yürümeye niyeti yok

bernaayaz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2019
1.581
1.273
133
oğlum 1 yaşında. 9 aylıktan beri emekliyor. başka çocuğu yakından bilmediğimden bir şey diyemiyorum ama görenler hızlı emekliyor diyor. bundan mı bilmem yürümeye hiç niyeti yok. bir yere tutunup kalktığı ancak aşırı aşırı istediği bir şey için 4-5 kere olmuştur. ben kollarından tutup bastırmaya çalıştığımda hemen poposunu yere indirmeye çalışıyor. canı ister de ayaklarının üzerine bassa bile adım atmıyor. adım atma diye bir fikir yok sanki aklında. normal mi bu durum? benzer şeyler yaşayan oldu mu?

Evet normal,her bebek farklıdır çünkü. 18aylik olana kadar yurumeyen bebek de var 11 aylık yürüyen bebek de var. Yürümek için zorlamayın sadece destek verebilirsiniz arkasına geçip,düşe kalka öğrenecekler,poposunu direkt yere koyma isteği de kaslarının henüz buna hazır olmadığının bir göstergesidir.

Benim oğlum 17,5 aylık hala yürümüyor sıkmayın canınızı bence. 9 aylıkken elinden tutunca adım atıyordu ama daha yeni çözdü tutunup ayağa kalkmayı. mesela tutunup kalkmadan önce sıralamaya başladı ben koltuk kenarına koyunca oyuncak ya da suluk koyardım koltuğun diğer tarafına gider alırdı onu. Yani gelişim aşamaları her çocukta farklı seyrediyor emekliyor ve tutunup kalkıyorsa bir problem yoktur doktor bize öyle demişti ki en son doktora gittiğimzde 14 aylıktı ve tutunup kalkmıyordu. Doktor da 18 ayını bekleyin hala tutunup kalkmazsa yatar pozisyondayken kendi kendine oturamıyorsa nöroloji görsün isteriz demişti. Bir de benim oğlum 8 aylıkken sırt üstü geri geri emeklemeye başladı son 2 aydır komando gibi öne doğru emeklemeye başladı bu ay da normal emeklemeyi çözdü yani yapmadığı şey kalmadı. İçiniz ferah olsun zamanı gelince yapar ben de çok korkuyordum ama zamanla yaptıklarını görünce artık çok takılmıyorum

oğlum 1 yaşında. 9 aylıktan beri emekliyor. başka çocuğu yakından bilmediğimden bir şey diyemiyorum ama görenler hızlı emekliyor diyor. bundan mı bilmem yürümeye hiç niyeti yok. bir yere tutunup kalktığı ancak aşırı aşırı istediği bir şey için 4-5 kere olmuştur. ben kollarından tutup bastırmaya çalıştığımda hemen poposunu yere indirmeye çalışıyor. canı ister de ayaklarının üzerine bassa bile adım atmıyor. adım atma diye bir fikir yok sanki aklında. normal mi bu durum? benzer şeyler yaşayan oldu mu?
Canim her çocuk bir değildir bazısı 8 aylıkken yürüyor bazısı 1.5 yaşına kadar gidebiliyor oğlumda hicbir sorun yoktu fakat 1 yaş 2 aylıkken yürüdü aniden yürümeye başladı o kadar alıştırma yapıyorduk bırakıyordu kendini

Cevaplar için teşekkürler. Kontrolde bu konuyu doktorla da konuştuk. Benzer durumda olan annelere fikir olsun diye detaylı yazacağım. Ayaklarını tam bastığı, parmak ucunda durmadığı ve emekleme, yuvarlanma gibi diğer fiziksel etkinliklerde faal olduğu için fizyoterapiye yönlendirmedi. Oğlumun bizi koltuk değneği olarak kullandığını söyledi. Sık sık bir yere tutundurarak ayakta durmasını sağlamamı ve bu sırada biraz uzağında durmamı tavsiye etti. Yani 18 aylık olana kadar kendi haline bırak demedi. Hatta 16 aylık olduğunda yürümesini beklediğini söyledi. Etkinlik kutusu sorduğumda kullanabilirsin ama yürümesi daha önemli, esas ona çalıştır dedi. Doktorun söylediklerini 2 gündür yapıyorum ve ilerleme var. Tabi ki hala elinden tutunca yürümüyor ama en azından kalkma konusunda daha istekli. Tutunup kalkmayı daha çok deniyor ve denediği için de daha çok kez kalkıyor. Evet her bebek farklı, her bebek 12 aylık olunca yürüyecek diye bir şey yok ama bazı bebekler biraz teşvik hatta çalıştırılma istiyor galiba.

Back
X