Yuvayı Yıkmak İstemiyorum

sayinabla

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
6
-52
86
Ankara
Arkadaşlar lütfen kimse kırıcı bir uslupla cevap yazmasın yada kınamasın. Bende zamanında yargıladığım şey başıma geldi.
Sorunum şu. Yurtdışına uzun süreli bir göreve geldim..Burada bir beyle duygusal olarak yakınlaştım. Sonra o görevden Türkiye'ye evine döndü. Ancak telefonla ve mesajla irtibatımız devam etti. Ancak eşi bana attığı mesajları yakalamış. Şimdi eşi boşanmak istiyormus. Bende evliyim. Ben dönüşte eşimden zaten boşanma kararı aldım, vicdanen onun yüzüne bskamam diye. Ama duygusal yakınlık yaşadığım beyefendinin boşanma planı yoktu. Mesaj yakalanınca şimdi eşiyle araları bozuldu, adam evinden ayrıldı. Ve eşi boşanmak istiyormus. Kimsenin yuvasını yıkmak ve vebal almak istemiyorum. Ne yapayım? Bir akıl. Benzer şey yaşayanlar tecrübe iletsin. Allah'a yalvarıyorum benim yüzümden yuvaları yıkılmasın diye. Nasıl dua edeyim? Ne tavsiye edersiniz?

Yuva yıkmaya teşebbüs etmişsin zaten.

Bekar olsan adam bekar tanıtıp evli çıksa neyse de. Sen evlisin adam evli.

Yuva yıkılmasın diye de dua etme. Allah zina eden evlileri öldürün diyor. Duan tutacağını zannetmiyorum

Şimdi söyle, bu kadın yuva yıktım sanıyor ama o adamın yuvası adam şerefsizin teki olduğu için yıkılıyor. Adam bu kadınla olmasaydı belki genel eve gidecekti veya eskortla yatacaktı vb. Bu kadını f. badi gibi kullanmış. Bu kadın olmasaydı başka kadını kullanacaktı. Yine yuvası yıkılacaktı. Bu kadın kendini tek başına yuva yıkacak kadar önemli sanıyor ama ne kadar değersiz olduğunu görmüyor (kendi yuvasına yaptıklarını bundan sonra kendi çocuğunun yüzüne nasıl bakacağı kısımlarına girmiyorum) Benim anlamadığım ise evli erkeklerle birlikte olan kadınlar bu kadar aşağılık bir durumda olmayı neden kendilerine layik görüyorlar?

Naneleri yerrrkennn, bana mi sordunCocugun varmis nasil
Uzun soluklu gittin yurt disina

Arada cerez olarak goturcektin adami bencede, ama isler oyle gitmemis.

Ya bak esini sevmezsin anlasamazsin bosanmayida kafaya koymussundur anlarim bi yerde..cunku esinde beklerdi boyle bir davranisi…ama 2 tarafta evli..kaldi
Ki muhtemelen kadin evliliginin yolunda gittigini dusunen biridir

Şu kandil günü ağzımdan kötü laf çıkmasın Allahım. Rabbim o kadını üzdüğünde beter üzsün seni

Bunun adı tecrübe mi oluyor
Bunun adı başka bir şey ama burdan demeyim diyecem gerçi herkes anladı
evet sen yıktın yuvalarını baya yıktın yani şimdi yediğin hurmalar vicdanı mı tırmalıyor hayırdır

Kendin boşanmayacan başkasının yuvasını alt üst ettin bide dua diyorsun

Allah seni senin gibileri bildiği gibi yapsın

sen kimsin ya derim kadına senin için yuvamı yıkacakmışım. Bilmem kaç yıllık kocamı bana anlatacak seni seviyor falan diyecek. Yok yuvanı yıkma diyecek. Ne sanıyor ya kendini? bir de mesaj atmış bilmem ne, iyilik meleği!

Son düzenleme:
Yıkmışsınız yıkacağınız kadar. Akıl vermelik birşey yok. İnşallah o kadının yaşadıkları misliyle burnunuzdan gelir

Bilerek boyle biseye girdigi icin tepki gorurdu tabii, bi guzel lincini yerdi. Ama bu su durumu degistirmiyo, diger kadina karsi sorumlu olan,evlilik birligini bozan, hesap verecek olan kocadir. Kocada iş olsa krali gelse saglam durur.
Tamam işte bakın dediğime geldiniz.Hesap verecek öncelikli kişi koca ama ikiside suçlu yani,bende bunu anlatmaya çalışıyorum.
Bu bana karşı sorumluluğu olan kocamdır,hesap vermesi gereken kişi de odur düşüncesi bana çok tehlikeli ve saçma geliyor açıkçası.O zaman birine karşı herhangi bir yükümlülüğü olmayan herkes her kafasına eseni yapabilir mi yani?
Ne demek 3.kişinin suçu yok? Herkes bile isteye yaptığı seçimlerin sonuçlarından mesuldür.
Evlilik birliği 2 kişinin arasındaki bir anlaşmadır evet ama bu birliğe herkesin saygı duyması gerekir,3. kişilerde dahil.
Duymazsa neler olduğunu görüyoruz işte.
İster katılın İster katılmayın ben böyle olduğunu düşünüyorum.
Aslında sizde dahil buradaki bir çok kişi böyle olduğunu düşündüğü için bu olaya tepki gösteriyor zaten baktığınızda.

Ya ha bu,ha bir başkası.
Adamın yuvasınu yıkmasına çanak tutmuş mu? Turmuş.
Eşini/sevgilini aldatmak için 2.bir kişiye ihtiyacın var,tek başına yapılan bir eylem değil.
Ve bu 2.kişi de bunu biliyorsa,bile bile buna dahil oluyorsa,o da bal gibi suçludur.
Evet sadakat yükümlülüğü olan aldatılan kadının kocasıydı ama bu konu sahibinin suçsuz olduğu anlamına gelmez.

Zaten hepimiz kendi fikrimizi soyluyoruz, hepimiz kendi doğrumuzu anlatiyoruz, ama gidip 3. kadina dava acamazsin, gidip hesap sorsan, bana ne kardesim ben seni tanimam etmem git kocana soyle ne diyeceksen, sana hesap mi vericem dese verecek cevabin yok. Suclu degil demiyorum ki zaten, am aldatan kadinin evli kadina sorumlulugu,,kanunen suclu bulunacagi, yaptirimi biseyi yok, en fazla gucun yetiyosa gider sacini yolarsin yani.

Günaydınlar derim. En baştan düşünecektin bu b.kun buraya geleceğini. Hem evlisin hem evli. Hem yuvası yıkılsın istemiyon.
Öhöhöhöhöööööyt !!!

Ben işin kanun,hukuk boyutunu bilemem.Hukukçu değilim.
Ama bana kalsa 3.kişiler içinde bir yaptırım olmalı.
Zaten kanunların ne kadar yeterli olduğu da tartışılır bence.Adam öldürüp serbest kalan insanlar var,görüyoruz tv'de.
Kanunen suçlu olmasada ahlaki olarak suçlu olduğu kesin ama.
Sizin demek istediğinizi anladım.Siz kadın da suçlu ama kanunen hesap sorabileceğin bir durum yok diyorsunuz.Doğrudur,olabilir.
Benim asıl lafım 3.kişiyi asla suçlu görmeyip,tek suçlu benim kocamdır diyenlereydi.
Yani bilmiyorum bu bakış açısı bana çok saçma geliyor.
Hani derler ya hırsızın hiç mi suçu yok diye,o misal.
Aldatmaya ortak olanın hiç mi suçu yok arkadaş?

hanfendi bizimle sey geciyor heralde maytap!

adamla fingirdesirken, evlilik catisi altinda sureceginden o kadar emin ki, bosanma meselesi ortaya cikinca vicdan timsaline donusuyor.

siz ve sizin gibiler yuzunden evlilik denilen seyin pul gibi degersizlestirmesine cok uzuluyorum. yazik.

Vebal almamak için geç kalmışsınız

Sizin gibi bir kadın yüzünden inşallah yuva dağılmaz

Ağzının payını verip haftasına ayrıldım exle zaten ki aynen dediğin gibi tek konuştuğu kendi varmış gibi üstüne alınıyor kaç tane konuştuğunu yakaladım bu zavallımda kendinde suç aramış

Ortada bir aldatma varsa zaten iki kişiliktir.(para karşılığı olan hariç) ve aldatan eş eşine karşı suçludur.
Ama eşini aldattığı kişide kendisi de ahlaksızdır eşit oranda ve bir yuva bozulurken, aldatılan diğer eş de haberdar edilmeli bence. Öyle yok onun yuvasını bozayim, kendim kaldığım yerden devam edeyim hayatıma. Böyle kadinlar ve böyle erkekler lütfen evlenmesinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…