Yuvadan evlat edinsem...

Olabilir tabiki benim açımdan sakıncası yok ama çocuk açısından düşününce sanki koruyucu aileyi gerçek ailesi gibi göremiycek bi tarafı hep ezik kalsın istemem.
Bu arada gönüllü aile ile koruyucu aile çok farklı. koruyucu ailelikte çocuk hep seninle kalıyor sadece nüfusuna geçiremiyorsun ama senin evinde seninle yaşıyor.

Bu arada gönüllü aile ile koruyucu aile çok farklı. koruyucu ailelikte çocuk hep seninle kalıyor sadece nüfusuna geçiremiyorsun ama senin evinde seninle yaşıyor.
Evet biliyorum. Biraz araştırmıştım. Koruyucu ailelik benim için tabiki daha mantıklı. Hem eski eşle muhattap olmuycam hem prosedürleri daha kolay vs.. ama işte çocuk açısından evlat edinmenin daha sağlıklı olucağını düşündüm. Geniş kapsamlı enine boyuna düşünmek lazım tabiki.

Duygusal olarak hayatiniz fazlaca inisli cikisli. Bence evlat edinme veya hayatınıza yeni bir sorumluluk almak icin yeterli güçlü bir iradeye sahip degilsiniz. Ise yaramayan ve bitmiş bir evlilikten hala ekmek çıkar mı diye bakıyorsunuz. Önce duygusal olarak bir randimana girin sizin ayağınıza yük olan evliliginizden kurtulun bir hayat kurun kendinize öyle bu işlere bulaşin. Evlat edindiginiz yavrusu birde boşanma sürecine suruklemeyin.

Duygusal olarak hayatiniz fazlaca inisli cikisli. Bence evlat edinme veya hayatınıza yeni bir sorumluluk almak icin yeterli güçlü bir iradeye sahip degilsiniz. Ise yaramayan ve bitmiş bir evlilikten hala ekmek çıkar mı diye bakıyorsunuz. Önce duygusal olarak bir randimana girin sizin ayağınıza yük olan evliliginizden kurtulun bir hayat kurun kendinize öyle bu işlere bulaşin. Evlat edindiginiz yavrusu birde boşanma sürecine suruklemeyin.
Aslında evlilik ayrılık olaylarının duygusal kısmını hallettim. Üzüntümü de yaşadım bitti. Sadece resmiyette bitirmeye çalıştığım bir süreçteyim. Bu evlilikten inanın ekmek çıksada ben istemem kaldı ki öyle de bakmıyorum zaten. Kendime göre düzenimi de kurdum sayılır. Zaten evlat edinmekte uzun bir süreç. Ha deyince olmuyor.

Saglik acisindan bi sorun yoksa kesinlikle bidaha evlenmem diyosun ama yarin ne dusuneceginin garantisi yok bu konuda.
Daha bosanmamisin ama ya tekrar birlesirsen yada asla dedigin halde birini seversen.
Sonucta evlat edinmek icin illa cocugunun olmamasina da gerek yok ama bi yuvaya gidip bilgi alirsan ordaki cocuklarla biraz vakit gecirip belki koruyucu aile olup daha sonra fikrinizi netlestirirsiniz.

Eşinize ve ailenize söylemeden önce iyi bir araştırma yapın gidin konuşun kurumla oradan alacağınız cevapla hareket edin. Hayatın ne getireceği karşınıza kimi çıkaracağı belli olmaz bunu da göze alarak çıkın yola derim.

Benim eşimn bir akrabasi cocugu olmadigi icin bir tanidiklarnin bakamadigi cocugunu evlat edindi.Mutlu sayilirlardi ancak ne zamanki kiz 14 yasina geldi evden kacti sonra bulundu ben bunlari istemiyorum dedi ,yurda verildi e tabi rahata alişik arayip aglamis nolur beni alin diye gidip aldilar.Şu an mumkun olsa geri vermek istiyorlar.Demem o ki arkadaşim cocuk bakmak hele kendi canindan olmayan cocuga bakmak cook zor.Koruyucu ailelik daha mantkli bilemezsin 3 ,5 seneye karsina adam gbi biri cikar evlenir kendi çocugunu dogurursun herşeyin hayrlisini istemeli. Bazen hayati geldgi gibi kabul edip yaşamak lazim.Kimin ne kadar yaşayacagini allah bilir bakalm ne kadar omrumuz var yalnizlk korkusuyla boyle bi sorumlulugun altna grmek çok riskli dedgm gbi insan dayanamaynca vazgecmek istiyebiliyor.

Back
X