Yurt arkadaşı

Niye kötü olasınız ki temiz olana kadar uyarmaya devam ... Nefret ederim etrafta saç falan ööö...

Biz bi çizelge hazırlamıştık. Herkes duşunu aldıktan sonra banyoyu yıkar, yerleri de ıslak kalmasın diye paspasını çekerdi zaten ama onun haricinde haftada 2 gün sırayla wc temizliğine girişirdik. Haftasonları zaten odanın komple havalandırılması ve dip köşe temizliği hep bir eldendi... Tabi benim arkadaşlarım şükür ki benim gibi temizliğe önem veren tiplerdi. Diğer türlüsü zaten taş olsa çatlatır insanı. Düşman başına...

2 buçuk yıl yurtta yaşadım..
Pes ettim kiraya çıktım:KK55:

sifon cekmeyi bilmeyenlerle ayni odada degil arkadas bile olmazdim
butcen uygunsa ev tut kendine
en temizi
ben yurtta iki ay kalamamistim
ev gibisi yok

bızımde oyleydi . sinirlenir arkadaşımın dolabını bıle sılerdım klozetin kenarlarında idrar lekeleri ... neyseki bu sene okulu bıraktı odaya temız 1. sınıf biri geldi

Lisede dahil 7 yıl yurtta kaldım neler görmedmki elbiselerini 1yıl hiç yıkamadan giyen mı dersin,banyoyu sac içinde bırakan mı dersin,bide tam tersi aşırı temizlik hastası olan mı dersin...bence uyarın arkadaşınızı hayatında hiç temizlk yapmamış insanlarda olabiliyor sonuçta ya da sabrınız varsa yavaş yavaş öğretın.

4 kişilik yurt odasında ben de kaldım ama 6 ay dayanabildim.sonra tek başıma odaya çıktım.böyle bir rahatlama olamaz..
4 kişi 4 ayrı kafa,4 ayrı fikir 4 ayrı zikir durumu..
hiç uğraşma,yapabiliyorsan tek başına ya da en azından 2 kişilik odalı yurtlara çık.

6 yıllık yurt hayatı tecrübemle sana tavsiye bulunmak istiyorum değiştirmeye çalışma sadece yorulursun bu böyledir 6 7 ay bulaşıklarını yıkamayanlarla , regl kanlarını banyoda gördüğüm nasıl olsa temizlik gelecek mantığında insanlarla yaşadım tek çare ortak kullanma el sabununu bile görmezden gel ve atakta işe terliklerinle duş al başka yolu yok canım odanı değiştirmek istemiyorsan

Sadece 1 yıl yurtta kaldım. banyo çamur içinde, buzdolabı kokudan açılmıyor. İç çamaşırları yerlerde... Şimdi evdeyim. Huzur... Bence kaç kurtar kendini. İnsanlar değişmez.

canım merhaba, 2 yıl boyunca neler çektiğimi bilemezsin. bır corabı bır hafta gıymeler yetmezmıs gbı basucumuzda komıdının uzerıne koymalar,saclarını duzlerstırdkten sonra sac kılları,heryere yapısmıs saclar,pencerenın onunde kaş bıyık alınmıs ıpler leş gibi ,tuvalet copune yemek copu atmalar,odanın ıcınde ayakkabıyla gezınmeler.cok ugrastım cok cabaladım ayakkabı ısını hallettım sonra yıne basladı vs vs sana verebılecegıme n buyuk tavsıye sakın ama sakın, uzulur aram kötü olur dıye dusunme tavrını bellı et. Kaba konus demıyorum ama kibarca uyarabılırsın. Saclarını yaptıktan sonra temız bırakırmısın senın saclarını toplamaktan hoslanmıyorum herkes kendı temizliğinden sorumludur de. tekrar devam ederse daha sert bır dılle uyar . duzelırmı dıye bekleme tavrını koy. isterse konusmasınlar senınle sorun yapma bunları unıvde cok arkadaslık kurarsın. baska odaya gecmek cozum degıl dısarıdan cok bakımlı cok guzel dersın ama kız okadar pistirki tahammul edeemzsın. degıstırdıgınde ya gıttıgın odadakıler daha kötü cıkarsa garantısı yok. kımse ıcın duzenını bozma uyar. ben temız bırkaıyorum aynı ozenı gosterırmısınız aynı odadayız yuz yuze bakıyoruz bukadar zamanda kalıcaz huzursuzluk yaratmak ıstemıyorum sadece hoslanmıyorum ltfen dkkat edın de. aynı odada cok zor sukurler olsunkı mezun oldum kurtuldum. Bazılarının ıcınde yok utanma yok . sinir hastası gıbı devamlı yaptkları gozune batar odaklaanamzsın hıcbırseye oyuzden bastan UYAR.

Ben de yurtta kalıyorum .
Sifon sorunu olduğunda demiştim ki .
"Odaya biri mi girip çıkıyor kız ,.böyle kalmisti" ." Inanabiliyo musun?:" . Demiştim
bir daha bu olayla karsilasmadim .
Saç sorununu da bir kere temizledim banyoyu .
Sonra kız utandı sanırım benim yapmam dan bir daha o sorunu da yaşamadım

Yurt ortamları hijyenden yoksun yerlerdir maalesef, banyolar, tuvaletler vs. pis olur yani muhakkak kirleten ve temiz bırakmayan birileri oluyor. Oda içindeki pisliği, dağınıklığı falan fazla sorun etmemeye alışmak zorundasınız bence. İstediğin kadar uyar, anlamayan da anlamıyor. Ben de yurttayım hatta 3. yılım ve inanılmaz sıkıldım artık yurt hayatından. Özellikle bu yılki oda arkadaşlarım resmen kendi pisliklerini görmeyen cinsten kişiler, günlerce bulaşıklarını yıkamadıkları halde masa tozlanmış diye laf ederler, dağınıklarını söylemiyorum bile... Bir süre sonra görmemeye başlıyorsun, kendi eşyaların ve kendi alanın temiz olsun yeter çünkü o kadar çok insan var ki... Söyleyecek şey bulamıyorum, hangi birini düzelteceksin...

Back
X