• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt Dışı Alışveriş Siteleri

special_32

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
20
6
36
41
Arkadaşlar yurtdışından ürün getirttiğiniz site var mı hiç önerebileceğiniz prosüdür nasıl işliyor

Aliexpres ve ebay var.
Dikkat etmek gereken bazı noktalar var. Türkiye satışı yasak olan ürünler var, ilaç, telefon gibi. bunlar dışında istediğiniz ürünü alabiliyorsunuz. Yalnızca 100 dolardan fazla tutan ürünler için gümrük vergisi alıyorlar. Fiyat ürüne ve fiyata göre artıyor hali ile.

Önceleri AliExpress'ten birkaç kez alışveriş yapmıştım. 20-30 gün içerisinde gelmişti ve aldığım ürünler tamamen sorunsuz ve istediğim gibiydi. Ayrıca belli süreler içerisinde de vazgeçebiliyor ve ödemenizi iade alabiliyorsunuz. Ücretsiz sevkiyatlı olan satıcılardan kargo ücreti ödemden 1-2 dolarlık ürünleri bile alabiliyorsunuz. Fakat ürünler PTT'ye geliyor ve son zamanlar takip sistemlerini değiştirdiklerinden ürün Türkiye'ye ulaştıktan sonra takip edilemiyor ve gümrükte kayboluyor. Ülkemize gelene kadar tüm aşamaları sipariş takip aşamasında görmeme rağmen Türkiye'de bana ulaşmıyor. Bu şekilde birkaç ürünümü alamadım fakat yine de ödememi iade ettiler. Yeni takip sistemi tam olarak oturana kadar geçici bir süreliğine alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Özet olarak eBay, AliBaba ve AliExpress dünyanın en güvenilir eticaret sitelerindendir. Bu siteler gibi siteler bizim N11, Gittigidiyor gibi sitelerdir ve site sahibi şirket değil üyeler ve üye şirketler satış yaparlar. Fakat güvenlikleri ve müşteri memnuniyetleri öncelikli olduğundan yaptığınız ödeme site hesabında kalır ve alıcı ürünün ulaştığını onaylarsa satıcının hesabına geçer. Aksi takdirde satıcı malı teslim ettiğini kanıtlayamazsa alıcıya parası iade edilip işlem iptal edilir. Bu nedenle korkulacak bir şey yoktur. Yine de bu işlerden anlayan biri ile birlikte alışveriş yapmakta fayda vardır.

Back
X