Yüzüme söylenince kendimi beceriksiz hissettim utandım

guneyli34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2020
926
874
53
37
Kızlar yeni işe başladım on muhasebe bölümü 4 ay oldu.sadece 5 aylık bir tecrübem var.patronum biliyordu bunu.ama tabi elimden geldiği kadar öğrenmeye çalıştım.bu arada ofis çay düzen toparlama işi ile de ilgileniyorum.muhasebe sistemimiz gereği en ufak bi hata da merkez in haberi oluyor kendimiz asla düzeltemiyoruz.Bugun bi harf hatasından kaynaklı sorun oldu.merkezde bi kaç kişiler muhasebe bölümünde durumu anlattım of pof yaptı iyice yerin dibine girdim.karşıda ki kadın siz çok hata yapıyorsunuz hiç bi ilerleme kaydedemiyorsunuz dedi pat diye yüzüme.halbuki çok şey öğrendim hevesliydim.ofis çok kalabalıktı.bişey diyemedim bozuntuya vermedim kapattık .çok kafama taktım bu lafı çok üzüldüm .bu arada ofiste on muhasebe yapan gök herseyi telefondan öğrendim diğer sube arkadaşlarımdan bilmiyorum çok üzgünüm nedense

Kızlar yeni işe başladım on muhasebe bölümü 4 ay oldu.sadece 5 aylık bir tecrübem var.patronum biliyordu bunu.ama tabi elimden geldiği kadar öğrenmeye çalıştım.bu arada ofis çay düzen toparlama işi ile de ilgileniyorum.muhasebe sistemimiz gereği en ufak bi hata da merkez in haberi oluyor kendimiz asla düzeltemiyoruz.Bugun bi harf hatasından kaynaklı sorun oldu.merkezde bi kaç kişiler muhasebe bölümünde durumu anlattım of pof yaptı iyice yerin dibine girdim.karşıda ki kadın siz çok hata yapıyorsunuz hiç bi ilerleme kaydedemiyorsunuz dedi pat diye yüzüme.halbuki çok şey öğrendim hevesliydim.ofis çok kalabalıktı.bişey diyemedim bozuntuya vermedim kapattık .çok kafama taktım bu lafı çok üzüldüm .bu arada ofiste on muhasebe yapan gök herseyi telefondan öğrendim diğer sube arkadaşlarımdan bilmiyorum çok üzgünüm nedense
muhasebe ve çaycılık ortam düzenleme(muhtemelen temizlik) aynı anda olamaz. Herkesin görevi farklıdır ben şahsen ilk kez duyuyorum bir muhasebecinin aynı zaman da çaycılık ve ofis toparlama işini aynı anda yaptığını. Nasıl odaklanabilirsiniz ki?

Ya çaycı olun ya da muhasebeci, ikisi bir arada mümkün değil.

Muhasebe yanında çay temizlik vs yapıyorsanız düzgün bir şekilde yapmanız zaten zor. Muhasebe dikkat işidir. Merkezdekilere durumunuzu anlatın ama anlayış beklemeyin genelde bu tarz davranır insanın sinirini bozarlar. Kayıt yaparken minimum iki kez kontrol edin. Nasılsa basit bi sıkıntı olmaz demeyin.
Ben de ön muhasebe alanında çalıştım. "Oldum sanki ben" demem üç yılımı aldı. Daha çok yenisiniz hatalar çıkması normal. Merkezdekilerden ufak eğitim tarzı bişi de rica edebilirsiniz. Bir hafta onlarla çalışır en azından bazı şeylere aşina olursunuz.

muhasebe ve çaycılık ortam düzenleme(muhtemelen temizlik) aynı anda olamaz. Herkesin görevi farklıdır ben şahsen ilk kez duyuyorum bir muhasebecinin aynı zaman da çaycılık ve ofis toparlama işini aynı anda yaptığını. Nasıl odaklanabilirsiniz ki?

Ya çaycı olun ya da muhasebeci, ikisi bir arada mümkün değil.
Üç kişinin işini tek kişiye yaptırıp kâr ettiğini sanan embesil patronlar yapıyo böyle şeyler maalesef. Bi yandan muhasebeciler için de üzücü. İş ilanlarında hep rastlıyorum artık. Eskiden bu kadar yaygın değildi. Genelde ufak şirketler yapıyor

Kimse işi anasının karnından öğrenip doğmadı. Biri size böyle söyledi diye öyle olmuş olmuyorsunuz. İnsanlara haddini bildirmekten çekinmeyin. Bu söylediğim kavga edin manasında değil tabi ama lafında gediğine oturtun

Tahmin edeyim,asgari ücret alıyorsunuz değil mi?Hem muhasebe,hem temizlik,hem getir götür işi.Bir de üstüne azar işitiyorsunuz,işi öğrenmeye çalışın ama bir yandan iş bakın kendinize yoksa fena halde kullanılacaksınız.

Ne bileyim ofis kalabalık diye bişey diyemedim içimde kaldı.
Kal gelir insana bazen. Bir daha böyle bir muhabbet yaşarsanız "benim çok az bir deneyimim var ve bunu bilerek işe alındım. Elimden geleni yapıyorum ve öğrenmeye devam ediyorum anlayışınız için teşekkür ederim." diyip geçin. Bu sırada şirketin bünyesindeki muhasebe birimi dimi bu? Mali müşavir ofisiyse o zaman çok başka konuşmak lazım çünkü.

Muhasebe öğrenmek istiyorum diyorsanız mali müşavirlik ofislerine bakın derim. Evet oralar da yorucu ama en azından muhasebe nedir tam anlamıyla öğrenirsiniz. Asgari ücret alıyorsanız özellikle düşünün bu fikri

Ben de üzüldüm adınıza. Bazı insanlar şerefsiz yani sizlik bi durum yok. Tavır gösterin. Ben o an bi sey diyemedim dumur oldumsa iyice bilenirdim o konuyla ilgili cevabımı verebilmek için tekrar konuyu açardım. Ne bileyim bir şey için danışacağımda pek bi ilerleme kaydedemedim ama şu şekilde mi yapayım vs derdim.

Böyle seni dibe çekmek isteyen çok insan olacak. Sen her işini 2 kez kontrol et özgüvenini de kaybetme.

Ön Muhasebe bende yapıyorum anlayışlı değiller demekki temizlik bilmem ne işi sizin göreviniz değil ki neden yaptırıyorlar başta kabul mü ettiniz ?

Yahu sizi işe alırken zaten biliyorlarmış durumu bir de madem çok hata yapıyorsunuz 4 aydır neden sizi tutmuşlar? Şimdiki işverenler gözünün üstünde kaşın var hemen yolluyorlar. Ben o kişinin tepkisini çok abartılı buldum.
Zaten her şeyi telefonda öğrenmişsiniz (öyle okuyup anladım). E telefonda da o kadar olur. Birinin sizi yanina oturtup da göstermesi gibi olur mu? Bir sonraki durumda muhakkak bunları tek tek söyleyin. Çok can sıkıcı bir durum ama motivasyonunuzu sakın düşürmeyin başarılar

Öğrenebileceğiniz her şeyi öğrenmeye çalışın sadece ön muhasebe değil diğerleri ne yapıyor incelemeye bakın. Bu esnada da iş arayışında olun, çay vs işleri de size kaldığına göre orda kalsanız da saygın biri olamazsınız. İş bulduğunuz gibi de kaçın

Kesinlikle kendini suclama .en basta birden fazla isinyapman isverenin yanlisi .Birinci muhasebe dikkar ister .hem ofis duzenleme hem muhasebe olmaz .
İkinci olarak seni sadece senin istun elestirebilir .Guzguze kimle muhatgap oluyorsan kimse mudurun ondan gelmeye elestirileri kafaya takma .bir problem varsa mudurune iletsinler .

Back
X