Doğuma Hazırlık Yurtdışında doğum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Su_perisiiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
812
659
103
iyi günler hanımlar,

Yurtdışında doğum hakkında ne düşünüyorsunuz. Hamileliğim illerlediği için artık yavaş yavaş doğum hakkında düşünmeye başladım. Sigorta gibi konularda hiç bir sorun yok ve doğum sonrası bebeğim avrupa ülkesi vatandaşı olma şansınada sahip. Tabi ayriyeten türk vatandaliğinida alacak. Her iki ülkeninde hastane şartlarını biliyorum ve ordaki devlet hastaneleri türkiyedeki özel hastane kalitesinde. Yurtdışında doğum yapmanın bir çok avantajı var ama bir tarafdanda eşimin yanımda bulunma imkanı yok çünki iş yerinden izin alamıyor. Bu durumda merak ettiğim siz be yapardınız?

Son düzenleme:
Bu şartlara sahip olsam yurtdışında doğumu düşünürdüm kesinlikle. Zaten orda sizden bağımsız kurulu bir düzen varmış, annenler ordaymış. Eşinin olmayacak olması düşündürdü tabii ama ben olsam orda doğururdum. Hangi ülke bu arada?

bence çocuğun ilerde sana çok teşekkür eder diye düşünüyorum avupa ülke vatandaşı olmak şu anki şartlarda çok iyi bence hemde çok çok iyi

Bence Almanyada dogurun. Bu aralar öyle seyler okuyorum ki, Türkiyede özel yada devlet hastanesi farkli degil. Avrupada en azindan isini kaybetmemek icin düzgün calisiyorlar. Tabi esinizin olmamasi zor . Hem bide cocuk oranin vatandasi da oluyor. Cocugunuz icin iyi bir gelecek olabilir. Böyle seyleri düsünün..

her doğan çocuk alabiliyormu bilmiyorum ama benim durumum farklı. Benim süresiz oturumum var ve doğumumu orada yaparsam çocuğum hiç sorunsuz vatandaşlığı alacak.

Ben ingilterede dogum yapacagim ve cocuguma turk vatandasligi vermeyecegim madem imkaniniz var kesinlikle yurtidisinda dogurun. Hem insani muamele hem de avrupa vatandasligi

Evet devlet hastanelerinin durumu gerçekten rezalet, beni en çokta bu konu endişelendiriyor. Ben kararımı yurt dışından tarafa verdim ama eşim şuan daha biraz sorun çıkartıyor.

Esimsiz asla düşünmem. Ama bakacak kimseniz yoksa mecbursaniz değerlendirilebilir .

Annem yanımda olacaktı son ay ama ne yazıkki oda gelemiyor eşimde çok yoğun çalışıyor izin alamıycak :( birde ben özel hastanede doğumumu yapmak istiyorum çünki devlet hastanelerine başından beri güvenmiyorum. Almanyada kadın doğum klinkleri burdaki özel hastane kalitesinde ( kız kardeşim yakın bir zamanda doğum yaptı ordan biliyorum). Burda okadar parayı vereceğime orda ailemin yanında hiç birşey ödemeden yapmak çok daha mantıklı geliyor. Ama işte eşim yanımda olmayacak beni üzen sadece bu konu :(

iyi günler hanımlar,

Yurtdışında doğum hakkında ne düşünüyorsunuz. Hamileliğim illerlediği için artık yavaş yavaş doğum hakkında düşünmeye başladım. Ailem yurtdışında olduğu için doğumumu bulundukları ülkede yapmamı istiyorlar. Sigorta gibi konularda hiç bir sorun yok ve doğum sonrası bebeğim avrupa ülkesi vatandaşı olma şansınada sahip. Tabi ayriyeten türk vatandaliğinida alacak. Her iki ülkeninde hastane şartlarını biliyorum ve ordaki devlet hastaneleri türkiyedeki özel hastane kalitesinde. Yurtdışında doğum yapmanın bir çok avantajı var ama bir tarafdanda eşimin yanımda bulunma imkanı yok çünki iş yerinden izin alamıyor. Bu durumda merak ettiğim siz be yapardınız?
Yani benmde tam tersi durumum. Yurtdişndayz ailem gelemedi. Annem Tr ye gel ben yanında olurum dedi ama ben çocuğumn ilk anlarında en çok eşimi isterim yanımda. Şmdi ikinciye hamleym tek başımada olsa eşimn yanında doğurmk terchim. Vatandaşlk falan umursadğm bişey değil. Belki yolları bile düşmez düşersede kolaylık olur evet.

Annem yanımda olacaktı son ay ama ne yazıkki oda gelemiyor eşimde çok yoğun çalışıyor izin alamıycak :KK43: birde ben özel hastanede doğumumu yapmak istiyorum çünki devlet hastanelerine başından beri güvenmiyorum. Almanyada kadın doğum klinkleri burdaki özel hastane kalitesinde ( kız kardeşim yakın bir zamanda doğum yaptı ordan biliyorum). Burda okadar parayı vereceğime orda ailemin yanında hiç birşey ödemeden yapmak çok daha mantıklı geliyor. Ama işte eşim yanımda olmayacak beni üzen sadece bu konu :KK43:
Bence çocuğunun geleceğiniz düşün canım. Evet eşinin yanında olması seni çok rahatlatırdı, zor bir durum ama ben olsam çocuğumun geleceğiniz düşünürdüm önce..

sizin imkanınıza sahip olmak için daha simdiden bi dünya arastırma yapıyorum para biriktiriyorum vs vs ama siz düşünüyorsunuz :/
eşiniz her zaman yanınızda ancak cocugunuza gelecek için yapabileceginiz daha iyi bir yatırım olamaz.

sizin imkanınıza sahip olmak için daha simdiden bi dünya arastırma yapıyorum para biriktiriyorum vs vs ama siz düşünüyorsunuz :/
eşiniz her zaman yanınızda ancak cocugunuza gelecek için yapabileceginiz daha iyi bir yatırım olamaz.

Kararımız zaten kesinleşti doğumum yurtdışında olacak.

Almanya’da doğan bebek vatandaşlık alamıyor siz oranın vatandaşı değilseniz sadece doğurup ordan ayrılmakla vatandaşlık alamazsınız.. ayrıca çifte vatandaşlık olayını da artık kaldırmak istiyorlar bunlardan haberiniz yok anladığım kadarıyla..

Almanya’da doğan bebek vatandaşlık alamıyor siz oranın vatandaşı değilseniz sadece doğurup ordan ayrılmakla vatandaşlık alamazsınız.. ayrıca çifte vatandaşlık olayını da artık kaldırmak istiyorlar bunlardan haberiniz yok anladığım kadarıyla..

Benim süresiz oturumum var ve hala orda sigortalıyım ayrıca zaten bi kaç hafta önce ordaydım ve yetkililerle bizzat konuşdum bebeğim vatandaşlık alabiliyor. Eğer çifte vatandaşlık kalkarsa bebeğimde ozaman sadece alman vatandaşlığını taşır benim için sorun yok.

Back
X