Yurt dışı boşanmalar acill yardım bitte...

Mahsum35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2018
10
0
1
47
Merhaba kısa tutmaya çalışıcam arkadaşlar bilgisi olan lütfen bilgisini paylaşsın.
Eşimle Almanyadan yaşıyorduk vizemin bitmesine yakın beni kandırıp Tr ye yolladı .Ve ben Tr de kaldım oyuna getirdi beni şimdi diceksinizki Adam istemiyorsa sen niye istiyorsun?
Dürüst davranmadığı için çok mutsuzum arada yaşadığım şoklar bunalımlar geçti kendimi biraz toparladım ve bu sebepden yazıyorum .Bana yaptıkları yanına kalmamalı bu kadar kolay olmamalı, Ben şimdi manevi dava açmak istiyorum ayrıca nafaka ama kurnaz beni gönderdi Tr den bir şey yapamazmışım .Almanyada olsa imişim çok şey yapabilirmişim .
Ben avukat tutucam ama biraz bilgi sahibi olmak istiyorum

Resmi nikâhınız yok mu ? Es sebebiyle gidip dava açamıyor musunuz ?
Çocuğunuz var mı ?

Sen vizeye basvurabilirsin yine, turkiyede olsan bile alman konsolosluğuna gidip. Sonuçta resmi olarak evlisiniz sanırım hala . Ben de almanya-da yaşıyorum, sen neredesin ? eşim avukat , sorabilirim ona
Çok sevinirim sorarsanız ben münihe yakın bir köyde oturuyordum.

1 yıl oldu ama arada 2 sefer de benim dışımda gönderildim.vizem de bir hafta oluyor biteli. Oturum kartında 20.07.2018

Nereye kendi dışınızda gönderildiniz anlamadım? Bide genelde oturum 3 senelik veriliyor sizin niye 1 yıllıktı? Eşinizin orda oturum durumu, vatandaşlığı, maddi geliri önemli. Alman vatandaşı mi ? Onun evrakları ile tekrar başvuru yapmanız gerekiyormus konsolosluğa:/

sizi nasıl kandırdı ki onu anlamadım ben . Siz vizenizin biteceği tarihi bilmiyor muydunuz ? Ayrıca siz türk hukukuna göre evlendiniz, bu durumda sizi kandirdigina dair (Sonuçta, sizin 1 yılınızı çaldı , başka bir ülkeye götürdü vs.)türk mahkemelerinde dava acabilirsiniz . Bildiğim kadarıyla zaten burda maalesef süresiz oturum alana kadar eşinize mahkumsunuz :/

Ben Türkiyede işimi kapattım ssk mı durdurdum severek evlendim .Eşimin bana söylediği herşeyin yalan olduğunu almanyaya gelince öğrendim. Ama kendisi ve Annesi yüzünden sıkıntılar yaşadım.
Iki kez Annesi istediği için Tr gönderdiler .Tekrar özür dileyip geri getirdi eşim ama hiç bir şey değişmedi. Beni kursa bile göndermedi uzattı bahaneyle en son gelişim tatil diye yolladı. Bende gelicem dedi vize bitiyor dediğimde onun bir önemi yok ben burdan başvurucam dedi .Benim aklıma kötü bir şey gelmedi bilemedim .insan eşine inanır guvenir diye.

Bize oturum 1 yıllık verildi .

Almanyada eslere nafaka diye birsey yok ... esiniz alman vatandasi mi türk vatandasi mi?

Edit: türk batandasiymis. O zaman türkiyenin kanunlarina göre bosanicaksiniz.
Birde oturumunuz yanarsa oraya dönüsünpz biraz zor gözüküyor....

Peki ben burdan dava açarsam manevi tazminat ve yoksulluk nafakası alırmıyim.
Birde yakın zamanda eşim tr ye gelecekmiş ben onu konsolosluga veya karakola şikayet etsem beni dolandırdı kandırdı tüm eşyalrımız orda kaldı evraklarımızbile yenisi eskisi anılarımız kızımla hepsi orda kaldı.

Kendisi calismadigi icin ve esinin maasi yetersizse 1 yil veriliyor sadece ... bildigim kadariyla :/

Valla türkiyede naparsiniz bilmiyorum gerçi dava acabilirsiniz, bir şey tutturursunuz tutturamazsiniz bilmiyorum ama burda nafaka filan alamazsınız:/ siz nafaka mi almak istiyorsunuz yoksa almanyaya mi gelmek istiyorsunuz

Benim zaten geri dönme gb bir düşüncem yok artık çünkü kızım onlardan çok koltuğundan ve onları istemediğinden Almanya deyince ağlıyor artık ben bize yapılanlar yanlarına kalmasın istiyorum onların canlarını sadece parasıyla yakabilirim. Çünkü vicdan ve merhamet yok onlarda kızıma bir tokayı çok gören insanlar iki yılda ömrümü yediler

almanyada eslere nafaka baglanmiyor :/ ama zaten türk vatandasi oldugu icin türkiyede bir avukata danisin sanirim alirsiniz nafakayi ödemese bile türkiyeye adimini attigi an slirlar cebinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…