Yürüme zamanı

littleemom

Ayyy! Büyük resmi ben şu an gördüm
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2024
600
604
23
Merhaba anneler,
Kızım 14,5 aylık ve henüz yürümüyor. Prematüre bebek bu arada.
Bulduğu her yerden tutunup kalkıyor, koltuklardan dolaplardan duvardan tutunup yürüyor buna sıralama deniyordu sanırım. İki elinden tutunca adım atıyor yürüyor ama desteksiz kalkmıyor ayağa henüz.
Yürüme için sınır 18 ay biliyorum ama çevremdekiler beni delirtcek durduk yere ehvam yapıyorum onların yüzünden.
Sizce bi problem var mı? Doktor görmeli mi? Sizin bebekleriniz ne zaman yürüdü ve nasıl desteklediniz?

Her çocuğun gelişimi farkli o yizden baska çocuklarla kiyas edilmesine izin vermeyin. Muhtemelen yürüdü yürüyecek zaten ayrica prematureymis düzeltilmiş hali 14.5 aylik mı ?

Her çocuğun gelişimi farkli o yizden baska çocuklarla kiyas edilmesine izin vermeyin. Muhtemelen yürüdü yürüyecek zaten ayrica prematureymis düzeltilmiş hali 14.5 aylik mı ?
Kronolojik 14,5 aylık, düzeltilmiş 13 aylık.
Çok şükür bu zamana kadar gelişimi hep olması gerektiği gibi ilerledi doktoru da prematüre bebeğe göre çok iyi olduğunu söylüyor. Özellikle eşimin ailesi beni delirtcek. Her gördüklerinde aynı mevzu en sonunda doktora randevu alıp hepsini de yanımda götürüp doktora söyleticem dilimde tüy bitti benim ve insan ister istemez bi acaba mı? Diyor.

Kuzenimin bebeği normal zamanda doğdu prematüre değildi ama 17 aylık mıydı neydi yürüdüğünde.
Ki zaten sizin bebeğiniz sıralıyormuş. Herşey zamanla. Eli kulağındadır
Zaten şu elalemin çenesi hiç kapanmaz.

Haklısınız malesef cocuk soz konusu olunca insan illaki etkileniyor. Kizim 22 aylik artik insanlara laf anlatmayi biraktim herkese hmm tamam diyip geçiyorum. Umursamamaya calis zaten muhtemelen cok sürmez artik yürür çünkü yürümeye oncesi donemde boyel siralamaya falan basliyorlar ayrica her bebegin omurga vucut kas gelişimi farkli ilerliyor hazir olmadan yürümüyor. Öncesinde zorlamak bu gelişim acisindan iyi olmayabilir.

Evet hiç kapanmıyor o çene, insan çocuğu söz konusu olunca da iyice tahammülsüz oluyor. İnşallah zamanı gelir bir an önce

Tamam diyip geçince içim soğumuyor benim ya Ben de zorlama taraftarı değilim, yürüme arkadaşı var bizim değil çok sağlam bir şey de değil biraz kontrolsüz hareket edip hızlanıyor kızım da yetişemiyor çok da güvenip vermiyordum bi kere düştü ondan şimdi onda yürütmek istediğimde ağlıyor korktu malesef o yüzden temkinli yaklaşıp korkutmadan travma yaratmadan ilerlemek istiyorum.

Benim büyük oğlum 11aylıkkken emekledi 13aylıkken yürüdü. Küçük Bebeğim var şimdi 8aylıkken emekledi şuan 10aylık yürüyor küçük küçük. Büyüğü bu aylarda baba mama falan diyordu bu demiyor. Yani Kıyasa izin vermeyin. Konuşana da ben takip ediyorum annesi olsrak bir sorun yok siz tasalanmayın diyip bırakın. Her çocuk farklıdır. Ayrıca tutunup kalkması bile bir kas problemi olmadığını gösterir. Üzülmeyin yürür yakımda. Sonra ne zaman oturacak bu dersiniz

Evet her çocuk farklı, küçüklüğünden beri prematüre olduğu için yüreğim ağzımda büyüttüm zaten neyi ne zaman yaptı hep takip ettim aman bi sorun var mı diye. O yüzden yürümede biraz gecikince panik oldum ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…