Yürüteç kullanan erkek anneleri varmı?

ya öyle parmak ucu durumu falan hiç görmedim de duymadım da en basiti kızımı 5 aylıkken koymuştum ve 9 aylıkken yürüdü ama şimdi bebeğim erkek diye teretdütüm var yani özel bölge zaiyatı yapmayalım diye :))

arkadaşlar bide yürüteç orantısız kas gelişmesine neden oluyo...

ben ilk çocuğumda kullandım yürüyoda bişide olmadı demeyin çünkü şimdi belli olmaz ilerde bel ağrısı filan şeklinde kendisini gösterir....

bebekler kendileri mücadele ederek bi takım şeyleri halletmeliki kasları orantılı gelişsin.

kozasından çıkarılan kelebek misali..

arkadaşlar bende fikrimi söylemeden duramadım. Neden bebeklerinizin erken yürümesini istiyorsunuz anlamadım. Herşeyin zamanı var bırakalım bebişler ne zaman hazır oldular yürüsünler. Zararlıysa boşu boşuna bebeklere zararımız dokunmasın. Herşey zamanında güzel herşeyi yavaş yavaş kendileri öğrensin. Ben heveslenmiyorum yürüsün diye yürütece karşıyım ben. Ama itiraf ediyorum bende büyütecle büyümüşüm kaydirigubbakcemile3. belim de hep ağrır ama ondanmı bilmiyorum. öpt hepinizi bebişleride

canım benim kızım var ama yine de doktorumuz her gidişimizde örümcek,yürüteç yok diyor.hatta ben en son gidişimizde hoppala alabilirmiyiz dedim,ona ok verdi.kanguruda da bi sakınca yok bana hediye geldi bir kez taktım ,çok garip hissettim kendimi kullanamıyorum duruyo öyle kenarda.ana kucağına gelince doktorumuz 3 aydan itibaren kullanabilirsiniz sakıncası yok demişti.valla benim çok işimi görüyo ana kucağı.çünkü orda hafif oturur pozisyonda olduğunda etrafı görüyo,beni görüyo filan iyi oluyo.öbür türlü dürekli yatması lazım,öyle de durmaz sıkılır,hep kucak ister.biz memnunuz ve içim de rahat

Ben hepsini kullandım valla. Külotlu çorap, yürüteç, kanguru... Yürümede hiçbir sorun yaşamadım. Parmak ucu filan basmadı. Ayıca yürüteçte olduğu için aylarca yerlerde sürünmedi. Benim yürüteçle ilgili duyduğum geç yürümesine neden olduğuydu. Ayrıca 9 aylık yürümesi marifet gibi görünse de anne için çok zor bir durum. Yani 1 yaş civarı yürümesi daha iyi bence. Sağlık açısından düşünürseniz de saçma bence. Bu sayılan şeylerin hepsi kumaş oturma yerlerine sahip. Ayrıca ne yani 5-6 yaşında bisiklete de mi bindirmeyeceksiniz. Bu mantığa göre bütün erkeklerin paçalı don ve şalvarla gezmesi gerek .

bisiklet ile yürüteçin aynı şey olmadığı gibi 5-6 aylık bebeklerle 5-6 yaşındaki çocukların fiziksel gelişimleri bir değilki ama

Bu sayılan şeylerin hepsi kumaş oturma yerlerine sahip. Ayrıca ne yani 5-6 yaşında bisiklete de mi bindirmeyeceksiniz. Bu mantığa göre bütün erkeklerin paçalı don ve şalvarla gezmesi gerek .

baya ilginç bi benzetme olmuş..

gelişim her dönemde bir değildie..

nasılki bebeklerimize şu an katı gıda yedirmiyorsak ilerde yedireceksek bunlarda aynı şeyler..

bu mantıktan yola çıkarsak bebeklerimizi doğar doğmaz oturtmamız lazım nede olsa 5-6 yaşındada oturmayacaklar mı..

bu konularda çok tecrübesizim gerçi ama biraz yorum yapabilirim sanıyorum.
yürüteç'in yükseklik ayarlaması var. onu çok yükseğe kaldırmışlarsa ve çocuk hareket etmek için devamlı parmak uçlarını kullanmışsa parmak ucunda yürümesi normal. ama uygun bir ayarda ise ve yere tam basmak zorunda kalıyorsa neden parmaklarıyla yürüme zahmetine girsin ki?

anakucağı almadım zor olur diye kanguru aldım onuda hiç dışarda kullanamadım kış geldi diye sadece evde kullandım boşa almışım cidden. kilotlu çorap kış olduğu için giydiryorum zararlı olduğunu zannetmiyor. yürüyeçde aldık ondada çok durmadan alıyorum sadece az biraz işim olunca koyuyorum o kadar :))

Kızlar bu yürüteç konusunda fikirlerinizi almak istiyorum ben kızımı 5 aylıkken yürütece koymuştum ve kızım 9 aylıkken emeklemeden yürüdü gerçi bende öyle yürümüşüm belkide bana çektiği için bilemiyorum ama yürütecinde faydası oldu gibi geliyor bana şimdi oğlum içinde kullanmak istiyorum ama erkek bebeklerde sakıncalı diye duyumlar aldım henüz dr.umuza sormadım ama sizlerin fikirlerinizide öğrenmek istiyorum bu konuda bilgisi olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim.
dört oğlum var dördündede kullandım hiçbir sıkıntı yaşamad

Back
X