Yuzsuzlugun bu kadari artik !!!

Benimki 1 terbiyesizlik etti özür diledi. 2 etti, 3üncü de kendini kapıda buldu. Yaşlıysa yaşlılığını bilecek. Kimsenin terbiyesizliğine göz yumma.
Yasli insanlara terbiyesiz demeniz hic hos degil.hele kapiya koymaniz..bir hunermis gibi de anlatmak.unutmayin siz de hic boyle genc ve saglikli kalmayacaksnz yaslandiginizda sizin de huyunuz suyunuz degisecektr elbet.ama ne ekersen onu bicersin.akibetinize yazik etmissiniz..

Şöyle bir yasanmis hikaye var:gelin huysuz ve yaşlı kayinvalidesinden oldkca sikayetci.dayanamaz babasina gider baba bi care bul bu kadin ölsün istiyorm demis.baba kizini bir arkadasina yonlendirir ilac yapan biru bu.konuyu anlatr adam da bir zehir verecem sana.hergun kayinvalidenin yemegine suyuna birkac damla koyacaksin.ama bu sure zafinda kayinvalidene cok iyi davranacaksin ki senden suphelenmesin.kadin kabul diyor basliyor zehiri hergun yemege koymaya.adamin dediklerine uyuyor kv deye bir ilgi bir ilaka bir sefkat gosteriyor ki.kv de de cok iyi olmaya basliyor anakiz gibi oluyorlar cok mutlu oluyorlar.gelin cok pisman oluyor eyvah ben ne yaptm halbuki ne kadar iyiymis.gidiyor hemen zehri hazirlayan adana.ben pismn oldum olmesin onu cok seviyorm bi ilac ver iyilessin.adam ggülümseyerek diyor ki merak etme sana verdgm sey vitamindi...ve yapilan bir arastrmada iki suyu karsilastrmislar birine hergun iyi sozler sarfedilmis digerne de kotu sozler.iyi seyler denen suyun molekul ve kristallernde olumlu yonde degsme kaydelirken digeri kotu oluyor.insan vucudun yuzde 70 i sudan olusuyor...karsidaki ne kadar huysz olursa olsun iyi sozun guzel davranisn karsisnda hic kimse kayitsz kalamaz.sevgiyle....

Canim vallahi disaridan göründüğü gibi değil.
Kimsenin ne çektiğini kimse bilmiyor.
İnan bende isterim iyi olsun otursun köşesinde ama öyle değil iste.
Benim hayatini zehir ediyorsa bana evimde neisi var onun.
Sabir sabir nereye kadar yani.
Bİzim gösterdiğimiz cabanin yarisini bile gösteremiyor
Bilerek yaptigina suphem yok artik .
Eğer arkadasin kvsi de boyleyse çok iyi yqpmis bence.
Herkes kendilerini çekmek zorunda saniyorlar.
Onların ki hayatta bizim ki ne.
Ayrıca terbiyesiz kelimesi benim babanneme az kalir kesinlikle.
Yasli insanlara terbiyesiz demeniz hic hos degil.hele kapiya koymaniz..bir hunermis gibi de anlatmak.unutmayin siz de hic boyle genc ve saglikli kalmayacaksnz yaslandiginizda sizin de huyunuz suyunuz degisecektr elbet.ama ne ekersen onu bicersin.akibetinize yazik etmissiniz..

Ha biz kotu davraniyoruz yani.
Vallahi kendi kizlari çekmiyor biz cekiyoruz.
İstediğin kadar iyi davran vallahi kadin iyilikten bilmiyor.
İki gün iyi olunca rahatsız oluyor ..
Şöyle bir yasanmis hikaye var:gelin huysuz ve yaşlı kayinvalidesinden oldkca sikayetci.dayanamaz babasina gider baba bi care bul bu kadin ölsün istiyorm demis.baba kizini bir arkadasina yonlendirir ilac yapan biru bu.konuyu anlatr adam da bir zehir verecem sana.hergun kayinvalidenin yemegine suyuna birkac damla koyacaksin.ama bu sure zafinda kayinvalidene cok iyi davranacaksin ki senden suphelenmesin.kadin kabul diyor basliyor zehiri hergun yemege koymaya.adamin dediklerine uyuyor kv deye bir ilgi bir ilaka bir sefkat gosteriyor ki.kv de de cok iyi olmaya basliyor anakiz gibi oluyorlar cok mutlu oluyorlar.gelin cok pisman oluyor eyvah ben ne yaptm halbuki ne kadar iyiymis.gidiyor hemen zehri hazirlayan adana.ben pismn oldum olmesin onu cok seviyorm bi ilac ver iyilessin.adam ggülümseyerek diyor ki merak etme sana verdgm sey vitamindi...ve yapilan bir arastrmada iki suyu karsilastrmislar birine hergun iyi sozler sarfedilmis digerne de kotu sozler.iyi seyler denen suyun molekul ve kristallernde olumlu yonde degsme kaydelirken digeri kotu oluyor.insan vucudun yuzde 70 i sudan olusuyor...karsidaki ne kadar huysz olursa olsun iyi sozun guzel davranisn karsisnda hic kimse kayitsz kalamaz.sevgiyle....

Kotu davraniyorsnz demiyorm elbet yanlis anlamayin.elbette yasayan sizsiniz mutlaka zorluklar cekiyorsnz.bir de boyle alisilmisin disinda ilgi alaka sevgi gosterin bakalm kaytsz kalabiliyor mu.yasli insanlar zordur yaslaninca huy suy degisiyor.sinaviniz zor umarm hayirli bir degism olur

babama kvm ölsün istiyorum desem babam herhalde "ne yaptım da böyle bir kızım oldu?" diye utanır.
babaannenin tatlı söz ve iyi davranışla huyunu değiştirmediğine anneniz örnek değil mi, yıllardır?
bu mesellerle, insanların kolkola girip mutluluk şarkıları söylediği ibretlik çayırlıklar nerede ben de görmek isterdim.
ben olsam şimdiye kadar yaptıklarımı devam ettirirdim mecburiyetten, hastaneye götürme vs. annem benim yüzümden kötü olmasın diye, geri kalan bir şeye karışmazdım, vicdan azabı da hissetmezdim. Kötü lafı ettiği kendi oğlunun kızı sonuçta. Hastalığı mı söyletiyor, kendi içi mi kötü bilemem zaten oğlunun düşünmesi lazım bana gelene kadar.

Şaka herhalde bu? Torununa "o..." diyen varlık yaşlı diye iyi bir şey yapmış mı oluyor? Aa yaşlı deyip sussun mu insanlar? Kendi vücudunu pazarlayan insanlara dahi bu kelimeyi kullanmıyorum hele ki kızıma torunuma kullanayım? Terbiyesizlikten de öte bir şeydir bu. İğrençliktir. Kalkıp burada kafaya estiği gibi insan yargılamak kolay. Ama yatağa düştüğü zaman kimse gitmez ben giderim, ee ne diyeceksiniz o zaman? Aaa ne iyi insan babaannesine bakıyor. Zaten başımıza ne geliyorsa bu önyargılı, damga yapıştırmaya bayılan insanlardan geliyor. Ben iyiliği kendim için ya da geleceğim için yapmıyorum, iyilik olduğu için yapıyorum. Sizin de denemenizi öneririm. Akibetinize yazık etmeyin, benim gibi.

Back
X