Yuvadan evlat edinsem...

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
Eşimden ayrıyım. Henüz resmiyette bitememiş olsada bitecek kesin yani. Zaten farklı şehirlerde yaşıyoruz. Kendimi psikolojik olarak toparladım. Daha güçlüyüm artık. Maddi manevi kendi kendime yetebiliyorum çok şükür. Hal böyle olunca da tekrar evlilik gibi bir düşüncem asla yok. Böyle huzurluyum ve kendimle başbaşa mutluyum.
Ee o zaman daha ne diyceksiniz. Dahası kaygılarım var ilerisi için. Yalnızlıktan sıkılırsam yanımda bir cana ihtiyaç duyarsam. Tek başıma ilerleyen zamanlarda kötülersem diye korkuyorum. Hem de bir türlü kucağıma almak nasip olmayan bir bebek kokusu.. O kadar çok istiyorum ki.
Yuvada annesiz babasız sevgiden yoksun bir bebişe kucak açmak sıcak bir yuva vermek topluma faydalı bir birey olması için maddi manevi her türlü imkanı sunmak. En önemlisi de SEVMEK.. Sevgiye aç kalmış birisi olarak onu tüm kalbimle sevmek ve sahiplenmek istiyorum. O da benim yalnızlığıma merhem olur. Ne bileyim.. Benim bedenimden çıkmamış olsada canıma katabileceğim bir varlık olucak hayatımda.
Bundan aylar evvel eşim canımı acıtarak benim için evlatlık alabileceğimizi teklif etmişti. O zamanlar canım çok yanmıştı. Annende ölünce yalnız kalıcaksın gibi can yakıcı bir cümle kurmuştu. Ama şimdi düşününce sakin kafayla haklı galiba. Ondan maddi manevi bişey beklemiyorum. Sadece o evlat edinme sürecine eşlik etsin yeter diyorum. Evlat edineceğim bebeğe de budurumda belki bir baba veremeyeceğim ama hiç değilse de annesiz büyümemiş olucak. Siz ce bu konuyu hem aileme hemde şuanda resmiyette evli olduğum eşime açsam mı. Gündeme getirsem mi.
Birde bu fikirde sizce yanlış bir taraf var mı. Benim göremediğimi belki siz görür uyarırsınız beni. Duygusal davranıp yanlış karar vermek istemiyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Guzel dusunuyorsun ama oradaki evlat edinme sartlarini bilmiyorum.

Ben de senin gibi dusunuyordum ama bazi sebeplerden dolayi sogudum ben cocuklardan. Bu karardan vazgectim o yuzden.

Bnce insan fikirleri çabuk değişiyor şuan asla dediğin şeyler en çok istediğin şeyler haline gelebilir. o yüzden biraz daha bklemelisin bnce. ilerde yine evlenirsen eşin kabul etmezse? vs. Vs.gibi sorunlar olabilir ama yine senin kararın. tabiki çok güzel birşey bu yapmak istediğiniz şey de

eger imkaniniz varsa bence edinin lakin yalniz bir cocuk yetistirmek kolay olmayabilir ustelik sorunlu bir cocuk ne yazik ki maddi manevi yaninda olamazsaniz vebali de buyuk

Eğer kendinize tam anlamıyla güveniyorsanız evlat edinin. İnanın çocuk tahmin ettiğinizden çoooook daha büyük sorumluluk istiyor. Maddi manevi aşırı zorluyor insanı.

Ayrılmak üzere olduğunuz eşinizle ortak evlat edinme fikrini yanlış buldum
Sizin için dua edelim inşallah hayırlı bi insanla tekrar yuva kurduğunuzda kendi canınızdan bi evlat nasip etsin Allah.
Sonuçta bütün ilişkileriniz bu eşinizinkiyle aynı olacak diye bir kural yok

Sırf yalnızlığınıza arkadaş olsun diye yaşlanınca baktıracağım biri olur diye evlatlık edinmeyin ben bu noktada hassasım. Daha önce biri açtı konu bunu demişti. Hiç anne olmayacak kadınlar bile yalnızlıktan ve yaşlılık korkusundan çocuk yapıyor toplumda mutsuz çocuklar da çok. Ben mutsuz çocukların mutsuz ailenin temellerinde hep mutsuz bir kadın görmüşümdür.... Demem o ki bu amaçlar haricinde çocuk bakacağınıza onu en iyi şekilde eğitip çok iyi gelecek sunacaksanız evlatlık edinin derim. Şartlara da uyuyorsanız neden olmasın :)

güzel bir düsünce ancak ya karsınıza biri cıkarsa ce asık olursanız ya vocugunuz okursa ozamn evlat aldıgınız cocuga esiyit davranmassanız.
bir olay duymustum kadın ve erkegin cocugu olmuyor aytılıyorlar baska birilerinden ikisininde cocugu oluyor

Eşimden ayrıyım. Henüz resmiyette bitememiş olsada bitecek kesin yani. Zaten farklı şehirlerde yaşıyoruz. Kendimi psikolojik olarak toparladım. Daha güçlüyüm artık. Maddi manevi kendi kendime yetebiliyorum çok şükür. Hal böyle olunca da tekrar evlilik gibi bir düşüncem asla yok. Böyle huzurluyum ve kendimle başbaşa mutluyum.
Ee o zaman daha ne diyceksiniz. Dahası kaygılarım var ilerisi için. Yalnızlıktan sıkılırsam yanımda bir cana ihtiyaç duyarsam. Tek başıma ilerleyen zamanlarda kötülersem diye korkuyorum. Hem de bir türlü kucağıma almak nasip olmayan bir bebek kokusu.. O kadar çok istiyorum ki.
Yuvada annesiz babasız sevgiden yoksun bir bebişe kucak açmak sıcak bir yuva vermek topluma faydalı bir birey olması için maddi manevi her türlü imkanı sunmak. En önemlisi de SEVMEK.. Sevgiye aç kalmış birisi olarak onu tüm kalbimle sevmek ve sahiplenmek istiyorum. O da benim yalnızlığıma merhem olur. Ne bileyim.. Benim bedenimden çıkmamış olsada canıma katabileceğim bir varlık olucak hayatımda.
Bundan aylar evvel eşim canımı acıtarak benim için evlatlık alabileceğimizi teklif etmişti. O zamanlar canım çok yanmıştı. Annende ölünce yalnız kalıcaksın gibi can yakıcı bir cümle kurmuştu. Ama şimdi düşününce sakin kafayla haklı galiba. Ondan maddi manevi bişey beklemiyorum. Sadece o evlat edinme sürecine eşlik etsin yeter diyorum. Evlat edineceğim bebeğe de budurumda belki bir baba veremeyeceğim ama hiç değilse de annesiz büyümemiş olucak. Siz ce bu konuyu hem aileme hemde şuanda resmiyette evli olduğum eşime açsam mı. Gündeme getirsem mi.
Birde bu fikirde sizce yanlış bir taraf var mı. Benim göremediğimi belki siz görür uyarırsınız beni. Duygusal davranıp yanlış karar vermek istemiyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

evlat edinme fikri tamam harika ama yalnızlığıma çare ilerde bana bakacak kişi düşünceleri varsa ona kesinlikle karşıyım. ben bu zihniyetle çocuk yapmaya bile karşıyım. hadi hayırlı evlat çıkmadı gelecekte size bakmadı ne yapacaksın tekrar kapıya mı koyacaksın?

bu bağlamda koruyucu aile mevzusunu düşünmenizi tavsiye ederim.

Çok iyi bir düşünce ama evlatlık meselesi kolay değil. Koruyucu aile olabilirsiniz.
Bir kere yuvadaki çocukların çoğunun ailesi var ve bakamadıkları için oradalar.
Kimsesiz olsun derseniz sıraya gireceksiniz, kaç yıl sonra sıra geleceği belli değil.
Bir de kayıt yaptırdıktan birkaç ay sonra eve gelip bakıyorlar, ona hazırladığınız koşullar uygun mu diye.
Hatta bildiğim kadarıyla birkaç kez geliyorlar ve süreç de uzun.
Siz ayrı yaşıyorsunuz onun için birlikte evlatlık almanız mümkün görünmüyor bence.

Boşanacaksanız evlat edinemezsiniz evli çiftler evlat edinebilir

Koruyucu aile olabilirsiniz iyi olur çok da güzel olur hatta 2 kardeşin koruyuc ailesi olabilirsiniz

Analık doğurmakla olmaz, verdiğin emekle, sevgiyle olur. Çok doğru bir karar vermişsin. O çocuğa vereceğim sevgiyle bir hayat kurtaracaksın belki de. Tebrik ediyorum seni.

Koruyucu ailelik düşünmezmisiniz hem evli olmak zorundalığı yok hemde evlat edinme süreci o kadar uzunki.
Olabilir tabiki benim açımdan sakıncası yok ama çocuk açısından düşününce sanki koruyucu aileyi gerçek ailesi gibi göremiycek bi tarafı hep ezik kalsın istemem.

Bnce insan fikirleri çabuk değişiyor şuan asla dediğin şeyler en çok istediğin şeyler haline gelebilir. o yüzden biraz daha bklemelisin bnce. ilerde yine evlenirsen eşin kabul etmezse? vs. Vs.gibi sorunlar olabilir ama yine senin kararın. tabiki çok güzel birşey bu yapmak istediğiniz şey de
Tekrar evlilik, şuanda da ileride de asla düşünmeyeceğim bir şey.

Sırf yalnızlığınıza arkadaş olsun diye yaşlanınca baktıracağım biri olur diye evlatlık edinmeyin ben bu noktada hassasım. Daha önce biri açtı konu bunu demişti. Hiç anne olmayacak kadınlar bile yalnızlıktan ve yaşlılık korkusundan çocuk yapıyor toplumda mutsuz çocuklar da çok. Ben mutsuz çocukların mutsuz ailenin temellerinde hep mutsuz bir kadın görmüşümdür.... Demem o ki bu amaçlar haricinde çocuk bakacağınıza onu en iyi şekilde eğitip çok iyi gelecek sunacaksanız evlatlık edinin derim. Şartlara da uyuyorsanız neden olmasın :)
Haklısınız size katılıyorum. Kendine yaşlılıkta baktırmak için evlat edinmek bencillik olur. Zaten bunun garantisi de yok. Benim kendi açımdan iyi olucağını düşündüğüm kısmı hayatta seveceğim emek vereceğim eğiteceğim bir çocuğum olucak. Bir hayat gayem olucak yani. Hem de beni sever anne bilir. Böyle düşünüyorum

Evli olma sarti yok,bekar olarak evlat edinebilmeniz icin otuz yasini doldurmus olmaniz lazim,diger kriterleri karariniz netlesince uzun uzun arastirip ogrenirsiniz zaten.

Cok iyi dusunup karar verin ama ,umarim her sey dilediginiz gibi olur.

Olabilir tabiki benim açımdan sakıncası yok ama çocuk açısından düşününce sanki koruyucu aileyi gerçek ailesi gibi göremiycek bi tarafı hep ezik kalsın istemem.
Çok başarılı koruyucu aileler var araştır biraz istersen. bizde eşimle düşünüyoruz inşallah. eski eşinle böyle bişeye hiç girme bence koruyucu ailelik senin için daha iyi bence canım.

Back
X