyor mesela, istediğiniz gibi de doğum yapıyorsunuz, doktor başlarda yadırgamış tabi Türklerin sezeryan ısrarını ama oda alışmış artık 😂 , benim ilk gebeliğimde normal doğumdu kısmetse Buda normal olur inşallah…

Merhaba, arkadaşınız kaçıncı haftada gitmişti? Bebekler iki tane oldugu için ayrı bir zorluk yaşadılar mı? Bahsettiler mi size hiç? Tecrübe eden birinden dinlemek insana iyi geliyor 🙏🏻🙏🏻❤️
Güncelde; ikiz gebelik 34. haftaya kadar , tek gebelikte 36 haftaya girmeden uçması gerekiyor, aldık biletlerimizi, tarihlerimizi ayarladık, ev bakıyoruz şimdi , danışman şirketler var bu işi yapan, herşeyinizi organize ediyorlar, hastane doktor vs, hatta tek gidenler bile var, yanınızda doğumada giriyorlar, siz sadece bilet ve konaklamayı alıyorsunuz, şirketin parasını hastane doktor parasını orada ödüyorsunuz, gitmeden önce hizmetlere dair sizden herhangi bir ücret talep edilmiyor, şu an güncel maliyet 10-15 bin dolar aralığında …

Güncelde; ikiz gebelik 34. haftaya kadar , tek gebelikte 36 haftaya girmeden uçması gerekiyor, aldık biletlerimizi, tarihlerimizi ayarladık, ev bakıyoruz şimdi , danışman şirketler var bu işi yapan, herşeyinizi organize ediyorlar, hastane doktor vs, hatta tek gidenler bile var, yanınızda doğumada giriyorlar, siz sadece bilet ve konaklamayı alıyorsunuz, şirketin parasını hastane doktor parasını orada ödüyorsunuz, gitmeden önce hizmetlere dair sizden herhangi bir ücret talep edilmiyor, şu an güncel maliyet 10-15 bin dolar aralığında …
Merhaba,
Siz hangi eyalete gidiyorsunuz? Bizler kendimiz doktoru vs ayarladık, tek sorunumuz vize. Biliyorsunuz randevular 2023 e verliyor. Umarim en kısa dönemde alabiliriz randevu. Umarim vize cikar ve bizlerde gideriz. Benim ikiz gebelik oldugundan 27. 29 hafta arası gitmeyi dusunuyorum. Her sey hallolur ise bizlerde evi vs airbnbden ayarliycaz.
Umarim hepimiz için her şey yolunda ilerler.

Merhaba Arkadaslar,
Sizlere danışmak istediğim bir konu var.
Ikiz bebeklere hamileyim. Ikiz olunca da riskler pesi sira gelebiliyor. Daha oncesinde hamile kalirsam dogumu yurtdisinda dusunuyordum. Bunun da sebebi bebege abd ya da kanada vatandaşlığı kazandırmak istememdi. Bu konuda bayagi bi araştırmada bulundum. Kanada daha ekonomik gibi duruyor.

Benim gibi yurtdisinda dogum düşünen ya da dogum yapan varsa deneyimlerinden yararlanmayı cok isterim.

Bu nedenle bilgi paylaşımlarına ihtiyac duymaktayim. Yol gösterirseniz cok sevinirim🥰
Bende 26 haftalık hamileyim aslında düşünmüyordum ama new york da yaşayan kuzenlerim tarafından ikna edilmek üzereyim kalacak yer var uçak bileti bedava sayılır vizemdr var ama benim 4 buçuk yaşında kızım var okula gidiyor sanki onu düzeninden alıkoymak gibi
Geliyor bana vicdan yapıyorum öte yandan aslında güzel anılarda birikir ama detay bilgiler gelecek banada hala ilgileniyosanız bu konuyla yazarım öğrendiklerimi

Bende 26 haftalık hamileyim aslında düşünmüyordum ama new york da yaşayan kuzenlerim tarafından ikna edilmek üzereyim kalacak yer var uçak bileti bedava sayılır vizemdr var ama benim 4 buçuk yaşında kızım var okula gidiyor sanki onu düzeninden alıkoymak gibi
Geliyor bana vicdan yapıyorum öte yandan aslında güzel anılarda birikir ama detay bilgiler gelecek banada hala ilgileniyosanız bu konuyla yazarım öğrendiklerimi
Tabi ki ilgileniyorum. Ben hastane ve doktor kısmında karar verdim tek soeunum su an için vize. Vize randevusu alabilirsek ben de dogumu abd de dusunuyorum su an için.

Tabi ki ilgileniyorum. Ben hastane ve doktor kısmında karar verdim tek soeunum su an için vize. Vize randevusu alabilirsek ben de dogumu abd de dusunuyorum su an için.
İnşallah alırsınız bir an önce başvurun çünkü ara ara açtıklarını duydum yakın zamanlar için