- 22 Eylül 2018
- 1.117
- 885
- 123
- Konu Sahibi 1111010001
-
Aynı durumdayız, çocuklar liseyi bitirsin tek dileğim çocuklarımı da alıp defolup gitmek. Ama konn hakkında hiçbir bilgim yok. Aşçılık iyi fikir olabilir yaş şartı var mı acaba? Ben genç sayılmamMerhaba Hanımlar,
Doktor, avukat ya da mühendis ya da... değilim. Uluslararası geçerli mesleğim yok.Yurt dışına gitmek istiyorum ama benden ne olur, orada ne gibi bir iş yapabilirim bilmiyorum. Mesela burada aşçılık eğitimi alıp gitsem orada iş bulabilir miyim emin değilim. Yurt dışı çok genel kaldı farkındayım. İçinizde geçerli bir mesleği yokken yurt dışına gidip tutunanların hikayelerini duymaya ihtiyacım var.
Türk aşçı dolu ama işçi vizesi ile gelmesi gerekiyor.Bunun için iş veren davet edecek.Davet etmesi için yıllık ciddi bir maaş vereceğini göstermesi gerekiyor.Sigorta masrafı filan epey yüklü oluyor.iyi bir aşçı olursanız neden olmasın? Türk aşçı dolu buralar
tabii, genelde de tanıdığım aşçılar Türkiye'de cafe, restoran ve otel aşçılarıydı. Bazılarına Türkiye'ye seyahat eden yabancılar direkt iş teklifi etmiş. Bazıları ise işe başvurarak gelmiş.Türk aşçı dolu ama işçi vizesi ile gelmesi gerekiyor.Bunun için iş veren davet edecek.Davet etmesi için yıllık ciddi bir maaş vereceğini göstermesi gerekiyor.Sigorta masrafı filan epey yüklü oluyor.
Artık eskidendi işçi göçü şuan o kadar çok insan gitmek istiyor ki vasıfsız eleman istemiyor diğer ülkelerde. Daha dogrusu vasıflı olup reddedilenler bile var. Umarım hayırlısı olur.Merhaba Hanımlar,
Doktor, avukat ya da mühendis ya da... değilim. Uluslararası geçerli mesleğim yok.Yurt dışına gitmek istiyorum ama benden ne olur, orada ne gibi bir iş yapabilirim bilmiyorum. Mesela burada aşçılık eğitimi alıp gitsem orada iş bulabilir miyim emin değilim. Yurt dışı çok genel kaldı farkındayım. İçinizde geçerli bir mesleği yokken yurt dışına gidip tutunanların hikayelerini duymaya ihtiyacım var.
Benim bildigim doktor IT ci vs haric almasi zor artik, en son gocmen yasa tasarisi falan onaylandi ben gelirken. Butun Avrupa su an nasil gocmen azaltiriz onun derdinde.aşçılık eğitimim yok. almayı düşündüğüm bir eğitimdi. aşçılık bir örnekti. fotoğrafçılık, tırnak tasarımcısı, emlak danışmanlığı... aklıma gelen diğer meslekler. bunların geçerliliği nedir yurt dışında? ya da sizin önerebileceğiniz eğitimini alıp yurt dışında da yapabileceğim meslekler?
Bir tanıdığım Florida da yüksek lisansa gidip işi gücü bırakıp emlakçı olmuştu şuan çok iyi bir pozisyonda ne kendi meslegini yapıyor ne yüksek lisansı bitirdi emlakcilik güzel fikir .aşçılık eğitimim yok. almayı düşündüğüm bir eğitimdi. aşçılık bir örnekti. fotoğrafçılık, tırnak tasarımcısı, emlak danışmanlığı... aklıma gelen diğer meslekler. bunların geçerliliği nedir yurt dışında? ya da sizin önerebileceğiniz eğitimini alıp yurt dışında da yapabileceğim meslekler?
Merhaba Hanımlar,
Bir arkadaşım almanyaya gidip stand açmıştı, tam detay bilmiyorum ama iyi kazanıyor. Boncuk işi el yapımı kolye, bileklik, küpeler, son dönem moda olan örme çantalar vb şeyler satıyor. Hatta boncuk işlerinin bir kısmını ben yapıyorum, bu detay önemli bence çünkü inanılmaz sipariş geçiyor. Sadece bir kısmını ben yapabiliyorum, bir sürü kişiyle anlaşmalı olarak ilerliyor. Ticaret kafanız varsa böyle bir şey olabilir.Merhaba Hanımlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?