• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtdisindayim, yeni evlendim, alisamiyorum buralara :(

Ne sen uzul nede esini uzme. Olan oldu, evlenmissin gelmissin buralara.
Simdi ise caba sarfetmek lazim.

Arkadaslarin dedigi gibi, kurs bul, emin ol ki o kursta bir suru turk vardir, arkadas bulursun.
Annem 53 yasinda, 30 yildir fransa'da, az cok biliyor fransizcayi ama heves etti, olmeden tam ogrenicem diye. Orda arkadas bile edindi, eve geliyor bi nese, bi sevinc, anlatiyor neler ogrendigini, odevlerine yardimci oluyoruz.
Esin de sana yardimci olur ne guzel iste.

Sonra arkadas edindikten sonra, ohhh misafirlige git, onlar gelsin, beraber gezin tozun.
Dili ogrendikten sonra, tek basina cik dolas, hobbyler bul olmadi bi ise baslarsin. Biraz zaman alir, ama merak etme olacak!

Hakkinda hayirlisi olsun. :16:

Dikiş makinen varmış, tasarımlar yapıyormuşsun...
Vaktin de bol... Valla bence tasarla, kes, dik ve sonra
internet üzerinden satışa sun. Böylece bir gelirin olur.
Bu benim hayalim mesela. Gelirin olunca kendine güvenin olur,
belki satışlar iyi gider
çevren genişler. Bu sadece bir fikir ama sakın karamsar olma.
O zaman nerede olursan ol dibe gidiyorsun. Ben Türkiyedeyim,
çok severek bir bölüm bitirdim ama sırf sisteme boyun eğmemek
için aptal bir işi yapıyorum. Bu aptal iş yüzünden sosyal hayatım
sıfır. Tüm enerjimi emiyor. Sen yılma lütfen, canın sıkıldıkça gel
kk ya, bak bir sürü güzel insan var seni dinleyecek.

İyi bak kendine, umutlu günler :))

bende evlenip fransaya geldim aynen dedigin gibi,basta cok zorlandim agladim uzuldm,pisman oldum ama artik donusu yoktu ve mecburen alistim simdi dilimide cat pat ogrendim idare ediyorum sende oyle yap:)

Merhabalar,

ben almanya´da dogdum, orda büyüdüm ve hala orda yasamaktayim. Cocukluk yillarim güzel gecti burda, arkadaslarim vardi, bir sürü türk es dost vardi. Her hafta sonu ya onlar bize, ya biz onlara giderdik. Birde yilda 2 defa "yabancilar turnovasi" olurdu, babam futbol oynardi orda, bizde izlemeye giderdik. Döner satilirdi, bayanlar börek acardi, girgir samata sohbet. Ah ahhhh ne güzel günlerdi.
Ondan sonra herkes tek tek TR ye kesin dönüs yapmaya basladi. Geriye sadece bir avuc insan kaldi, onlardan biri´de bizdik. Artik hicbirsey eskisi gibi olmadi, monoton bir hayata merhaba dedik.
Haaa hic Türk yokmu? Var, var ama onlar o ilk göc edenler gibi degiller malesef. Annem anlatir: Ozaman burda bir avuc türk erkegi, bir avucta türk kizi vardi ve hepsi cok efendiydiler,görgülüydüler, terbiyeliydiler diye"
Yukarida bir arkadas yazmis zaten. Inanin bana burdaki Türklerin cogunlugu sizi hayal kirikligina ugratir. Ben 24 yasindayim. Simdiye kadar en büyük kaziklari, en büyük fesatligi, kiskancligi, cekememezligi Türk arkadaslarimda gördüm. TR´deki o güzel insanimiz nerde? O canayakin, misafirperver, dertortagi insanlarimiz. Onlar burda yok, hic bosuna aramayin. Burda dertlesmek adina derdinizi anlatirsiniz arkadas bildiklerinize, onlarsa bu durumdan keyif alir. Sizin derdiniz onlari mutlu eder. Genelleme yapmamali, herkes öyle degil elbetteki, ama ben hala arkadassizim. Ne burdaki almanlarla anlasabiliyorum, nede türklerle. Tek dostum esim benim. En büyük hayalimiz biran önce TR ye kesin dönüs yapmak, kacip kurtulmak buralardan. Sunu´da belirteyimki bu durum kisiye göre degisiyor. Ablam halinden memnun mesela, benim kadar bunalmiyor burda, benim kadar sorun etmiyor herseyi, ben ediyorum...
cok uzun oldu kusura bakmayin

ne kadar garip.. Siz mesela etrafınızda türk olmamasınadn şikayetçisiniz arkadaş canlısı değiller diye.. Ben de etrafımda hep türkler var, bazıları hiç arkadaş canlısı değil, bazıları da aşırı vıcık vıcık diye rahatsız oluyorum :)

daha yeniyim, 2 senem bile dolmadı, belki alışırım bilmiyorum.. Uluslararası ilişkiler mezunuyum..türkçeyi türklerden daha düzgün kullanıyorum.. 5 dil biliyorum.. Ama sizin ülkenizde de bana iş yok :))
ben de burda aşırı yalnızım :) alışamıyorum.. Ters tepiyor organizmam hatta.. Yemek kokularına tahammülüm yok.. Ekmek yiyemiyorum tadı farklı diye.. Et desen kokuyor, tereyağı tam bi kabus.. Dediğim gibi gurbet işte..

He benim uğraşım ne.. Ben sürekli sınavlara giriyorum :)) onlarla zaman geçiyor :)) hadi sınava hazırlan, gir, hazırlan gir.. Bu sene tam 5 tane sınavım var..

Onlar da bitince herhalde oturur bi 6.dil öğrenirim.. Yoksa kardeş ülke falan çekilmiyor asla..
Bi ülkenin havası petrol kokmuyorsa, arabaları durduk yere korna çalmıyorsa yaşanmaz orda canım :))

beş dil bilen biri neden iş bulamıyor anlamadım ama burası cennetde olsa illede vatan illede vatan bu sana böyle banada böyle

seni cok iyi anliyorum,bende evlendim yurt disindayim,ilk zamanlar cok zordu kimseyi taimiyorsun dil bilmiyorsun konusanlara aval aval bakiyorsun :) gercekten cok zordu,guclu olmak gerekiyor,alistim artik dil ogrenmeye calistim,sonra ise girdim calistim,simdi de burdan baska biryerde yapamam gibi geliyor,insan oglu herseye alisiyor:)))

ne kadar garip.. siz mesela etrafınızda türk olmamasınadn şikayetçisiniz arkadaş canlısı değiller diye.. ben de etrafımda hep türkler var, bazıları hiç arkadaş canlısı değil, bazıları da aşırı vıcık vıcık diye rahatsız oluyorum :)

daha yeniyim, 2 senem bile dolmadı, belki alışırım bilmiyorum.. uluslararası ilişkiler mezunuyum..türkçeyi türklerden daha düzgün kullanıyorum.. 5 dil biliyorum.. ama sizin ülkenizde de bana iş yok :))
ben de burda aşırı yalnızım :) alışamıyorum.. ters tepiyor organizmam hatta.. yemek kokularına tahammülüm yok.. ekmek yiyemiyorum tadı farklı diye.. et desen kokuyor, tereyağı tam bi kabus.. dediğim gibi gurbet işte..

he benim uğraşım ne.. ben sürekli sınavlara giriyorum :)) onlarla zaman geçiyor :)) hadi sınava hazırlan, gir, hazırlan gir.. bu sene tam 5 tane sınavım var..

onlar da bitince herhalde oturur bi 6.dil öğrenirim.. yoksa kardeş ülke falan çekilmiyor asla..
bi ülkenin havası petrol kokmuyorsa, arabaları durduk yere korna çalmıyorsa yaşanmaz orda canım :))

Türklerle alıp veremediğiniz nedir anlayamadım geçen başka bir mesajınızda da görmüştüm.Nerde okudunuz çok merak ediyorum.Üniversitede bölümümde birkaç azeri arkadaşım vardı.Okumak için gelmişler Türkiye'ye.Ama böyle tavırları yoktu,gayet iyilerdi ve Türkiye'yi de çok seviyorlardı.Bir de hangi dilleri biliyorsunuz?

Back
X