• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüreği güzel hanımlar bana akıl verir mısınız?

Kimse işini bıraksın dememişim ne alaka ?çarpıtmayın lütfen.
Ben olan durumdan bahsettim, bunun için eleştiri yapınca da işte tam olarak böyle cevaplar alıyoruz diye de zaten ekledim.

Bugün biri mobbingten dolayı intihar etti, altına gelen yorumları okudum, aynı firmaya ait diğer çalışanların yorumlarını. Herkesin 'herkes zaten mecbur katlanıyor' diyebileceği yorumlardı ama zaten sorun katlanılıp katlanılmaması değil, sorun işlerin asla evrak üzerinde gösterildiği gibi yürümemesi ayrıca üstlerin altlara kötü veya çok kötü davraması. Evet belki herkesin başına gelen şeyler, ki geliyor da ben de böyle işlerde çalıştım müdürüm bana bağırırdı işi yanlış yaptım diye, beni yönlendiren şu kişiydi derdim onu çağırıp gülerek konuşurdu mesela ama bunu eleştirince bu tepkileri almak hoşuma gitmiyor. Herkes her şeyi çekiyor diye konuşmaya hakkımız yok mu? Konuşunca da bu tepkileri vermekten vazgeçin lütfen. Cümlelerimin hiçbirinde işten çıkın iması bile yoktu. Ben yozlaşmaktan bahsettim.

Konu sahibini konu disi birakirsak ben sizi hakli buluyorum.
Is yerinde yapilan yetmiyor gibi bir de bunu dile getirdiginde "ben aglayarak calistim ertesi gun yine gittim" diye ayrica bi de buralaarda zorbalaniyorsun. Hayatini devam ettirmek icin dogal olarak calisman gereken yerde her turlu rezilligi cekmek zorundasin yoksa bi de sen sorunlu oluyorsun baskalari degil.

Kimseye ben de işten cikin demiyorum bunun icin zorunda olan var ya da buna katlanmak isteyen yapsin.
Ben istemiyordum.
En azindan kafam rahat calisiyorum suan. Aglaya aglaya calismak zorunda degil kimse eger durumu varsa. Yoksa ve calisiyorsa bile bundan sikayet edebilir en azindan.

Canlarım bana bır akıl verin ..çalışmak zorundayım bır markete ıse başladım müdürüm bayan ,acayıp uyuz bır ınsan..aşırı kıbırlı..ılk ıs günüm olmasına rağmen yüzüme bakmadı hayırlı olsun demedi egosundan ölecek nerdeyse .Bu tarz ınsanlardan ıgrenıyorum.boyle çalışma arkadaşları olmaz olsun .evlenenene kadar çalışıp cıkcam zaten ama bazen o kadar yoruluyorum ki ınsanalrdan ,Allahım hayırlı bırı olsunda bıran önce evleneyim dıyorum kurtulayım dıyorum.benı bu çalışma hayatındaki ıgrenc însanlar evlılıge surukluyor..ne yapacağım bılmıyorum:KK43: kısmetleırm oluyor ama kımseye kalbım ısınmıyor
Çok ön yargılısınız

Ay benim görümce sizin gibi yok müdürüm yüzüme bakmıyor yok günaydın demiyor yok hayırlı olsun demiyor kafasındaydı. İstifa etti resmen ebesininkini gördü.
Yani o da sizin gibi para kazanmaya çalışan bir insan. Günaydın dese ne demese ne. Biraz aşın bunları dünya sizin etrafınızda dönmüyor. İşinizi yapın paranızı kazanın geçin bakın hayatınıza.
Ben şu an çalışmıyorum eşimin işi dolayısıyla. Maddi gelirimiz çok iyi. Keşke çalışsam diyorum zaman zaman
Yahu tamam da canım benim günaydınla ılgılı bırsey yazmadım ki ben konuya.hayırlı olsun demedi bırde sert konuşuyor dıkdator yanı ben ne dersem burda o olur kafasında tamam anladım onada okey ama haksızlık yapıyorsa ? Mesela öğlen 1 de ıse başlamam lazım Ken sen yenı olduğun ıcın 12 de geleceksin dıyor .ben ne yapayım sımdı sen söyle ?

Onuadgılı
Çok ön yargılısınız
onyargılı olabılırım onda hemfıkırız ama ben zaten karşı taraftan samımıyet beklemıyorum ki ..bak bır patron yenı gıren elemana hayırlı olsun demeyip veya hosgeldın demeyıp onu görmezden geliyorsa bu ne demek bılıyor musun benden cekecegın var seni sömurcem demek .ben buna takılıyorum zaten ınan kımseyle samımı olmak istemiyorum az ınsan çok huzur kafasında bırıyım ..ama sorun ne bılıyor musun bu dıkdator kadın daha ılk ıs günümde bana haksızlık yapmaya başladı.normalde öğlen 1 de ıs başı yapmam lazım beni 12 de çağırıyor .neden dıye sorduğumda ben ne ıstersem öyle olur sen yenı olduğun ıcın 12 de gelmen lazım falan diyor.sımdı ben buna ağzıma geleni sayıp ıstıfa edip çıkayom mı yoksa sessizce haksızlığa boyun eğip çalışayım mı bana sen söyle ? Ve ben bütün bunları daha ılk ıs günümde yaşıyorum … ?

valla benim ablam da zincir bir marketin bir subesinde müdür o da demiyor. çalışanların hepsi erkek onlar da aramıyor açıkcası 😂😂 ablam ilk basladığında aslında herkese karsı muhabbeti vardı ama isin b*ku çıkınca tüm herkesi toplayıp bundan sonra ilişkimiz, muhabbetimiz işle sınırlı dedi. artık işle ilgili konularda konusuyor sadece mağazadakilerle. he beraber yemek vs yerken muhabbet oluyor. ama öyle günaydın, kolay gelsin vs yok. çıkarken dikkatli olun diyip çıkıyor sadece 😂 ben de açıkcası müdürümden böyle bir samimiyet beklemem, göstermem de. merhaba merhaba kafi. çalıştığım okulda müdürümle birbirinizi görünce kafa sallardık sadece 😂 bence biraz alıngansınız. işinizi yapın gecin yani cok mu önemli?

Hoş geldin partisi veya çay kahve ikramı bekliyordu sanırım.

Sorsan ülkenin en az yarısı işe küfrederek gidiyordur. Millet keyfinden çalışıyor zaten (!). Kadının meymenetsiz suratına bakmayıp işiyle ilgilensin, nesi bu kadar zor?
onyargılı olabılırım onda hemfıkırız ama ben zaten karşı taraftan samımıyet beklemıyorum ki ..bak bır patron yenı gıren elemana hayırlı olsun demeyip veya hosgeldın demeyıp onu görmezden geliyorsa bu ne demek bılıyor musun benden cekecegın var seni sömurcem demek .ben buna takılıyorum zaten ınan kımseyle samımı olmak istemiyorum az ınsan çok huzur kafasında bırıyım ..ama sorun ne bılıyor musun bu dıkdator kadın daha ılk ıs günümde bana haksızlık yapmaya başladı.normalde öğlen 1 de ıs başı yapmam lazım beni 12 de çağırıyor .neden dıye sorduğumda ben ne ıstersem öyle olur sen yenı olduğun ıcın 12 de gelmen lazım falan diyor.sımdı ben buna ağzıma geleni sayıp ıstıfa edip çıkayom mı yoksa sessizce haksızlığa boyun eğip çalışayım mı bana sen söyle ? Ve ben bütün bunları daha ılk ıs günümde yaşıyorum … ?

Çalışma hayatının daha iyi bi kariyer hedefine sürüklediğini gördüm de evliliğe sürüklediğini yeni gördüm, neyse.

Kafası dolu olabilir, başka bi şeyle uğraşıyor aklı orda olabilir, unutmuş olabilir. Siz de biraz fazla peşin hükümlüsünüz. Bi bekleyin hele. İşinizi yapın geçin olmuyorsa da, ayın 1'inden 1'ine bakın

Benim yüreğim çirkin(bazı üyeler tarafından test edilip onaylandı) ama cevap vereyim. Kimse size samimiyet göstermek zorunda değil. Gösterse iyiymiş ama bazı insanlar öyledir işte. İş yerinde de gerek yok bence. Herkes işini yapsın kâfi.

Çok önyargılı değil misiniz? Birkaç saat çalışıp, hemen hiç iletişime geçmeden nasıl bu kanıya vardınız?
Evlenince eşinizin mükemmel bir insan olacağına ve çalışmaya ihtiyacınız olmayacağına nasıl emin oldunuz?
Ayy bir sürü soru var , sorulacak ama beni eşim çağırıyor 🤣😂😂🤣
Bu arada birilerine göre temiz kalpli de değilim.

Bir insanı bu kadar kötü sıfatlarla etiketlemek için bir gün yeterli mi yahu? Kötü laf söyler, mobing yapar o ayrı da bir günaydın demedi diye böyle söylüyorsanız işiniz zor; iş hayatında tutunamazsınız

Yahu tamam da canım benim günaydınla ılgılı bırsey yazmadım ki ben konuya.hayırlı olsun demedi bırde sert konuşuyor dıkdator yanı ben ne dersem burda o olur kafasında tamam anladım onada okey ama haksızlık yapıyorsa ? Mesela öğlen 1 de ıse başlamam lazım Ken sen yenı olduğun ıcın 12 de geleceksin dıyor .ben ne yapayım sımdı sen söyle ?
Günaydınla ilgili yazmamışsın hayırlı olsun ile ilgili yazmışsın. İkisi de aynı şey. Kadın arkadaşınız değil akrabanız değil hayırlı olsun demeyebilir. Sert konuşuyor da olabilir. Haksızlık yapıyorsa daha ilk gün, ilk gün otorite sağlamak istemiş olabilir sen erken gel işi öğrenene kadar demek istemiş olabilir. Baktınız işi öğrendiniz ama mobing yapıyor o zaman bölge müdürü vs kimse ona şikayet edersin. İlk günden böyle kurulursan o işte yapamazsın (hiçbir işte yapamazsın)
Bi de yanlış anlama ama öyle seni çalışmaktan kurtaracak zengin koca da muhtemelen seni beklemiyordur herkes (çok istisnalar hariç) kendi sosyo ekonomik çevresinden evleniyor. Yani üzgünüm ama bir doktorun veya çok iyi şartlarda çalışan bi yazılım mühendisinin ayda 200 bin kazanan birinin senle evlenme ihtimali var mı sence? Sana işi bıraktırsın?

Niye herkese kopyala yapıştır yapıyorsunuz? Bir kez yazmanız yeterli.

İşi öğrenmeniz, adapte olmanız için bir saat erken gelmenizi istemiştir. Ben işe ilk başladığımda bir hafta çalıştım maaş almadan sözleşmem yapıldıktan sonra. İşi bilmiyordum, öğrenmem gerekiyordu. Ayın birinde başlatacaz ama sen gelip git işi öğren dediler. Paşa paşa gittim geldim. Bir arkadaşım neredeyse bir ay böyle çalışmış. Bu sömürülmek değil. Yeni başladığınız bir işe hakim olabilmek için öğrenmeniz gerekir. Alt tarafı bir saat erken gel demişler. Benim çalışmaya gönlüm yok, bahane arıyorum deyin anlaşalım.

bak bır patron yenı gıren elemana hayırlı olsun demeyip veya hosgeldın demeyıp onu görmezden geliyorsa bu ne demek bılıyor musun benden cekecegın var seni sömurcem demek .ben buna takılıyorum

Hayirli olsun demedi diye bir suru cikarim yapip doldurmussunuz kendinizi ama calisana gayet sevimli gorunup hatta dogum gunlerinde hediye alip gecmis olsun icin evine pasta bilmem ne yollayan patronlar da öyle guzel sömürmeye calisiyor ki akliniz çıkar. :))) Tek sorun hayirli olsun, hosgeldin dememesiyse öpün basiniza koyun TR sartlarinda. 1. Gunden bunun icin dolmayin.

Canlarım bana bır akıl verin ..çalışmak zorundayım bır markete ıse başladım müdürüm bayan ,acayıp uyuz bır ınsan..aşırı kıbırlı..ılk ıs günüm olmasına rağmen yüzüme bakmadı hayırlı olsun demedi egosundan ölecek nerdeyse .Bu tarz ınsanlardan ıgrenıyorum.boyle çalışma arkadaşları olmaz olsun .evlenenene kadar çalışıp cıkcam zaten ama bazen o kadar yoruluyorum ki ınsanalrdan ,Allahım hayırlı bırı olsunda bıran önce evleneyim dıyorum kurtulayım dıyorum.benı bu çalışma hayatındaki ıgrenc însanlar evlılıge surukluyor..ne yapacağım bılmıyorum:KK43: kısmetleırm oluyor ama kımseye kalbım ısınmıyor

Oynamayı bilmeyen gelin yerim dar dermiş.

İş hayatına gönlünüz yok, bahane üretmek daha kolay. O demiyorsa siz diyeceksiniz merhaba, iyi çalışmalar, iyi akşamlar vs. Zamanla diyalog kurulur. Kimse kimseye bayılmıyor iş mecburiyet demek hele herkes gergin herkes burnundan soluyorken.
Ha ben resmî hatta soğuk nevale denilen pek samimiyet kurmayan gerektiği kadar iletişim kuran insanım iş yerinde. Kokmaz bulaşmaz derler gereksiz muhabbetlere giremezler yanımda. Tavsiye ederim.
Çalışma alanınız zaten zor, başka şeyleri kafanızda kurup iyice çekilmez duruma getirmenin anlamı yok. Üstelik gereksiz samimiyet daha tehlikelidir üç gün sonra yüzünü çevirebilir seni işten atmak için kuyu kazabilir market işlerinde çok defa duydum böyle şeyleri.

Onuadgılı

O zaman başka ben sadece size mesafeli diye önyargılısınız dedim

Sözleşmenizde ne yazıyorsa o olmalı ona da belirtin kendi egosunu böyle tatmin etmesine gerek yok

Arkadaşlar, tepki gösterenler iyi misiniz siz? Hayırlı olsun günaydın demek zorunda değil falan demişsiniz. Gayette demek zorunda. Hiçbir işte tutanamazsın diyen gördüm. Hayırlı olsun neden demek zorunda değil? Aylarca, yıllarca beraber çalışacaklar belkide? Böyle iletişim mi olur? 1 saat erken gelmenide isteyemez. İşi mesai saatinde öğrenirsin zaten. Daha doğru iletişim kuramayan birisi nasil yönetecek pardon? İş hayatı mobbing, zorbalık demek değil. Herkes sağlıklı, iletişimin düzgün olduğu ortamda çalışmayı hak eder. Buna dahi tepki gösterenlere akıl, fikir diliyorum. Konu sahibi sonuna kadar haklısın. O günaydın demediyse veya hayırlı olsunu çok gören biriyse ona göre davranman gerekecek. Evlenmek şuan gündeminde olmadığına göre çalışma hayatında hayatta kalmayı öğrenmek dışında bir çaren yok sanırım. Evlensen dahi belki çalışmak durumunda kalabilirsin. Bunada hazırlıklı olmalısın. Umarım sağlıklı bir iş ortamı nasip olur.

Sana şöyle bir akıl vereyim canım, çalışmak zorunda isen buna odaklan. Müdürünün suratına bakıp bakmayışını boşver o sana surat asıyorsa sen ona gülümse ve selam ver, sana cevap bile vermesin isterse yani beklentin olmamalı, herkes kendi davranışından mesuldur. İş ortamında herkes gergin ve mutsuzdur kimse çalışmaya bayılmıyor bunu aklında tut. Yapacağın işe ver kendini alacağın maaş ile ne yapacağını bir de...

Onuadgılı

Haklisın çekeceğin var bundan.bizim başımızdaki kişi de aynen anlattığın gibi.önyargılı falan değilsin.

Back
X