yurtdışı öğretmenlik hakkında düşünceleriniz.

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
arkadaşlar daha önce birkaç kez yazmıştım ailevi durumumu.ailemi kesin olarak reddettim.(hayatımı tehdit ettikleri için) ve büyük bir aptallık yapıp onların olduğu yere tayin istedim(ipler ben buraya tayin istedikten sonra tamamen koptu.) şu anki aklım olsa asla onlarla aynı şehri istemezdim (aramızda sadece 50 dk var ama asla görüşmedim yaklaşık 2 aydır tel ile felan da görüşmüyoruz.)
yani beni buraya bağlayan bişey yok.çok önceden bu yana düşündüğüm bir şey vardı yurtdışı öğretmenlik 5 yılımı tamamladığı için başvuru hakkım var.yalnız avrupa ülkeleri olmaz dilim yok orta asya türk cumhuriyetleri olabilir ama .,
oralar hakkında bilginiz var mı ? bazı arkadaşlarım ne yapacaksın orda yalnız başına diyor ama ben milli eğitimin bünyesinde gidecem ve Türk konsolosluklarında görev alacam.onlar ne görev verirse.yerimd eolsanız ne yapardınız? türk cumhuriyetleri güvenli midir? doğru bir karar vermek istiyorum çünkü hayatımın bir bölümü orda geçecek.şimdiden teşekkürler.

evet gidebilirsin. güvenlik konusuna gelince istanbulda önünü arkanı ne kadar kolluyorsan orada da o kadar kollarsın en fazla, neticede yabancısın. ama bunun fazlası ekstra bir güvenlik önlemi gerektirecek bir durum olmayacaktır. zaten sana lojman vereceklerdir. çok rahat edersin oralarda. bence değerlendirmeye değer. türkiyeye bir de oralardan bak.

Benim babam da yapmıştı bundan, 5 sene Fransa'ya gitmiştik. Ki Fransızcası sadece lisede öğrendiği kadardı sınava girdiğinde. Çok, çok güzel bir tecrübeydi. Ben öğretmen olsam kesin giderdim. Hele Orta Asya'ya gidecekseniz... Yaşam şartlarını bilmiyorum ama coğrafya ve ataların izini sürmek anlamında süper bir tecrübe olmaz mı?

çok haklısın canım çok sağolun cevaplarınız beni cesaretlendiriyor .

Böyle bir fırsat varsa değerlendir bence de. Çok eğlenceli olur. Ben de üni. okurken Almanya'ya gittim, Almancam azdı ama İngilizce ile idare ettik. Yurt dışı, yeni yerler, yeni insanlar. Bence denemeye değer.

şimdi gitmesine gidin de bazı şeyleri önceden bilip gidin..
orta asya bana göre avrupa halt etmiş mis gibi gerçek bir dünya (eski kadim topraklar)
fakat kırgızistan rusyaya paralel yaşayan bir memleket söyleyeyim..2004 de orayı kazandığımda rusyadaki turuncu devrime paralel isyanlar çıktı...bu dönem rusya daha doğrusu ukrayna tarafları gene iç savaşla mücadele ederken oraların patlaması da an meselesi..gerçi açıpta tv de kırgızistan güncel siyaseti takip eden biri değilim..
ben size gidebiliyorsanız en azından hem vatan toprağına yakın düşün ki 1 saatte Artvin'den ve yahut Erzurum'dan giriş yapabileceğin Azerbeycan'ı öneririm..
bende gitmen taraftarıyım senin için güzel olur umarım ama gitmeden önce başvurunu yapmadan önce iyi araştır..kırgızistanda anadilimiz pek bir işe yaramıyor sadece bir kaç epeski türkçe kelimeler..
kültigin tonguz monguz gibisinden

çok teşekkür ederim canım yorumun için.evet zaten ilk tercihim azerbaycan olacak. ama diyelim ki kırgızistana verdiler.bir de şöyle düşünüyorum orda yalnız olmayacağım benim gibi türk arkadaşlar olacak.yalnız kalmam herhalde.

istesen de yalnız kalamazsın elini sallasan Türke çarpıyor orada. Kazakistan da aynı şekilde. Ayrıca Orta Asya ülkeleri arasında pahalı olan sadece Kazakistandır. Bahsedilen kira rakamları orası için geçerlidir. Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan vasattır. Lojmanda kalırsan zaten kirayı düşünme. Ama ev tercih edersen ve lükse ihtiyacın yoksa 350-500 $ arasında uygun bir ev bulabilirsin. Sana yardımcı olur önce Türk öğrenciler, sonra Türk hocalar. Alışınca dönmek istemezsin o coğrafyadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…