Yurtdisinda büyüyen ve Türkiye´ye gelin giden Bayanlar ?

cansin90

gülümse inadina =)
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
747
123
123
Merhaba KK üyeleri,

bu konu benim kafami cok kurcaliyor..Yurtdisinda büyüyen, yasayan ve evlenip Türkiyeye gidenlere sormak istiyorum.

Nasil orada yasam? Alisabildinizmi? Mutlumusunuz? Is bulma imkani varmi?

Ne olur yasayanlar benimle/bizimle paylasirmi yasadiklarini?

Karmakarisigim bana yardimci olun....

bende bi kac sene icinde türkiyeye dönmeyi düsünüyorum esimle,
bu sordugun sorular tamamen nerde yasayacagina ve ordaki maddi durumunuza bagli.
böyle bi konuyu genellemek mümkün degil.

Evlenecegin sahsin maddi durumu yerindeyse ve gelismis bi sehre gideceksen daha az zorluk cekersin...

Kendim böyle birsey yasamadim ama arkadasim cok iddialiydi sevdigim kisi icin is bulup calisirim gul gibi gecinir gideriz orda hem kendi ülkemde sorun olmaz diye ailesi izin vermedi buda cocuga kacti tr de bir 3 ay kaldiktan sonra bu gece gündüz agla sizla cevresindeki hersey herkes yabanci soguk bunalima girdi e ailesiyle de arasi yok geride dönemedi en sonunda kendisi almanyadan tr e gitmisti kocasinida alip avusturyaya döndü simdi cocugu var gayet mutlu... Aslina bakilirsa iki ülkede yabanci ama tr de yapamadi nedense... Baslarda kolay olabilir ama sonralari cok zor olur alisman...

benim bir arkadaşım vardı, eşi belçika'dan denizliye gelin geldi, kız 3 dil bildiği için iş bulması çok kolay oldu, e iş ortamı şu bu derken alıştı gitti 5 senedir evliler bebişleri bile var, ama böyle bir durumda aile desteği uzaktanda olsa çok çok önemli, eğer niyetin varsa böyle bişeye sakın aileni karşına alma derim

cnm bende 4 sene önce almanyadan tr ye gelin geldim...büyük turistik bi şehirdeyim hiç zorluk çekmedim..benimde 3 dilim var istediğim an iş bulma imkanımda var ama şu an bebeğim olduğu için çalışmıyorum onun büyümesini bekliyorum...hiç zorluk çekmedim bu arada...eşimde çok destek verdi ailemde..almanyayada sık sık gidiyorum ailemi görmek için tabikiii,ama asla tekrar temelli dönmeyi düşünmüyorum..türkiyede çok mutluyum çünki...alışılıyo istenirse merak etme...hiç bi şekilde maddi sıkıntıda çekmiyoruz sadece eşim çalıştığı halde...hayat standartlarımda değişmedi...

cnm bende 4 sene önce almanyadan tr ye gelin geldim...büyük turistik bi şehirdeyim hiç zorluk çekmedim..benimde 3 dilim var istediğim an iş bulma imkanımda var ama şu an bebeğim olduğu için çalışmıyorum onun büyümesini bekliyorum...hiç zorluk çekmedim bu arada...eşimde çok destek verdi ailemde..almanyayada sık sık gidiyorum ailemi görmek için tabikiii,ama asla tekrar temelli dönmeyi düşünmüyorum..türkiyede çok mutluyum çünki...alışılıyo istenirse merak etme...hiç bi şekilde maddi sıkıntıda çekmiyoruz sadece eşim çalıştığı halde...hayat standartlarımda değişmedi...

ne güzel cok sevindim adiniza....benimde böyle bir hayalim var, Rabbim nasip ederse sevdigim insanin yanina gitmeyi istiyorum. Ailemin rizasi yok ama zaman herseyi gösterecektir..

Oraya alisamamaktan ve gittigime pisman olmaktan cok cok Korkuyorum...

Back
X