yüzme öğrenmek...yapamıyorum işte:(

pea

diren!
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
1.045
8
66
Balıkesir
kızlar ben havuza gitmek istiyorum ama nerdeyse hiç yüzemiyorum, nerdeyse hiçten kastım hiç. bir türlü cesaret edemedim.denize gidiyorum ama asla vücudumun yarısından sonraki yerlere gitmiyorum.
profesyonel "bayan" hocadan yüzme öğrenmek istiyorum.tanıdığınız bildiğiniz kurslar dersler varsa gitmek istiyorum...

Bende senin gibiydim ayni. Kac kere tatile gittim bi turlu ogrenemedim bogulma korkusundan cok kiziyodum kendime kucuk bebeler bile yuzerken ben neden yuzemiyorum diye.gecen yil ayvaliktaydik acayip hirs yaptim yapacam basaracam dedimde baska bisey demedim:)tertemiz denizi gorunce bana bi cesaret geldi attim kendimi sulara basladim yuzmeye ufak ufak kulac atmsya basladim.bide baktimki yuzuyorum gercekten yuzuyorum.acildim engin denizlere simdilik ayagimin deydigi yerlerde yuzuyorum bu senede gidersem iyice gelistirecem kentimi.:3:

ya beni de su kaldırmıyo :( hep batıyorum yok mu çaresi

Bende yüzemeyenlerdenim. Bir türlü yenemedim şu korkumu. Daha önce yüzme kursuna gitmiştim. Bireysel değil, grup halinde yüzme öğretiyorlardı. Belki ondandır, yüzemedim. Suya girince kalp çarpıntım başlıyor, ayaklarımı yerden kaldıramıyorum. Hemen panik yapıyorum.En iyi otellere gittim, en güzel tatil yerlerine gittim ama yüzemeden, suyun kenarından bakıp döndüm:1:
Çok kızıyorum kendime, hatta düzenli olarak gittiğim spor klubunun havuzuna bile giremdim. Özel hoca tutayım dedim, yine cesaret edemedim. Psikolojik olduğunu biliyorum, ama yok işte, o cesaret. Dilerim sen aşarsın bu sorunu canım.

Bende senin gibiydim ayni. Kac kere tatile gittim bi turlu ogrenemedim bogulma korkusundan cok kiziyodum kendime kucuk bebeler bile yuzerken ben neden yuzemiyorum diye.gecen yil ayvaliktaydik acayip hirs yaptim yapacam basaracam dedimde baska bisey demedim:)tertemiz denizi gorunce bana bi cesaret geldi attim kendimi sulara basladim yuzmeye ufak ufak kulac atmsya basladim.bide baktimki yuzuyorum gercekten yuzuyorum.acildim engin denizlere simdilik ayagimin deydigi yerlerde yuzuyorum bu senede gidersem iyice gelistirecem kentimi.:3:

Aman dikkat et , her sene aynı boğulma vakalarını duymak üzüntü verici..

Yüzmek basit kafanda bitir herşeyi , eğer kafanda bitirsin suyun içinde batmadığını göreceksin..Nefes alıp vermek çok önemli yoksa batar durursun.. :)

Canım hiç kasma kendini, neden kasıyorsun ki.. Kendini de yapamıyorum diye şartlandırma, gayet yaparsın.. Herkes yapıyor bir sen mi yüzemeyeceksin.. İlk önce neyden çekindiğini biliyor musun? Yani neyden korktuğunu? Mesela bazıları boğulmaktan korkar, bazıları deniz de yüzüyorsa köpek balıklarından korkar, bazıları da havuzdaki mikroptan korkar giremez.. Sen hangi faktörden çekiniyorsan onun üstüne git bence.. Bende yüzmeyi kendi kendime öğrendim. Havuz da yüzemem, ne kadar temiz de deseler bana hep pis gibi gelir ama deniz de iş benim için kolaylaşıyor..

Sıkıntı yapma, kendini rahatlatmaya çalışş :34:

Bulunduğunuz şehirde belediye spor tesislerinde yüzme kursları vardır
Oralara gidebilirsin
Zamanla öğrenirsin,kendin bile anlamazsın ne ara öğrendiğini :34:

kızlar ben havuza gitmek istiyorum ama nerdeyse hiç yüzemiyorum, nerdeyse hiçten kastım hiç. bir türlü cesaret edemedim.denize gidiyorum ama asla vücudumun yarısından sonraki yerlere gitmiyorum.
profesyonel "bayan" hocadan yüzme öğrenmek istiyorum.tanıdığınız bildiğiniz kurslar dersler varsa gitmek istiyorum...

Canım ben geçen sene yüzmeye gidiyordum belediyenin spor kompleksine,bir kulvarı yüzme bilmeyen kadınlara ayırıyorlar zaten,çok rahat yüzme öğrenebilirsin..

Bende spor amaçlı gittim kalori yakmak için:1:
Hatta ordaki eğitmenlerden teknikler bile kapmıştım kadınlar öğrenirken...

Aylık 70 tl idi.eğer İst.daysan...

Canım hiç kasma kendini, neden kasıyorsun ki.. Kendini de yapamıyorum diye şartlandırma, gayet yaparsın.. Herkes yapıyor bir sen mi yüzemeyeceksin.. İlk önce neyden çekindiğini biliyor musun? Yani neyden korktuğunu? Mesela bazıları boğulmaktan korkar, bazıları deniz de yüzüyorsa köpek balıklarından korkar, bazıları da havuzdaki mikroptan korkar giremez.. Sen hangi faktörden çekiniyorsan onun üstüne git bence.. Bende yüzmeyi kendi kendime öğrendim. Havuz da yüzemem, ne kadar temiz de deseler bana hep pis gibi gelir ama deniz de iş benim için kolaylaşıyor..

Sıkıntı yapma, kendini rahatlatmaya çalışş :34:

boğulmaktan korkuyorum batıyorum...öğrenemiyorum bi türlü, her yaz geldiğinde diyorum kesin bu yaz...özel ders alcam artık öğrenemiorum kendi kendime:(çok teşekkür ederim kızlar cevaplar için.

Canım ben geçen sene yüzmeye gidiyordum belediyenin spor kompleksine,bir kulvarı yüzme bilmeyen kadınlara ayırıyorlar zaten,çok rahat yüzme öğrenebilirsin..

Bende spor amaçlı gittim kalori yakmak için:1:
Hatta ordaki eğitmenlerden teknikler bile kapmıştım kadınlar öğrenirken...

Aylık 70 tl idi.eğer İst.daysan...

aylık 70 tl çok ucuz değilmi yaa...eğitmen eşliğinde mi?o çalıştırıyo öğretiyomu yüzme yani?çok iyi valla.giderimki hemen istanbuldayım zaten:Dteşekkürler canım...

aylık 70 tl çok ucuz değilmi yaa...eğitmen eşliğinde mi?o çalıştırıyo öğretiyomu yüzme yani?çok iyi valla.giderimki hemen istanbuldayım zaten:Dteşekkürler canım...

İstanbul'da hafta 2 gün 1,5 saat diye biliyorum
Yani bizim burdaki spor tesisinde böyle
Başka yerlerde değişir belki
O 1,5 saatin yarım saati bi şekilde gidiyo diyolar
Isınıyosunuz,duş alıyosunuz falan

Evet canım aynen öyle..

Yüzme bilenler başka kulvarlarda yüzüyorduk,yüzme bilmeyenlere de 1 ya da 2 kulvar ayırıyorlardı eğitmenler öğretiyorlardı.

Ne yaşlı teyzeler öğrendi orda sen mi öğrenemeyeceksin:34:

Havuzda yuzmeyi ogrenmek bence daha dogru. En azindan derine duseceksin, yada dalga seni alip goturecek diye bir korkun olmaz.
Kendini suya tamamen guvenerek burakman gerekiyor. Ayrica duzenli sekilde calisman gerekiyor. Denize zadece sicak havalarda gire bilirsin, ama yuzmeyi ogrenmek icin, 10 kere degil belki 100 deva girmen gerekecek.

Ben bile yuzme bildigim halde cok uzaklara gidemiyorum. Sen yuzme bilmeyen birisi olarak nasil kendini rahat hisede bilirsinki?
kezinlikle havuza gitmeni oneririm.

Al bendende okadar ,su gozunu sevdıgım denızı koca gemılerı tasıyoda benı nıye batırıyo yaww:26:

aynen kızlar makarnalar olmasa denize giremiyorum ben sürekli batıyorum. buna çözüm bulamadım. birde sağ sol kulaç ve ayak uyumunuda yapamıyorum. olmuyorrrrr. ne kadar üzücü. öyle boğulma falan korkum yok ama olmuyor. elimi illaki bi,r yere koyduğumda ufak bir destek bile sayılmaz sadece tutuuyorum o zaman su yüzündeyim elimi bir çekeyim güm aşağıya batıyorum...bu yazda böyle olmasa keşke.

ben yüzebiliorum cok cok ii olmasada açılıorum da elimdn gelidiğince ... ama bende dalamıorum hiç bir şekilde hemde..dalıp kum bile alamıorum nefessiz kalıorum sanki bilmiorum neden bende tam anlamıyla ögrenemedim bu yüzmeyii :(

birde ge.ççen yaz o kadar denedim belimi ağrıttım. belime yükleniyorum sanırım.

Back
X