iyi de internette okuduklarınızın doğruluğundan nasıl emin olabiliyorsunuz ki? ne yazık ki insanlar, günümüzde birşeyi hemen "zararlı" olarak yaftalama eğilimindeler. "mutlak zararlı" diye birşey yoktur ki. çevremde bir sürü yürüteçli çocuk gördüm hiçbirinde de sorun görmedim ama;
çocuk zaten emekliyorsa, sıralıyorsa yürüteç gerçekten gereksiz oluyor. çünkü zaten çocuk mobilize olmuş, istediği yere istediği şekilde gidiyor ve bir süre daha böyle devam etse yürüyecek. bu durumlarda yürüteç çok gereksiz, hatta düşmeler dolayısıyla tehlikeli bile olabilir.
diğer yandan, (oğlum gibi) hiç emeklememiş, sadece ayakta duran ama mobilize olmak için de çok çabalayan yani evin içinde orda burda gezmeyi çok isteyen bebekler için büyük nimet. çünkü zaten ayakta duruyor, destek alırsa adım atıyor, yürüteç dolaşmasını, ayakta uzun süre durmasını sağladığı için yürümeye de çok yardımcı oluyor. şahsen tavsiye ederim.
not: eviniz eşya bakımından zenginse ya yürüteç kullanmayın yada eşyaları azaltın derim. çünkü yürüteçle çocuğun rahatça dolaşması için evin biraz ferah olması gerekiyor
evde çok eşya varken çocuk yürüteçle zaten istediği gibi dolaşamaz bir de oraya buraya takılıp düşebilir. yürüteçten düşme gerçekten çok kötü olabiliyor