• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt dışında hangi kart kullanılmalı

kahvemmis

Neden?
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2024
86
203
8
Herkese merhabalar,
2 hafta sonra yurt dışına gideceğim. İskandinav ülkelerinden birine.
Euro hesabım var fakat kendi para birimleri farklı.
Birkaç arkadaşım orada kredi kartı kullanmamı önerdi. Banka kartları komisyon kesebiliyormuş. Şu an kredi kartım yok. Sizce yurt dışındaki harcamalarım için hangi bankadan kredi kartı çıkarmalıyım? Yoksa mastercard bir banka kartından da komisyon kesilmez mi?

Herkese merhabalar,
2 hafta sonra yurt dışına gideceğim. İskandinav ülkelerinden birine.
Euro hesabım var fakat kendi para birimleri farklı.
Birkaç arkadaşım orada kredi kartı kullanmamı önerdi. Banka kartları komisyon kesebiliyormuş. Şu an kredi kartım yok. Sizce yurt dışındaki harcamalarım için hangi bankadan kredi kartı çıkarmalıyım? Yoksa mastercard bir banka kartından da komisyon kesilmez mi?
Madem hesabınızdan nakit harcayacaksiniz, en güzeli paranızı Euro olarak yanınıza alıp orda çevirmeniz.
Kredi kartına gelince; Ocak ayında garanti kredi kartımı Çin'de alipay hesabına bağlayıp kullandım, gerçekten çok bişey kesilmemisti. Bankanızın websitesinde komisyon ile ilgili detaylar vardır belki, bir bakın.

Visa veya master olmasi farkrtmez, her turlu banka kazanir. O komisyonu alir, birde kur ceviriminden alir. Asil koyan kur cevirimi oluyor.
Kredi karti kullanmayi planliyorsan maximiles, wings gibi mil kazandiran kartlardan al cok cok artilari var lounge kullanimi, fast track kullanimi vb gibi ayrica bankandan kesinlikle doviz extre iste.
Bankaya eu, usd borclanirsin ayni para birimininden oder gecersin. Bosa bankaya fazladan para kazandirmamis olursun.

Bankadaki paranızın hepsini sakın Euro yapıp yanınıza almayın.
Yapı kredi kullanıyorum ben, uzun ya da kısa seyahat olması fark etmiyor hiç. Düz hesap konuşayım, Euro 45 olsun, 10 Euroluk bir şey alırsam anında kartıma 450 TL olarak yansıyor.
Bir de aklınızda olsun bazı yerler dolar ve euro olarak iki ayrı seçenek sunuyor. Yemek yediniz, kartla ödeme yapacaksınız 10 Euro ya da 10 USD yazıyor, istediğinizi seçiyorsunuz, ben ilk seyahatimizden sonra akıllandım ve sonrasında hep doları seçtim, çünkü dolar daha ucuz.

Back
X