YURTKUR: Kadının malına, soyuna, güzelliğine ve dinine bakın!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Rize Çayeli Yurt Müdürlüğü'nde dün gerçekleşen 'Eş seçimi ve evliliğe hazırlık' semineri için hazırlanan afişlerde evlilik için kadının dinine bakılması hadis örneğiyle salık verildi
Sitene Ekle
yurtkur-kadinin-malina-soyuna-guzelligine-ve-dinine-bakin--4986718.Jpeg

Gençlik ve spor Bakanlığı ile Yurtkur Çayeli Müdürlüğü, dün düzenlediği ‘Eş seçimi ve evliliğe hazırlık’ semineri öncesi hazırladığı afişlerde iginç bir Hadis-i Şerif örneği verdi.
Hazırlanan afişlerde evlenecek öğrencilere kadının 4 şeyi için nikah edileceği hatırlatıldı. Bunlar sırasıyla; malı, soyu, güzelliği ve dini olarak gösterildi. Rize Çayeli Yurt Müdürlüğü tarafından düzenlenen panel afişinde, “Eş seçimi ve evliliğe hazırlık. Bilgilenelim, bilinçlenelim” ve “ Kadın dört şey için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini. Sen dindar olanını seç ki elin bereket bulsun” ifadeleri yer aldı.
Özellikle dini bütün kadınların seçilmesi önerisi dikkat çekti. Düzenlenen panele Sosyal Hizmet Merkez Müdürü Erol Çevrim, psikolog Zeynep Kargın Güner, sosyolog Kadir Gülçimen ve doktor Cemile Yılmaz katıldı. Bakanlığın desteklediği projenin ülke çapında yaygınlaştırılmasının da gündemde olduğu öne sürüldü.

BASINA KAPATILDI
Saat 18.30’da yapılacağı duyurulan seminere Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erol Cevrim, Psikolog Zeynep Kargın Güner ile Sosyolog Kadir Gülçimen ve doktor Cemile Yılmaz’ın panelist olarak katılacağı açıklandı. Çayeli Yurt Müdürü Ayhan Aydın da, "Bilgilenelim, bilinçlenelim" sloganı ile tüm öğrencileri seminere davet etti. Ancak sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında yer alan eleştiriler üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı seminerin basına kapalı yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine daha önce basın mensuplarına davetiye gönderen Çayeli Yurt Müdürlüğü seminerin başlamasında bir saat kala basına kapatıldığını duyurdu.

'AMAÇ DIŞI ETKİNLİK'
Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Ali Cengiz ise, “Amacı barınma olan bir kurumun zaten böyle bir çalışma yapması abes” dedi. Cengiz, “Bizim açımızdan kabul edilebilir bir etkinlik değil. Bu zihniyetin hem kadına hem kadın bedenine ideolojik yaklaştığını görüyoruz. Böyle bir bakış açısı hem kadının özgürleşmesi hem özgür bir eğitim açısından sıkıntılıdır” diyerek tepki gösterdi. milliyet

fft16_mf4986701.Jpeg

neden basına kapalı yapılmış, önce davetiye yollanmış sonra iptal edilmiş basın davetiyeleri

Benim bildiğim kadın erkeği seçer erkek kadını değil

Bu topik trend olur söyleyeyim:-)
Dindarlık kısmına karışmam, dindarlık derken işin içine neleri sokuyorlar bilmiyorum ama mal, soy, güzellik nedir? Yüzü mü güzel olacak? Ya ruhu kötüyse ne olacak peki:KK14: Kadınların soyu ve malı kimseyi ilgilendirmez, malını mı yiyecekler, erkeğe gelince mal benim malım, kadına gelince ye gitsin, oh ne ala memleket.
Herkesin malvarlığı kendini ilgilendirir, soyu da öyle, ana babaları nüfusa geçirmiyoruz.

Son düzenleme:
Mal
Soy
Güzellik
Din

Kadınlar Kulübü'nde takılan e***k kökenli taliplerimi bekliyorum.

Görmeden inanmayız:KK37: Mal beyanı, soy ağacı, 6 tane vesikalık foto istiyoruz:-)

Kanıt isteyerek bütün planlarımı bozdunuz Mune hanım, negzel e***k kökenli bireyler bana mesaj atacaktı sonra size şikayet edecektim sonra da kulübümüz daha da e***ksiz hava sahasına yaklaşacaktı. Üzdünüz. :110:

Kanıt isteyerek bütün planlarımı bozdunuz Mune hanım, negzel e***k kökenli birey bana mesaj atacaktı sonra size şikayet edecektim sonra da kulübümüz daha da e***ksiz hava sahasına yaklaşacaktı. Üzdünüz. :110:
Çok özür dilerim, planınız olduğunu düşünemedimo_O Bir daha planlarınızı bozmayacağıma söz veririm:KK23:

E="ema1, post: 37850415, member: 158459"]O zaman malı olmayan ve çirkin olan evde kalsın ,şık olmamış[/QUOTE]
Canim o sözün devami var.bizzat Peygamberimiz söylemiş.devami olmayinca biraz sikintili duruyor.

Mal canın yongasıdır önce mal diyorlar yani.:KK53:

ama dünya malı dünya da kalır bunu da bilsinler.

ne saçma düşünceymiş bu böyle.

Çok özür dilerim, planınız olduğunu düşünemedimo_O Bir daha planlarınızı bozmayacağıma söz veririm:KK23:
Munecim,bu gün arkadaşa kahve içmeye arkadaşıma uğradım,ünüversite son sınıf öğrencisi bir kız vardı,ona çalışkan ve iyi biri olmasının yeterli olduğunu söyledim..soyu sopu,malı mülkü evliliği yürütmrk için yeterli değil maalesef..iyi ahlak ve çalışkan olması erkekte ilk arnanabilecek unsur olabilir gayette yeterli bana kalırsa,hanımlar içinde hazır hissetmeleri ilk etapta çünki sorumluluğu çok fazla değilmi?

Munecim,bu gün arkadaşa kahve içmeye arkadaşıma uğradım,ünüversite son sınıf öğrencisi bir kız vardı,ona çalışkan ve iyi biri olmasının yeterli olduğunu söyledim..soyu sopu,malı mülkü evliliği yürütmrk için yeterli değil maalesef..iyi ahlak ve çalışkan olması erkekte ilk arnanabilecek unsur olabilir gayette yeterli bana kalırsa,hanımlar içinde hazır hissetmeleri ilk etapta çünki sorumluluğu çok fazla değilmi?
cryptic,
onu sen ben düşünüyoruz, kadın ahlaklı karakterli olsun, erkek çalışkan helal süt emmiş olsun yeter diyoruz, bence yeter, malmış, soymuş, güzellikmiş bunların hepsi geçici, yaşlanıyoruz güzellik kalmıyor, başına bir dert geliyor mal kalmıyor, aileden herkesi teker teker yitiriyoruz soy kalmıyor, geriye iyi ahlak, karakter, helal süt emmişlik kalıyor. Dünya'nın en güzel kadını olsan ne yazar için kötü, kalbin fesat olduktan sonra, Karun kadar zengin olsan ne fark eder o malı mülkü paylaşmadıktan, infak etmedikten sonra, herşey geçici.

Mal,soy,güzellik,din...Eee karakter bunun neresinde ?
Ayrıca neden sadece kadının bu özelliklerine bakılıyor ? Erkeklerde yok mu böyle bir öneri,tavsiye ? İşleri güçleri kadınlarla uğraşmak ya...

Back
X