Yurt dışından gelen kuzenlerim

usuyenprenses

Her insan, yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
5.379
4.001
373
Merhaba,

Senede 2 kere tatile gelen yurt dışında teyzem var ve 3 tane çocukları.
Onları kimse evine almadıkları için yani annemin diğer kardeşlerinden hiç kimse (6 kardeşler)
bizde kalıyorlar.
Kuzenlerimi çok seviyorum ama biraz sıradışılar.
Şöyle ki ev işlerine ellerini sürmezler. 3-5 gün kalsalar neyse ama en az 1 ay kalıyorlar.
Erkek kuzenim gene yediğini kaldırıyor ama kız kuzenim hiç iş yapmaz.
1 ayakkabı ile tek başına makine çalıştırıyor biz ise haftada sadece 2 kere çalıştırırız.
Elektrik parasını kız kardeşimle biz ödüyoruz
Babam kendisi ödemediği için akşamdan sabaha 2 tane klimayı kapattırmıyor.
Bu ay 330 tl gelmiş kız kardeşimle çıldırdık.
Bugün 2 kuzenim geldi.
Diğer akrabalara söylemişler onlar kabul etmemişler bana siz de kalabilir miyiz dedi hayır diyemem,
demedim de..
Tabiki olur dedim.
Şimdi şöyle gündüz sıcak diye çıkmazlar klima açık kapılar penceler açık otururlar.Akşam gezmeye çıkarlar.
e akşam da babam açıyor.
Normalde biz hepimiz çalışıyoruz gündüz evde kimse yok.
Klimayı kapatalım desek kız kuzenim kızar, küser saçma sapan tripler yapar.
Yatağını bile hazırlamaz ki biz çalışıyoruz o gündüz evde akşam gezmeye çıkar.
İlla bizi de yanında sürükler gece çok geç dönüyor.
Aslında seviyorum kendilerini ama evleri de var burda orda kalmıyorlar.
1 ay bizdeler napıcam ben :/

Klimayı bozun.. Kuzenlere de açıkça söyleyin.. Yediğin yemeğin tabağını kaldır. Sen evi süpür, sen sil. Sen balkonları yıka.. Gibi küçük görevler verebilirsiniz.
Ama klimayı açmayın çok geliyor derseniz, olmaz.. En iyisi bozun..
ama benden büyük saygısızlık etmek istemiyorum

şaka bi yana klima bozuk deyip açtırmazsınız. P Penolophe nin dediği gibi görevler verebilirsin sunu sunu yap diye. küserse dekendine küser. mecbur sizde kalıcak kimse istemiyormuş. ve mecbur acıkınca çıkmak isteyince vs kendi konuşmak zorunda kalıcak. bence dene

ama sen çalışıp geliyorsun sonuçta. onun sana saygısızlık etmemesi lazım. ayrıca misafir. biz bi yere gitsek arkamızı toplarız öyle gördük öyle öğrendik. kuzenimiz bile olsa

şaka bi yana klima bozuk deyip açtırmazsınız. P Penolophe nin dediği gibi görevler verebilirsin sunu sunu yap diye. küserse dekendine küser. mecbur sizde kalıcak kimse istemiyormuş. ve mecbur acıkınca çıkmak isteyince vs kendi konuşmak zorunda kalıcak. bence dene
öyle diyemeyiz onu diğer kuzenlerim söylemiş zaten :D aynı bahane olmaz hem annemlere dedim ayıp olur diyorlar biz ailecek biraz safız :/

ama sen çalışıp geliyorsun sonuçta. onun sana saygısızlık etmemesi lazım. ayrıca misafir. biz bi yere gitsek arkamızı toplarız öyle gördük öyle öğrendik. kuzenimiz bile olsa
aynen hele biz annem nasıl yetiştirmişse aç bile olsak teyzem de olsa açız demeyiz yani bize çok garip geliyor bu davranışları

klima zaten gerekli demek ki eviniz sıcakmış

tabağını kaldırmazsa siz de kaldırmayın

yani birazda dağınık yaşayın kimse ölmez

yatağını toplamazsa akşam da o yatakta o yatacak

boş verin

akşam gezmek istemiyorsanız gezmeyin

bir de zaten onlar yokken klima çalışmış 330 Tl gelmiş demek ki klima ya gerçekten bozuk ya da eski çok yakıyor

o işe çare düşünün

Neden saygısızlık olsun. 1 ay kalıyorlarmış. Ayrıca evlerinde olsalar, evlerinde de aynı işi yapacaklar.. Misafirlik 3 gün olur. Kuzenlerin misafirlikten çıkmışlar.. Olmaz yani. madem iş yapmak istemiyorlar, otele gidecekler. Kimse onların hizmetçisi değil..

Hayır demeyi öğrenin. Olmaz ki öyle her sene her sene, otel mi sizin ev?
Bir olur iki olur, ne bu böyle daimi üyelik yaptırmışlar size sanki.
Bu sene müsait değiliz canım kusura bakma, kabul edemeyeceğiz diyeceksiniz. Bahaneye falan gerek yok, ev sizin eviniz.
Geçen anneme sinir oldum bir konuda. Komşu tencereyi almış, 2 gün oldu getirmemiş biz de yemek pişireceğiz. Gidip kendi tenceresini isteyemiyor. Dedim hayırdır? Ulan mal benim malım, kendi malımı istemeye mi korkacağım? Bir yemek 2 günde pişmiyor, ya sen gidip iste ya ben gidip isterim seç birini. :KK53:
Ben pek paylaşımcı değilim, ondan sert olabilirim fakat örnekler aynı. Kendi evinizde misafir konumuna düşmenize hiç gerek yok. :KK14:

zaten kimse istemezken sen on ları eve kabul ederek yeterince saygı göstermişsin.
kendi evinde kalmayıp da sizde kalmak istiyorsa da bu onun sizi ne kadar hizmetçi olarak gördüğünü gösterir.

Hayır demeyi öğrenin. Olmaz ki öyle her sene her sene, otel mi sizin ev?
Bir olur iki olur, ne bu böyle daimi üyelik yaptırmışlar size sanki.
Bu sene müsait değiliz canım kusura bakma, kabul edemeyeceğiz diyeceksiniz. Bahaneye falan gerek yok, ev sizin eviniz.
Geçen anneme sinir oldum bir konuda. Komşu tencereyi almış, 2 gün oldu getirmemiş biz de yemek pişireceğiz. Gidip kendi tenceresini isteyemiyor. Dedim hayırdır? Ulan mal benim malım, kendi malımı istemeye mi korkacağım? Bir yemek 2 günde pişmiyor, ya sen gidip iste ya ben gidip isterim seç birini. :KK53:
Ben pek paylaşımcı değilim, ondan sert olabilirim fakat örnekler aynı. Kendi evinizde misafir konumuna düşmenize hiç gerek yok. :KK14:
ay valla biz hiç isteyemiyoruz ben istesem annem babam kızıyor ayıp olur diye :)
öyle çoook eşyamız başkasındadır şuan geri isteyemediğimiz için

zaten kimse istemezken sen on ları eve kabul ederek yeterince saygı göstermişsin.
kendi evinde kalmayıp da sizde kalmak istiyorsa da bu onun sizi ne kadar hizmetçi olarak gördüğünü gösterir.
kız kardeşim abla bunlar bizi kullanıyor diyor sanırım öyle :(

Kendi evleri varmış zaten kabul etmeyin orada kalsınlar.
Misafir misafirliğini bilmezse sizin yaptığınız ayıp olmaz bu durumda.
içinde eşyaları yok ama bir alışverişte 2 bin , 3 bin harcarlar akrabalarımız da kızıyor o kadar harcama yapacaklarına evlerini döşeyip orda kalsınlar diye

klima zaten gerekli demek ki eviniz sıcakmış

tabağını kaldırmazsa siz de kaldırmayın

yani birazda dağınık yaşayın kimse ölmez

yatağını toplamazsa akşam da o yatakta o yatacak

boş verin

akşam gezmek istemiyorsanız gezmeyin

bir de zaten onlar yokken klima çalışmış 330 Tl gelmiş demek ki klima ya gerçekten bozuk ya da eski çok yakıyor

o işe çare düşünün
bize bağlı bir sontaj var babamın kardeşleri de kullanıyor ve sürekli açıyorlar biz açmadığımız halde yağmurlu havada bile açıyorlar ve elektrik parası ödemiyorlar sanırım ondan da çok geldi

Back
X